BL: 45 mérkőzés óta veretlenek, mit mondjak még róluk? – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.28. 19:10
null
Guardiola az Arsenal elleni meccsen szembesült vele, mennyire jó csapat a Dinamo Zagreb (Fotó: Reuters, archív)
Nem vár könnyű mérkőzés a Bajnokok Ligája F-csoportjában a Bayern Münchenre, hiszen a németek a Dinamo Zagrebet fogadják odahaza, és a horvátok különös rekorddal a hátuk mögött érkeznek a bajorokhoz. Az E jelű négyesben a Barcelona a Bayer Leverkusent fogadja, míg a G-csoportban José Mourinho jelenlegi csapata a korábbival csap össze.

 

„Negyvenöt mérkőzés óta nem kaptak ki, és ezzel mindent el is mondtam a Dinamo Zagreb csapatáról – mondta a müncheniek spanyol vezetőedzője, Pep Guardiola. – Mindenki azt várta, hogy kikapnak a horvátok az első fordulóban az Arsenaltól, aztán eltelt 30 perc a mérkőzésből, és láttam, mennyire erős is a Dinamo: jól védekezik a csapat, és elszántak a játékosok az egy az egy elleni párharcokban. Nagyon elégedett vagyok Robert Lewandowskival, góljainak és indításainak számával is, de természetesen még többet várok tőle. Remélem, a hét közben is betalál, de ha mégsem, az sem baj, ha azt játssza, amit várok tőle. Hogy melyik a legjobb csapat a csoportban? Azt elmondhatom, hogy a mi védelmünk a legerősebb, csapatom meglehetősen kiegyensúlyozott és stabil. Nem adunk sok gólszerzési lehetőséget ellenfeleinknek, ellenben mi hatékonyak vagyunk az ellen kapuja előtt."

A németektől Mehdi Benatia, Holger Badstuber, Jan Kirchhoff, Franck Ribéry és Arjen Robben hagyja ki sérülés miatt a mérkőzést, Arturo Vidal és Sebastian Rode még felépülhet; a másik oldalról három védő, Gordon Schildenfeld, Leonardo Sigali és Ivo Pinto, valamint egy szűrő, Domagoj Pavicic maródi.

Az Arsenal a görög Olympiakosz ellen készül, és hogy, hogyan nem, a legfontosabb kérdés az az angolok háza táján, hogy kik hagyják ki sérülés miatt a mérkőzést.

MOURINHO: CASILLAS? NE HÚZZUK AZ IDŐT!
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának második fordulójában az angol bajnoki címvédő Chelsea a Portóhoz látogat. A portugál csapat korábbi, a londoni együttes jelenlegi menedzsere, José Mourinho érzelmes hangulatban tartotta meg a meccs előtti sajtótájékoztatóját.

„A sajtótájékoztatót megelőzően ellátogattam a múzeumba, amely gyönyörűen néz ki. Nagyon megható, hogy kivehettem a részemet a klub sikereiből. Ilyenkor szembesülök vele, hogy fontosat tettem a klubért. Kicsit meglágyult a szívem, de amikor visszatérek a szállodába, visszarázódom majd a hétköznapi életbe” – mondta José Mourinho, aki 2002 és 2004 között a portugál bajnokságot kétszer, a Bajnokok Ligáját egyszer nyerte meg a Portóval.

„Két és fél év alatt minden jelentős trófeát elhódítottam a csapattal. Ennél a klubnál kezdődött el a pályafutásom vezetőedzőként” – tette hozzá az 52 esztendős szakember.

„A Chelsea különböző okok miatt nem szerepel a Bajnokok Ligája esélyesei között. A csoportból szeretnénk továbbjutni, utána új célokat tűzünk majd ki magunk elé" – mondta a szokatlanul visszafogott Mourinho, aki korábbi játékosáról, Iker Casillasról nem szeretett volna bővebben beszélni.

„Üdvözlöm majd a meccs előtt. Nincs értelme azzal húzni az időt, hogy róla beszéljek” – zárta mondandóját a Chelsea menedzsere.

„Francis Coquelin vasárnap újra edzett, két tréning után kiderül majd, hogy pályára léphet-e. Mathieu Flamini és Mikel Arteta izomproblémákkal küzd, de nem vészes az ügy, napok alatt felépülnek. Az Olympiakosz dominálja hazája bajnokságát, tapasztalt csapatról beszélünk, amely felkészült a BL kihívásaira. Jól szervezett gárda lesz az ellenfelünk, ráadásul keretéből többen is megfordultak korábban a Premier League-ben. A BL-csoportból egyszerű továbbjutni: meg kell nyerned az összes hazai mérkőzést. Mi sem szeretnénk pontot veszíteni odahaza senki ellen sem" – nyilatkozta szintén az UEFA hivatalos honlapjának a londoniak francia menedzsere, Arsene Wenger.

A londoniaktól Olivier Giroud eltiltott, Jack Wilshere, Tomás Rosicky és Danny Welbeck sérülés miatt nem bevethető, a vendég görögöktől Luka Milivojevics eltiltott, Andreasz Buhalakisz, a csapatkapitány Jannisz Maniatisz, Manuel Da Costa és Alejandro Domínguez maródi.

Természetesen tudja azt Luis Enrique, a Barcelona edzője is, hogy a pótolhatatlant nem lehet pótolni, hát próbálkozni sem érdemes vele, de a sérült Lionel Messi hiánya miatt nem akar változtatni csapata taktikáján a Bayer Leverkusen elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen (sem).
„A Bayer Leverkusen nagyon jól védekezik, és fizikálisan is igen erős, ezért is szerepelt ilyen jól az elmúlt idényben – nyilatkozott a barcelonai összecsapás, az E-csoport egyik rangadója előtt a spanyol mester, Luis Enrique. – A Bayer egy picit más, mint a többi Bundesliga-csapat, ezért nehéz, húzós meccsre számítok, amely tartogathat meglepetéseket. Leo Messi pótolhatatlan. Mégis: ugyanazt kell játszanunk, mint eddig, csak éppen más játékosokkal, és az a tény, hogy legjobbunk nélkül kell tétmérkőzésre kiállnunk, igazi kihívás mindannyiunk számára. Adriano nem edzett hétfőn, Jordi Alba és Claudio Bravo viszont bevethető, majd meglátjuk, hogy kapnak-e lehetőséget a találkozón".

A barcelonaiaktól Thomas Vermaelen és Rafinha sérült Messin kívül, azt egyelőre még nem tudni, Adriano pályára léphet-e.

A „gyógyszergyáriak" számára felér egy Messi kiesésével, hogy védelmük két erőssége, Tin Jedvaj és Ömer Toprak is lesérült, és a nyáron vett karmester, Charles Aránguiz sem bevethető még egy jó ideig. Rajtuk kívül a veterán szélső, Robert Hilbert is egészségügyi problémákkal küzd.

„Minden csapatnak hiányozna egy Messi, de maradt még világklasszis így is bőven a Barcelonában. Az elmúlt idényben azért dolgoztunk annyira keményen, hogy ilyen mérkőzéseket játsszunk, mint a mostani. Egyszerűen csak ki kell mennünk a pályára, és élveznünk az összecsapást. Természetesen végig kell majd koncentrálnunk, és elszántan kell futballoznunk" – vélekedett a mérkőzésről a németek középpályása, Christoph Kramer.

„Mindig örül a szíven, ha látom Messit játszani, ezért amikor meghallottam, hogy lesérült, nagyon szomorú lettem" – nyilatkozott sportszerűen az argentin klasszis hiányáról a Bayer sportigazgatója, a labdarúgóként szintén nem vizesnyolcas Rudi Völler.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-
CSOPORT
20.45: Barcelona–Bayer Leverkusen (Tv: M4)
20.45: BATE–Roma
F-CSOPORT
20.45: Bayern München–Dinamo Zagreb (Tv: Sport1)
20.45: Arsenal–Olympiakosz (Tv: AMC)
G-CSOPORT
20.45: Maccabi Tel-Aviv–Dinamo Kijev
20.45: Porto–Chelsea (Tv: Sport2)
H-CSOPORT
20.45: Olympique Lyon–Valencia
20.45: Zenit–Gent

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik