BL: a Barca kemény dió, de továbbra is az elődöntő a cél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 14:39
A csoportkör után ismét összecsap a Barcelona és a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata, ezúttal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A csoportkörben Franciaországban a párizsiak nyertek 3–2-re, Barcelonában viszont a katalán óriás győzött 3–1-re.

A PSG-nek több kulcsemberét is nélkülöznie kell a negyeddöntő első mérkőzésén, Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti és Serge Aurier sem léphet pályára Párizsban. Nasszer al-Kelaifi, a francia klub elnöke ennek ellenére továbbra is a döntőről álmodik.

„Hatalmas kihívás elé nézünk, a Barcelonával, Európa egyik legerősebb csapatával mérkőzünk meg. Nagyon tiszteljük ellenfelünket, és mindannyian jól emlékszünk arra a csodás szeptemberi találkozóra. Mindegy, mi történik, tovább akarunk jutni – jelentette ki Nasszer al-Kelaifi. – Nagy feladat vár a csapatra, de bízom a játékosokban és az edzői stábban. A Chelsea elleni nyolcaddöntőben bizonyították rátermettségüket, bátorságukat és elhivatottságukat. Készen állunk az izgalmasnak ígérkező párharcra. Számítunk hűséges szurkolótáborunkra a Parc des Princes-ben és a Camp Nouban is, nélkülözhetetlenek a sikerhez. Történelmi mérföldkő lehet ez a klub számára, húsz éve várunk arra, hogy elődöntőt játszhassunk a Bajnokok Ligájában. A célunk nem változott, Európa trónjára akarunk ülni.”

„Nagyon veszélyes csapat a PSG, a csoportkörben már megtapasztalhattuk, mennyire erősek a párizsiak. A Chelsea kiejtésével megmutatták, hogy a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesei közé tartoznak – mondta a katalán csapatot irányító Luis Enrique a Barcelona hivatalos oldalának. – Ibrahimovic és Verratti kiesése előnyt jelent számunkra, de ugyanannyira veszélyes játékosok pótolják majd őket. Örülök, hogy a második meccset otthon játszhatjuk, a saját szurkolóink előtt be akarunk jutni az elődöntőbe, de fontos, hogy jó eredményt érjünk el Párizsban is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik