BL: a Barcának és a Sevillának bejött, az Atlético is igénybe vette

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 10:03
Mindkét spanyol csapat elutazott Milánóba, a Bajnokok Ligája döntőjének helyszínére. Az Atlético Madrid és a Real Madrid sem bízza a véletlenre a finálé végkimenetelét, a legapróbb részletekre is odafigyel a két klub – így arra is, milyen repülőgéppel utazik Olaszországba.

Mint ismert, a két madridi együttes két éve ugyancsak a döntőben találkozott egymással a Bajnokok Ligájában. Akkor a királyi gárda hosszabbítás után 4–1-re győzött.

A Realnak jó emlékei vannak a 2014-es lisszaboni összecsapásról, így érthető, hogy Sergio Ramosék babonából ugyanazzal a repülőgéppel utaztak el Milánóba, mint két éve. Igaz, a madridi drukkerek valamelyest „aggódhatnak”, hiszen nem ugyanaz a pilóta vezette a gépet Milánóba, mint annak idején Lisszabonba (és előtte a 4–0-ra megnyert müncheni elődöntőbe).

Az Atlético sem bízta a véletlenre a repülőgép-választást. Diego Simeone csapata azzal a géppel utazott el Milánóba, amely néhány hete az Európa-ligát megnyerő Sevillát Bázelbe, a bajnoki címet szerző Barcelonát pedig Granadába szállította.

Sőt a „matracosok” ugyanabban a szállodában béreltek szobákat, mint két éve, amikor a BL-nyolcaddöntőben 1–0-ra nyertek a Milan vendégeként.

S ez még mindig nem minden! Az Atlético kérvényt nyújtott be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) részére, hogy ne a piros-fehér hazai szerelésében kelljen játszania, amelyben két éve elbukott a fináléban, hanem idegenbeli kék öltözetében, amelyet tizenkét idénybeli BL-meccséből heten viselt. Többek közt ebben jutott tovább Münchenben, s ez hozott szerencsét a Barcelona elleni mérkőzéseken is.

Más kérdés, hogy az UEFA megtagadta az Atlético kérelmét, amelynek így a hazai szerelés „átkával” is meg kell birkóznia szombat este…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik