BL: „David Luiz úgy játszott, mint egy nyolcéves”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 09:59
A szerda esti PSG–Barcelona Bajnokok Ligája-negyeddöntő után a kritikák kereszttüzébe került David Luiz. A párizsiak csereként beálló brazil védője gyenge teljesítményt nyújtott, Luis Suárez mindkét góljánál őt forgatta meg.

David Luiz a 21. percben állt be honfitársa, Thiago Silva helyére, ám az általa irányított védelem képtelen volt feltartóztatni a Barcelona támadójátékát, és a katalánok gyakorlatilag el is döntötték a párharcot idegenbeli 3–1-es győzelmükkel. A Chelsea-ből 50 millió fontért Parizsba szerződő hátvéddel a meccs után nem finomkodtak a kritikusok.

„Úgy játszott, mint egy nyolcéves, aki életében nem járt még edzésen – fogalmazott a korábbi angol szövetségi kapitány, Glenn Hoddle. – Bár nem volt százszázalékos állapotban, nem lehet ennyire szétszórt.”

„Amikor Suárez megszerezte a labdát, ő volt az utolsó ember, és elkezdett rohanni felé. Utolsó emberként ez az utolsó dolog, amit tehetsz. Hátrálni kellett volna, hogy a többieknek esélyük legyen visszaérni, ehelyett tényleg, mint egy nyolcéves, kirohan, hogy későn összecsukott lábakkal szereljen.”

Luiz volt a PSG hőse a Chelsea elleni párharcban továbbjutást érő fejesével, de Hoddle nincs meggyőződve róla, hogy a védekezése megfelel a topszint kívánalmainak. „Hiányzik belőle a felelősség hátul, és ezt mindig is hiányoltam. A középpályán vagy inkább jobbhátvédként kellene játszania. Olyan focista, aki szeret a középpontban lenni, de nem olyan, aki meghatározza a játékot. Tehetséges, de a topfutball már nem csak erről szól.”

Egy másik angol szakértő, Gary Neville, a Manchester United korábbi csapatkapitánya szintén nem kímélte a 28. születésnapját jövő héten ünneplő brazilt.

„Elkövetett minden hibát, amit nem szabad. Előrenyomult Suárez felé, aki tíz alkalomból nyolcszor biztosan megpróbálja a lábad között elvinni a labdát, ha pedig nem, akkor megpróbál megkerülni. Támadószempontból Suárez természetesen fantasztikus volt, de ha ilyen kivételes labdarúgó ellen játszol, jobban kell kezelned a szituációt, nem vonhatod ki magad a játékból” – mondta Neville.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PSG (francia)–BARCELONA (spanyol) 1–3

Párizs, Parc des Princes. V: Clattenburg (angol)
PSG:
Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva (David Luiz, 21.), Maxwell – Rabiot (Lucas Moura, 65.), Cabaye, Matuidi – Lavezzi, Cavani, Pastore. Vezetőedző: Laurent Blanc
BARCELONA: Ter Stegen – Montoya (Adriano, 80.), Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic (Mathieu, 74.), Busquets, Iniesta (Xavi, 53.) – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
G.: Mathieu (82. – öngól)., ill. Neymar (18.), L. Suárez (67., 79.)

A visszavágót jövő kedden rendezik

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik