BL: A Malmö előrébb jár, itt nincs könnyű meccs - Allegri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 18:43
Massimiliano Allegri szerint a Juventusnak összpontosítania kell a Malmö elleni meccsen, mert ahogyan elmondta, „a nemzetközi porondon nincsen könnyű mérkőzés”. Az olasz csapat mestere szerint a svédek helyzetét javíthatja, hogy a bajnokság már rég tart, míg a Serie A alig kezdődött el.

Massimiliano Allegri szerint a BL-ben sokkal kevesebb a taktikázás és nagyobb a sebesség (Fotó: Action Images)

 

A torinóiak a svéd listavezető ellen hazai pályán kezdik meg reményeik szerinti minél tovább tartó menetelésüket, a toronymagas favorit együttes vezetőedzője azonban nem veszi fél vállról az összecsapást.

AZ ATLÉTICO SZÁMÁRA NEM A JUVE A LEGNEHEZEBB ELLENFÉL
Diego Simeone, az Atlético Madrid mestere az ellenfelet és edzőjét is dicsérte az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. Az argentin mester nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el!

„A nemzetközi porondon nincsenek könnyű mérkőzésen, minden csapat azért lép pályára, hogy jó eredményt érjen el, mert ez egy nagyon rövid sorozat, amelyben nem lehet más egy csapat célja, mint mérkőzéseket nyerni – nyilatkozta a hétfői sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri. – A csoportunk egyszerűnek látszik, de az előző idényben is annak tűnt, amikor a Juventus végül kiesett. Ez jól bizonyítja, hogy a könnyűnek titulált csoport sem mindig az.”

„A Malmö mindenképpen előttünk jár, már ami az erőnlétet illeti, hiszen a bajnokság már sokkal régebb óta megy – mondta a már 23 bajnokit lejátszó ellenfélről a Juventus edzője. – Jól szervezett csapat, amelynek a keménység és a sebesség az erőssége, úgyhogy nagyon figyelmesen kell játszanunk, technikásan és nagy sebességgel, ügyelve arra, hogy mindig biztonságos legyen a védekezésünk.”

A 47 éves szakembert a Serie A és a Bajnokok Ligája közötti egyensúlyozásról is faggatták. Elmondása szerint szombaton az új igazolások is jól teljesítettek, ez pedig nagy segítséget ad neki, hogy megfelelő állapotban tartsa a játékosokat a szezon során.

A „zebrák” edzője a taktikai felállással kapcsolatban a rendelkezésre álló játékosok állapotától függően határoz, és kitért az együttes elmúlt évekbeli nem meggyőző BL-teljesítményére is.

„Kívülről nézve az elmúlt években a csapat jó volt, de csak rövid ideig volt versenyben. Ez egy óriási klub, nagy csapat, amelynek azt kell megcéloznia, hogy a legnagyobb klubokkal legyen egy szinten, és azt, hogy bejusson a legjobb nyolc közé. Nem lesz könnyű, már holnap sem, mert a BL különbözik a Serie A-tól.”

„Hogy melyek a különbségek? A meccsek mások, mert az itt szembe jövő csapatok mindig győzelemre játszanak. Kevesebb taktika, nagyobb gyorsaság és jól kell tudnod olvasni a játékot. Hogy inkább olasz vagy európai edző vagyok? Azt mondanám, hogy olasz, mert Európában még nem nyertem semmit. Még mindig sokkal jobban kell szerepelnem a csapatommal együtt.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik