BL: a Realt kapták, a sportigazgató csak mosolyog

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 13:05
null
Nem tudni, Cristiano Ronaldo (balra) örül-e az Atléticónak, legutóbb mindenesetre csúnyán kikaptak városi riválisukhoz (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében megismétlődik a tavalyi finálé, a Real Madrid az Atlético Madriddal került össze. Az Atlético sportigazgatójának kedvét nem vette el, hogy a címvédő vár rájuk. Íme, a sorsolás utáni reakciók.

 

ATLÉTICO MADRID–REAL MADRID

„Lehetett volna jobb is és rosszabb is, egyik csapat sem tekinthető favoritnak – értékelte a sorsolást Emilio Butragueno. – Az Atlético kemény ellenfél, sokszor találkoztunk, jól ismerjük egymást. Nagyon jól védekezik, a pontrúgásoknál veszélyes, mindegyik szituációból a legtöbbet hozza ki. A legjobbunkat kell nyújtani ahhoz, hogy elődöntőt játszhassunk. A szurkolóink szeretnék, ha minél tovább jutnánk. Hűek hozzánk, nem kérdés, ott lesznek mellettünk a párharc során.”

Az Atlético a bajnokságban 4–0-ra nyert hazai pályán a Real elleni derbin, de Butragueno szerint ennek nincs jelentősége: „A Bajnokok Ligája más kávéház. Fontos, hogy a sérült játékosaink felépüljenek az első mérkőzésre.”

Clemente Valverde, az Atlético sportigazgatója sokkal vidámabbnak tűnt, mint Butragueno.

„Csak mosolyogni tudok, mivel boldog vagyok, hogy itt lehetek a negyeddöntő sorsolásán – mondta Valverde, aki a tavalyi BL-döntővel nem kívánt foglalkozni. – A múlt felemlegetése nem segít, teljesen más meccsek várnak ránk, csak ezekre szabad koncentrálnunk.”

JUVENTUS–MONACO

„Esélyünk van rá, hogy továbbjussunk a következő körbe, ez a legfontosabb. Meg kell mutatnunk, hogy az európai kupaporondon is erősek vagyunk. Nem szabad lebecsülni a Monacót, láttam mindkét mérkőzését az Arsenal ellen, és azt kell mondanom, hogy nem véletlenül jutott be a negyeddöntőbe. Idegenben talán még veszélyesebb is, mint otthon, oda kell majd figyelnünk. Nulla-nulláról indulnak a mérkőzések, jelenleg ötven százalékot adok a csapatoknak a továbbjutásra” – mondta rendkívül bölcsen a negyeddöntő sorsolása után a Juventust képviselő Pavel Nedved.

A cseh aranylabdással nem ért egyet Leonardo Jardim, a Monaco vezetőedzője szerint a torinóiak az esélyesek.

„A Juventus a legnagyobb csapatok közé tartozik – bókolt ellenfelüknek Jardim. – Ők a favoritok. Szerencsére a visszavágót hazai pályán játszhatjuk, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a negyeddöntőből.”

Vagyim Vasziljev
, a Monaco orosz alelnöke kiemelte: nem szabad elfelejteni, honnan jöttek, hogy néhány éve még a francia másodosztályban szerepeltek, míg a Juventus sorra nyeri az olasz bajnokságokat, uralja a Serie A-t.

PORTO–BAYERN MÜNCHEN

A Bayern München visszavághat az 1987-es BEK-döntőért, a Porto akkor 2–1-re verte meg a németeket Bécsben. Nem vár persze könnyű feladat a bajor alakulatra, tudja ezt Pep Guardiola is.

„Itt már minden csapat különleges képességekkel bír. A portóiak a Sahtarral egy csoportban voltak, így láttuk már néhány meccsüket, fantasztikus csapatuk és gyönyörű stadionjuk van – osztotta meg első benyomásait a Bayern vezetőedzője. – Fizikailag rendkívül erősek, a támadásaik villámgyorsak. Fiatal együttes, amely még nem kapott ki a Bajnokok Ligájában. A negyeddöntőben nincs egyszerű mérkőzés.”

„Kétségkívül vannak keményebb ellenfelek, de a Porto megmutatta, hogy mire képes” – értékelte a sorsolást Philipp Lahm, a Bayern kapitánya.

„A Porto mérkőzései mindig forró hangulatúak. A Monaco elleni kétezer-négyes döntőben láttam, hogy milyen nagyszerű szurkolóik vannak a portugáloknak – mondta Manuel Neuer, a bajorok kapusa, aki a Schalke ifjú játékosaként a helyszínen nézte meg Gelsenkirchenben a 11 évvel ezelőtti BL-finálét. – A mérkőzés atmoszférája egyszerűen fantasztikus volt, ilyen tábor mellett nem lesz könnyű dolgunk, de tudjuk, mi a teendő. Számos jó emlékem fűződik a Portóhoz, elégedett vagyok a sorsolással.”

„Hideg fejjel, alázattal és kellő önbizalommal kell nekivágnunk a Porto elleni párharcnak” – mondta Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója.

„A Bayern volt az egyik csapat, amelyet leginkább elkerültünk volna, de semmi sem lehetetlen, nulla-nulláról indul a párharc. 'Nyolcvanhétben sem mi voltunk a favoritok, mégis győzedelmeskedtünk. A tökéletes napon, a tökéletes csapattal bármi megtörténhet” – osztotta meg a siker receptjét Vítor Baia, a Porto korábbi legendás kapusa.


PSG–BARCELONA

A csoportkörben Franciaországban a párizsiak nyertek 3–2-re, Barcelonában viszont a katalán óriás győzött 3–1-re.

A PSG-nek több kulcsemberét is nélkülöznie kell a negyeddöntő első mérkőzésén, Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti és Serge Aurier sem léphet pályára Párizsban. Nasszer al-Kelaifi, a francia klub elnöke ennek ellenére továbbra is a döntőről álmodik.

„Hatalmas kihívás elé nézünk, a Barcelonával, Európa egyik legerősebb csapatával mérkőzünk meg. Nagyon tiszteljük ellenfelünket, és mindannyian jól emlékszünk arra a csodás szeptemberi találkozóra. Mindegy, mi történik, tovább akarunk jutni – jelentette ki Nasszer al-Kelaifi. – Nagy feladat vár a csapatra, de bízom a játékosokban és az edzői stábban. A Chelsea elleni nyolcaddöntőben bizonyították rátermettségüket, bátorságukat és elhivatottságukat. Készen állunk az izgalmasnak ígérkező párharcra. Számítunk hűséges szurkolótáborunkra a Parc des Princes-ben és a Camp Nouban is, nélkülözhetetlenek a sikerhez. Történelmi mérföldkő lehet ez a klub számára, húsz éve várunk arra, hogy elődöntőt játszhassunk a Bajnokok Ligájában. A célunk nem változott, Európa trónjára akarunk ülni.”

„Nagyon veszélyes csapat a PSG, a csoportkörben már megtapasztalhattuk, mennyire erősek a párizsiak. A Chelsea kiejtésével megmutatták, hogy a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesei közé tartoznak – mondta a katalán csapatot irányító Luis Enrique a Barcelona hivatalos oldalának. – Ibrahimovic és Verratti kiesése előnyt jelent számunkra, de ugyanannyira veszélyes játékosok pótolják majd őket. Örülök, hogy a második meccset otthon játszhatjuk, a saját szurkolóink előtt be akarunk jutni az elődöntőbe, de fontos, hogy jó eredményt érjünk el Párizsban is.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

ÁPRILIS 14.
Atlético Madrid (spanyol)–Real Madrid (spanyol)
Juventus (olasz)–Monaco (francia)

ÁPRILIS 15.
Paris Saint-Germain (francia)–FC Barcelona (spanyol)
FC Porto (portugál)–Bayern München (német)

VISSZAVÁGÓK
ÁPRILIS 21.

FC Barcelona–Paris Saint-Germain
Bayern München–FC Porto

ÁPRILIS 22.
Real Madrid–Atlético Madrid
Monaco–Juventus

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik