Beckham magyarázott, a City-drukkerek Gordon Ramsayt néztek - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.01. 10:46
A Nemzeti Sport Online – szokásához híven – a Bajnokok Ligája játéknapja után jelentkezik „leges” cikkével. Mai összeállításunkban Francesco Totti és Xavi rekordjára, a leskelődő Bayern-drukkerekre és a keddi nap celebjeire emlékezünk vissza.

A NAP ÚJ INTERJE – Portugáliában alakult, és FC Portónak hívják. A „sárkányok” kezdőjében tudniillik egy portugál játékos sem kezdett, volt ellenben négy brazil, három spanyol, egy-egy holland, algériai, mexikói és kameruni is, csereként pedig érkezett két kolumbiai és még egy spanyol. Azért a kispadra odafért két luzitán Ricardo Pereira és Rúben Neves személyében.

A NAP MEGMENTŐJE – De ha már a Porto kezdőjét megemlítettük, ne feledkezzünk meg a gárda végjátékáról sem, mert az feltétlenül elismerésre méltó. A 88. percben ugyanis még 2–0-s hátrányban voltak a „portugálok” a Sahtar vendégeként, ám akkor jött a hajrára beállt Jackson Martínez, és öt perc alatt pontot lopott csapatának.

A NAP FOLYTATÓDÓ SOROZATA – A PSG-é, amely 30 meccs óta nem kapott ki otthon a nemzetközi kupákban, legutóbb 2006-ban szenvedtek vereséget a Parc des Princes-ben a párizsiak.

A NAP REKORDJA I. – Kedden két, igazi presztízsértékkel bíró rekord is megdőlt az elitligában. Az első Xavié: a Barcelona csapatkapitánya a 143. BL-meccsén lépett pályára, amivel az örökranglistán maga mögött hagyta az ősi rivális Real Madrid klasszisát, Raúlt, aki 142-szer játszott a legrangosabb európai kupában. Elképzelhető azonban, hogy a „királyi gárda” szurkolói belátható időn belül ismét csúcstartónak tapsolhatnak, hiszen Iker Casillas 141-nél jár, és ma utolérheti Raúlt. John Terrynek is van mire büszkének lennie, az angol védő most lett „százados”.

A NAP REKORDJA II. – Vagy ahogy az egyik kolléga fogalmazott, „a nap nyugdíjasa”: Francesco Totti. Il Capitano della Roma 38 évesen és három naposan talált be a Manchester Citynek, és ezzel lehagyta Ryan Giggst, aki 37 évével tartotta az eddigi BL-rekordot. Ha ez nem lenne elég, a helyére csereként beálló Juan Iturbe még meg sem született 1993 márciusában, amikor Totti debütált a Romában, ráadásul az olasz támadó élete első angliai gólját szerezte. Micsoda „levezetés”!

A NAP ÖSSZEHASONLÍTÁSA –Lionel Messi 68 gólnál jár 88 BL-meccsen, míg Cristiano Ronaldo szintén 68 találatnál jár, de ő 104 meccsen hozta össze ezt a számot.

A NAP JUBILEUMA – Nem volt nagy mérkőzés, de van okuk a bajoroknak is a pezsgőbontásra. A Bayern München a 100. győzelmét ünnepelhette a BL-ben, ennél több sikere csak a Real Madridnak (117), a Barcelonának (109) és a Manchester Unitednek (107) van.

A NAP ZÁRT KAPUJAIRÓL –Oroszországban most először rendeztek zárt kapus BL-meccset. Eddig összesen nyolc találkozót kellett szurkolók nélkül levezényelni.

A NAP CELEBJEI – David Beckham is kíváncsi volt a Barcelona párizsi vendégjátékára, nem is akármilyen társaságban, hiszen a Beyoncé, Jay-Z párosnak is tarthatott egy kis előadást a kulisszák mögötti tudnivalókról.



A NAP MELLÉNYÚLÁSA – A Manchester Cityé, amit a klub Twitter-kezelője követett el. A derék kommunikációs munkatárs lelkesen üdvözölte az angol városba érkező AS Romát, külön köszöntve annak csapatkapitányát, Francesco Tottit. És nyilván a hecc kedvéért fűzte hozzá a kérdést: igaz-e, hogy Totti még nem szerzett gólt Angliában. Nos, a statisztika valós volt – egészen az esti meccs 23. percéig.

A NAP BESZÓLÓJA – Rio Ferdinand a Twitter-oldalán éles kritikát fogalmazott meg a Manchester City szurkolói felé, miután látta az üres székeket a Roma elleni mérkőzésen. Véleménye szerint a fanatikusok a BL-meccs helyett Gordon Ramsay főzőműsorát nézték otthon, ezért nem érti, miért lenne szükségük stadionbővítésre.

A NAP LESKELŐDŐI – Egy maroknyi Bayern München-szurkoló nem törődött bele, hogy zárt kapuk mögött rendezik kedvenceik CSZKA Moszkva elleni BL-mérkőzését, ők mindenképpen élőben akarták élvezni a csapat játékát. Így Moszkvába utaztak, és kibérelték a CSZKA stadionjával szomszédos felhőkarcoló egyik irodáját, hogy azt ideiglenesen elfoglalva rendkívüli panoráma mellett élőben követhessék figyelemmelThomas Müllerék győzelmét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik