BL, A-csoport: Tévez-duplával nyert a Juve, kikapott az Atlético

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.16. 23:16
A Bajnokok Ligája A-csoportjának első fordulójában a legutóbbi kiírás döntőse, a spanyol bajnok Atlético Madrid 3–2-re kikapott az Olympiakosz otthonában, míg a Juventus hozta a kötelezőt, és 2–0-ra megverte a Malmőt. A torinói együttes mindkét gólját Carlos Tévez szerezte.

OLYMPIAKOSZ–ATLÉTICO MADRID

Nem úgy indult a BL-idény a legutóbbi szezonban döntős Atlético Madrid számára, ahogy azt Diego Simeone eltervezte. A spanyol bajnok minimális különbségű vereséget szenvedett az Olympiakosz oroszlánkatlanjában.

A Megyeri Balázst is foglalkoztató hazaiak szűk negyedóra játékot követően kerültek előnybe Arthur Masuaku átlövésével. A kis szöglet után Ibrahim Afellay gurította hátra a labdát a francia balhátvédnek, aki egy igazítás után húsz méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1–0).

Miután hátrányba került, az Atlético mindent megtett az egyenlítés érdekében, a spanyolok több ígéretes helyzetet is kidolgoztak, újabb gólt azonban egy kontratámadás végén a görögök szereztek. Az Olympiakosz játékmestere, Alejandro Domínguez lódult meg a bal szélen – Juanfran nem tudta vele tartani a lépést –, majd a tizenhatos magasságában középre passzolt. A Fulhamtől kölcsönkapott Kosztasz Mitroglu átengedte a lábai között a labdát, amely így Afellay elé került, aki két Atlético-védő gyűrűjében megtartotta a labdát, aztán 12 méterről ellőtt Jan Oblak mellett (2–0).

Nem sokáig ünnepelhettek azonban a vendéglátók, Mario Mandzukic okos fejesével kisvártatva szépítettek. Az előrehúzódó balhátvéd, Cristian Ansaldi mintaszerű beadása után a horvát center olyan tökéletesen bólintott a kapuba, hogy még Megyeri sem háríthatott volna (2–1).

A második félidőben Simeone – avagy az őt helyettesítő Germán Burgos másodedző – cserékkel próbálta elősegíteni, hogy a vendégek pontot mentsenek, de Alessio Cerci és Antoine Griezmann pályára küldése sem hozta meg a várt hatást.

Sőt, a hajrához közeledve az Olympiakosz Kosztasz Mitroglu góljával végleg eldöntötték a három pont sorsát. A jobb szélen Pajtim Kasami „csúnyán” megverte emberét, beadását követően a görög csatár az ötösön átvette a labdát, lefordult Mirandáról, majd Oblak lábai között a kapuba gurított. Az Atlético védelme – tőle szokatlan módon – ismét nem állt a helyzet magaslatán (3–1).

A hajrában a vendégek Griezmann közeli találatával még szépítettek (3–2) – a francia szélső Koke passza után pofozta a labdát a kapuba –, de az egyenlítésre már nem maradt idő, a Primera División címvédője meglepő vereséggel kezdte a csoportkört.

Olympiakosz–Atlético Madrid 3–2


JUVENTUS–MALMÖ

Ezerhárom perc. A torinóiak támadója, Carlos Tévez ennyi időt várt arra, hogy 2009 áprilisa után ismét eredményes legyen a legrangosabb európai kupasorozatban – és ha egy üzlet beindul.

Az első félidőben a Malmö védelmének feltörésével hiába próbálkozó Juve szűk egy órányi játékot követően tetszetős akció végén szerezte meg a vezetést: Tévez passzolt több védő között a tizenhatoson belül Kwadwo Asamoah-hoz, aki sarokkal visszatette a labdát társa felé, a dél-amerikai pedig futtából, higgadtan a jobb alsóba továbbított (1–0).

Sokan már valószínűleg elkönyvelték az egygólos Juve-sikert, amikor a 30 esztendős csatár a büntetőterület előteréből szabadrúgásból hajszálpontosan csavart a kapu bal oldalába (2–0). Ha nem is brillírozva, de a torinói együttes legyőzte ellenfelét.

Juventus–Malmö 2–0

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Juventus–Malmö FF 2–0 (Tévez 59., 90.)
Olympiakosz Pireusz–Atlético Madrid 3–2 (Masuaku 13., Afellay 31., Mitroglu 73., ill. Mandzukic 38., Griezmann 86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik