BL: „A debreceni csatár csak a büntetőre hajtott, de nincs baj”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 09:11
null
Alekszandr Jermakovics szerint jelentősen csökkentek a BATE továbbjutási esélyei (Fotó: Grnák László)
Mint ismert, a DVSC-Teva a BL harmadik selejtezőkörében Ibrahima Sidibe büntetőből szerzett találatával 1–0-ra legyőzte a BATE Boriszovot. A mérkőzés után a fehéroroszok higgadtan nyilatkoztak, és mind bíznak abban, hogy otthon már könnyedén legyűrik a Debrecent.

„Mindennel elégedett vagyok, kivéve a végeredményt. Tudtuk, hogy nehéz, stresszes meccs vár ránk, és ezt is kaptuk. Sokkal több helyzetünk volt, kár, hogy ezeket nem sikerült gólokra váltanunk, ám nem aggódunk, hiszen a visszavágón minden hibánkat jóvátehetjük" – kezdte értékelését a találkozó utáni sajtótájékoztatón Alekszandr Jermakovics, a BATE vezetőedzője.

„Csökkentek az esélyeink a továbbjutásra, de miért ne tudnánk otthon legyőzni a Debrecent? Elképesztő hangulattal és 13 ezer fanatikussal várjuk a magyarokat a jövő héten" – tette hozzá Jermakovics.

„Bekezdtünk, sok lehetőségünk adódott már a kezdőrúgás után, és ezzel láthatóan megleptük az debrecenieket, akik nem számítottak arra, hogy így nekik ugrunk. Ennek ellenére semmi sem akart összejönni, bezzeg a másik oldalon két helyzet is elég volt a gólhoz. A magyarok védekezését nem érheti kritika, az egész csapat jól játszott, ez azonban nem változtat az esélyeken, az egygólos előnytől még nem nyugodhatnak meg, rajtunk múlik minden" – nyilatkozott magabiztosan a BATE hivatalos honlapjának a fehéroroszok csatára, Nyikolaj Szihnyevics.

Poljakov szerint Sidibe csak a büntetőre hajtott (Fotó: Grnák László)
Poljakov szerint Sidibe csak a büntetőre hajtott (Fotó: Grnák László)

„Csalódottak vagyunk, nem erre számítottunk. Nincs mit tenni, gólokat kell szereznünk otthon. Nehéz megjósolni, mi várható a jövő héten, az emlékeimből már nem építkezhetek, ugyanis ezt a Debrecent össze sem lehet hasonlítani a két évvel ezelőttivel. A magyaroknak szinte helyzetük sem volt, mégis megszerezték a vezetést, igaz, egyértelműen látszott, hogy a csatáruk a tizenegyesnél csak arra várt, hogy Csernyik hozzáérjen, a büntetőre játszott. Mindegy, ezzel már nem szabad foglalkoznunk, semmi katasztrofális nem történt, otthon rúgunk két gólt, és újra boldog lehet mindenki" – mondta Gyenyisz Poljakov a fcbate.by-nek.

Sidibe: Hibátlanul játszottunk, nem tudtak velünk mit kezdeni

Sidibe 11-ese

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ

DVSC-TEVA–BATE BORISZOV (fehérorosz) – 1–0 – online tudósítás
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Vezette: Marciniak (lengyel)
DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Mihelic (Bódi, 32.), Zsidai, Varga J., Szakály P. (Bouadla, 80.) – Sidibe, Volas (Seydi, 62.). Vezetőedző: Kondás Elemér
BATE: Csernyik – M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov – A. Volodko (Karnickij, 81.), Olehnovics, Gordejcsuk (Krivec, 61.), Alekszijevics (Pavlov, 59.) – Rogyionov, Szihnyevics. Vezetőedző: Alekszandr Jermakovics
Gólszerző:
Sidibe (56. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik