BL: Buffon szerint nehézzé vált az európai útjuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 23:39
null
Buffont nem csak a szemébe világító lézer, hanem az eredmény is zavarhatta Pireuszban (Fotó: Reuters)
A Juventus kapuját védő Gianluigi Buffon szerint az Olympiakosz otthonában elszenvedett 1–0-s vereségükkel a torinóiak alaposan megnehezítették a saját helyzetüket a Bajnokok Ligájában.

„Az első félidőben semmi különöset sem mutattunk, a szünet után viszont feljavultunk, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki – értékelte pireuszi vereségüket Buffon. – Valószínűleg ilyen intenzitással kellett volna játszanunk az egész meccsen. Most már nehéz az európai utunk."

„Roberto elképesztő teljesítményt nyújtott, megnyerte a találkozót az Olympiakosznak – méltatta Carlos Tévez a görög csapat spanyol kapusát. – Mi azonban a Juventus vagyunk, reagálnunk kell erre, hiszen jobb csapatot alkotunk annál, mint amit ma mutattunk. Az európai kupaporondon továbbra is szenvedünk, más mentalitásra lenne szükségünk ahhoz, hogy ez megváltozzon. Ez azonban csak rajtunk múlik."

Paul Pogba a BL és a Serie A közötti különbségre hívta fel a figyelmet.

„Előre kell lépnünk, hogy messzebbre juthassunk Európában, a Bajnokok Ligájában ugyanis mindenki győzelemre játszik, míg Olaszországban másként mennek a dolgok, a meccseken néha sokkal inkább a taktika dominál" – mondta a Juve francia középpályása.

Massimiliano Allegri, a „zebrák" vezetőedzője nem esett kétségbe görögországi fiaskójuk után.

„Nem helyeztünk elég nagy nyomást az Olympiakoszra az első félidőben, ez a legnagyobb problémám, a szünet után pedig túl sok helyzetet hagytunk ki – mondta Allegri. – Másra számítottunk, főleg az első játékrészben. Ma sok mindent elrontottunk, de ha a következő két hazai mérkőzésünket megnyerjük, akkor jó esélyünk lesz a továbbjutásra.”

Míchel, az Olympiakosz szakvezetője a mérkőzésen pazar védések sorát bemutató kapusát, Robertót dicsérte.

„Nagy boldogság ez a meccs számomra, nemcsak az eredmény, hanem a játékosaim mentalitása miatt is. Úgy játszottunk, mint az Atlético Madrid ellen, vagy a Manchester United, Benfica és Anderlecht elleni meccseken az előző idényben. Ezeknek a mérkőzéseknek egy közös pontja van: a kapus. Roberto csodálatos volt ma, nincsenek szavak a teljesítményére. Vicente del Bosque elgondolkodhatna azon, hogy meghívja a spanyol keretbe. Tudtuk, mire készül a Juventus, a játékosaim pedig kivétel nélkül teljesítették a feladatukat. Úgy küzdöttünk, ahogy egy csapatnak kell, és van egy fantasztikus kapusunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Atlético Madrid (spanyol)–Malmö (svéd) 5–0 (Koke 48., Mandzukic 61., Griezmann 63., Godín 87., Cerci 93.)
Olympiakosz (görög)–Juventus (olasz) 1–0 (Kasami 36.)

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid 3 2 0 1 8–3 +5 6
2. Olympiakosz 3 2 0 1 4–4 0
6
3. Juventus 3 1 0 2 2–2 0 3
4. Malmö 3 1 0 2 2–7 –5 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik