BL: „A legtöbb ellenfelünk azzal próbálkozik, mint az APOEL”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 06:58
null
Piqué fejesének köszönhetően tartotta otthon a három pontot a Barcelona (Fotó: Reuters)
Egygólos győzelemmel kezdte a csoportküzdelmeket a Bajnokok Ligájában a Barcelona, amely az F-csoport első fordulójában hazai pályán 1–0-s győzelmet aratott az APOEL ellen. A katalánok vezetőedzője, Luis Enrique burkoltan reagált a sajtó kritikájára a kezdőcsapatot illetően, míg a jubiláló jobbhátvéd, Dani Alves szerint hozzá kell szokniuk ahhoz a játékstílushoz, amit a ciprusiak képviseltek.

„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de örülünk, hogy sikerült három ponttal kezdenünk a csoportküzdelmeket. A legtöbb ellenfelünk olyan játékstílusban játszik ellenünk, mint az APOEL, úgyhogy fel kell készülnünk erre a taktikára, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Csapatként teljesítettünk, a támadók nem csak a támadással foglalkoztak, a védők pedig nem csak a védekezéssel. Az eredmény magáért beszél” – mondta a Barcelona mezében 300. tétmérkőzésén pályára lépő Dani Alves.

„Akadtak problémáink, mert az APOEL nagyon kevés területet biztosított nekünk. Pozitívum, hogy rögzített játékhelyzet után voltunk eredményesek, és hogy nem kaptunk gólt. Kemény meccs volt, elkövettünk hibákat, de megérdemelten nyertünk” – értékelt Luis Enrique.

„Ha most kellene neveznem a csapatomat a mérkőzésre, ugyanebben az összeállításban küldeném pályára. A támadójátékunk nem volt gördülékeny, javítanunk kell a teljesítményünkön. Önök talán azt gondolják, hogy négy-öt góllal kellett volna nyernünk, de meghoztam bizonyos döntéseket, amivel vagy egyetértenek, vagy nem” – tette hozzá a szakvezető.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik