BL: Csak azt kell mondanom, abrakadabra – Luis Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.22. 21:40
null
Pillanatkép az Arsenal edzéséről: Theo Walcott és Calum Chambers hangol a Barcelonára (Fotó: Reuters)
Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője kiváló mérkőzést vár az Arsenal elleni keddi labdarúgó BL-nyolcaddöntőtől, és reméli, csapata ismét varázsolni fog.

 

 

Mit vár a meccstől Thierry Henry, aki mindkét csapatban futballozott? KATT IDE!

„Papíron ez az egyik legvonzóbb párosítás azok számára, akik kedvelik a két csapat által játszott futballt – fogalmazott Luis Enrique a hétfő esti sajtótájékoztatón. – Az Arsenal jó csapat, erőssége a védekezésből támadásba fejlődés, nem is beszélve a nagyszerű támadóiról. Gyakran alkalmazza a letámadás fegyverét, de reményeim szerint képesek leszünk a térfelén tartani a labdát és a saját futballunkat játszani.”

„Az, hogy minket kiáltanak ki esélyesnek, nem jelent semmit – folytatta a barcelonai tréner. – Meccsről meccsre bizonyítanunk kell, elsősorban saját magunknak. Fantasztikus lenne kedden jó eredményt elérni, de történjék bármi Londonban, önbizalommal telve lépünk majd pályára a hazai visszavágón.”

SUÁREZ OTTHON HAGYTA AZ ÚTLEVELÉT
Luis Suárez minden utazó rémálmát élhette át hétfőn, bár az uruguayi csatár viszonylag könnyedén kimászott a slamasztikából.

Luis Suárez közvetlenül a londoni indulás előtt, már a repülőtéren vette észre, hogy otthon hagyta az útlevelét. A pánik azonban nem tartott sokáig...
Bővebben itt olvashat a történtekről!

„Csodálatos érzés, hogy ilyen kiváló támadó hármasom van – utalt a katalán szakember a kiváló formában lévő Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar trióra –, és hogy az egész csapatom olyan klassz, amilyen. Mindannyian kiválasztottak, fantasztikus tudású labdarúgók, rendkívül szerencsés vagyok, hogy az edzőjük lehetek. Csak ki kell mondanom, hogy abrakadabra, és kezdődik a varázslat.”

Fogadási ajánlat itt!

„Most van a legjobb esélyünk rá, hogy továbbjussunk, mindegy, mekkora ez a sansz – mondta Arsene Wenger a goal.com-nak. – Meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget, nekik kell mennünk. Hiszek az ilyen nagy meccsekben, hazai pályán nem lehetünk idióták.”

„Sokszor előfordult, hogy idegenben nyertünk, otthon pedig kikaptunk. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a támadás és a védekezés között.”

A katalánok 2010-ben és 2011-ben is kiejtették a londoni együttest, 2006-ban pedig a döntőben diadalmaskodtak Wenger fiai ellen. A francia szakember csupán egy meccsen örülhetett győzelemnek a gránátvörös-kékek ellen.

„A futball érdekében néhány esetben lehetnének erőnyerő csapatok, ahogy a teniszversenyek is hasonló rendszer alapján zajlanak – mondta a BBC-nekJosep Maria Bartomeu, a Bajnokok Ligájában címvédő FC Barcelona elnöke, aki a teniszhez hasonló kiemelést honosítana meg. – Előfordul, hogy egy topklub lemarad a BL-ről egy gyenge idény miatt, ami óriási veszteség. Minél erősebb BL-re van szükség a sportág és a szurkolók érdekében. A Bajnokok Ligája a legrangosabb és legfontosabb sorozat.”

BAJNOKOK LIGÁJA
FEBRUÁR 23., KEDD
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

20.45: Arsenal (angol)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
20.45: Juventus (olasz)–Bayern München (német) (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)

FEBRUÁR 24., SZERDA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

20.45: Dinamo Kijev (ukrán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)
20.45: PSV (holland)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik