BL: Ancelotti szerint azért estek ki, mert pechesek voltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.13. 23:30
null
A Juve játékosai örülhettek a madridi BL-elődöntőn (Fotó: Action Images)
Annyiszor leírták már a jó „öreg” zebrát, és még mindig talpon van! A Real Madrid egy félidő után 1–0-ra még vezetett, és továbbjutásra állt a Juventus ellen, a második félidőben azonban Álvaro Morata egyenlített, és góljával a Juventus jutott be a Bajnokok Ligája június 6-i berlini fináléjába, amelyben a Barcelonával nézhet farkasszemet. Nézzük, hogyan látták a madridi visszavágót a főszereplők!

„Nagyszerű játékosaim vannak, megérdemelten jutottunk a döntőbe, és remélem, ott is ilyen jól játszunk majd. Bár azért az első félidőben lehetett volna ma több helyzetünk – így a lefújást követően Massimiliano Allegri, a Juventus mestere. – A második játékrészben két vagy három ziccerünk is akadt, tehát ma is olyan remekül, meggyőzően futballoztunk, mint az egész idényben. Az Olasz Kupa döntőjébe is eljutottunk, és bizony ott is nyerni akarunk, ez fontos célkitűzés. Egyébként tudtam, hogy nehéz lesz a madridi fellépés, mondtam is a játékosaimnak, hogy bátran, de technikásan kell futballoznunk. Sikerünk nagyon fontos az olasz labdarúgás számára is, egy olasz csapat végre eljutott a BL-döntőbe. Tudtuk egyébként, hogy Isco és James Rodríguez nem jól védekezik, ezért ott kell támadnunk, az ő helyükön. A Barcelonát szinte lehetetlen megverni, de más dolog megnyerni ellene egy párharcot, és más dolog elverni egyetlen mérkőzésen. Ott bármi megtörténhet. Fizikailag jó formának örvendünk, a Barcának meg van egy sztratoszférikus csatártriója, de mindenképpen nyerni akarunk Berlinben.”

„Ha esélyed nyílik pályára lépni egy BL-döntőben, csakis nyerni akarsz, hiszen csakis úgy szabad odamenni, hogy nyerni akarsz. A Sors akarta, hogy eljussunk a berlini döntőbe, hiszen ott lettünk 2006-ban világbajnokok, de az történt most a madridi mérkőzésen, amit szerettünk volna. Természetesen a fináléba nem turistáskodni megyünk, hatalmas jelentőséggel bír az a találkozó mindannyiunk életében. Nagyon büszke vagyok csapattársaimra, keményen dolgoztak mind, hogy ilyen messzire jussunk. A Barcelona ellen mindent beleadunk; egyébként is, csak nagyon ritkán jut el az ember a BL döntőjébe, ilyenkor senki sem futballozik fél gőzzel. Óriási lehetőség ez döntő számunkra. Nem látszik rajtam az öröm, de belül gyakorlatilag felrobbantam a végén” – vélekedett a mérkőzés után a párharc egyik hőse, Gianluigi Buffon, aki még sohasem nyert pályafutása során BL-aranyat.

„A Juventusban futballozom, ma este is csak a munkámat végeztem – így Álvaro Morata, aki Torinóban és Madridban is betalált. – Kissé keserédes érzés, jobb lett volna más csapat ellen betalálni az elődöntőben. Köszönöm a madridi szurkolóknak azt a szeretetet, amelyet korábban kaptam tőlük, mindig is nagyon jók voltak hozzám. Nagyon kellemetlen érzés ez, de ilyen az élet, és ilyen a futball. Furcsa, nagyon furcsa... Sergio Ramos és Iker Casillas a meccs után gratulált nekem, minden jót kívánva. Ilyenek az igazi barátok. Nagy elégedettséggel tölt el, hogy a döntőbe jutottunk, ám nem akarunk megállni itt, történelmet akarunk írni. Nagyszerű csapat a Barcelona, de mi is nagyszerű csapat vagyunk ám!”

„Ezt a párharcot mindkét mérkőzésen elveszítettük – sóhajtott fel szomorúan Carlo Ancelotti, aki sokak szerint ma ült utoljára a Real kispadján. – Mindent kihoztunk magunkból, de balszerencsések voltunk. Mi irányítottuk a mérkőzést, voltak helyzeteink, ám nem volt annyi szerencsénk, hogy betaláljunk a hajrában. Természetesen nagyon csalódott vagyok az egyenlítés miatt, de még egyszer mondom, egy kicsit pechesek voltunk ma. Többször is belőhettük volna a második gólt, de nem tudtuk végül megtenni. Az egész csapat keményen dolgozott, Gareth Bale sokat javult, mindenki kihozta magából a maximumot, mégsem volt ez elég a döntőbe jutáshoz. Nem tudom, mi lesz velem a következő idényben, még tizenöt nap van hátra ebből a szezonból, két bajnoki lesz még, le kell zárnunk ezt az idényt. Aztán beszélek a vezetőkkel.”

„Természetesen szerettük volna megvédeni a címünket, de az az igazság, hogy nagyon nehéz végrehajtani ezt – nyilatkozta szomorúan Sergio Ramos. – Nagyon jó csapat a Juventus, sokat fejlődött, de amikor vezetést szereztünk, azért azt hittem, hogy továbbjutunk. Voltak helyzeteink, nem is kevés, de egyet sem lőttünk be, pedig nagyon jól játszottuk. Az egyenlítés után összezuhantunk mentálisan, ezért kaptunk ki. Kiestünk a BL-ből, az egész szezonban nem nyertünk semmit, le kell vonni a tanulságokat, és őszintén szembenézni a tényekkel. Nem jutottunk idén semmire. A közönség viszont ma is zseniális volt, köszönet érte.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

REAL MADRID–JUVENTUS 1–1
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Eriksson (svéd)
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Isco, James Rodríguez – Bale, Benzema (J. Hernández, 67.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
JUVENTUS
: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo (Barzagli, 79.), Pogba (Pereyra, 89.), Marchisio, Vidal – Morata (F. Llorente, 84.), Tévez. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző:
C. Ronaldo (23. – 11-esből), ill. Morata (57.)
Továbbjutott:
a Juventus, 3–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik