BL: a Porto edzője szerint még nem ütötték ki a Bayernt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 08:32
null
Lopetegui még nem érzi magát a legjobb négy között (Fotó: AFP)
A Porto nagy meglepetésre simán, 3–1-re legyőzte hazai pályán a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Jolen Lopetegui, a portugál csapat vezetőedzője állítja, a kétgólos előny ellenére nem dőlt el a továbbjutás, míg a bajorokat vezető Josep Guardiola azt mondta, nem lepte meg a Porto.

„Jövő héten vár még ránk egy nehéz meccs, csak a párharc felén vagyunk túl a futballtörténelem egyik legjobb Bayernje ellen – mondta Lopetegui. – Ettől függetlenül természetesen nagyon elégedett vagyok a csapattal, sok van még benne.”

„A müncheni találkozó azért is lesz különösen nehéz, mert két fontos játékosomra, Danilóra és Alex Sandróra nem számíthatok, ezt a problémát pedig meg kell még oldanom. Meglepett a csapatom most, mert kiválóan kezdte meg a mérkőzést a világ legjobb együttese ellen. Az első félidőben kicsit többet kellett volna birtokolnunk a labdát, de a második játékrészben javítottunk a mutatón.”

Josep Guardiola szerint a BL-ben mindig tökéletes játékra van szükség a győzelemhez, ezt pedig most nem tudta felmutatni a csapata.

„Tipikus BL-meccs volt. Tíz perc után már kétgólos hátrányba voltunk, ami nyilvánvalóan negatív volt ránk nézve – mondta Guardiola. – Nem lepett meg a Porto kezdése. Tudtuk, hogy nagyszerű csapat, támadásban erős együttes lesz az ellenfelünk. Hat napunk van felkészülni a visszavágóra, és mindent megteszünk azért, hogy jobban játsszunk a második meccsen. Thiago gólja természetesen fontos a számunkra, de nem csak ezen múlhat a visszavágó.”

„A színvonal a lehető legmagasabb volt. Jackson Martínez topjátékos, de Casemiro és Héctor Herrera is nagyon jól játszott az ellenfélnél. A Bajnokok Ligájában csaknem tökéletes játékra van szükség a győzelemhez. Nekünk most nem ment elég jól a játék, de hat napunk van felkészülni a visszavágóra” – hangsúlyozta a bajorok mestere.



BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

PORTO (portugál)–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–1 (2–1)
Porto, Estádio Dragao. V: Carlos Velasco (spanyol)
FC PORTO: Fabiano – Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro – H. Herrera, Casemiro, Óliver Torres (Rúben Neves, 75.) – Quaresma (Evandro, 84.), Brahimi (Hernani, 80.) – J. Martínez. Vezetőedző: Julen Lopetegui
BAYERN MÜNCHEN:
Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Bernat – Lahm, Xabi Alonso (Badstuber, 74.), Thiago Alcántara – Müller, Götze (Rode, 56.) – Lewandowski. Vezetőedző: Josep Guardiola
Gólszerző: Quaresma (3., 9. – az elsőt 11-esből), J. Martínez (65.), ill. Thiago Alcántara (28.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik