Bayern: „Lesz.rom az erőnlétet, a mentális állapot érdekel”

Vágólapra másolva!
2016.02.24. 09:22
null
Pep Guardiola szerint a Juve nem a Bayern-játékosok fáradtsága <br />miatt egyenlített (Fotó: Action Images)
A Bayern München kétgólos vezetése ellenére nem tudott nyerni a Juventus otthonában a BL nyolcaddöntőjének első meccsén, de a 2–2-vel is kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

Pep Guardiola, a bajorok mestere szerint a hajrábeli torinói egyenlítésnek nincs köze csapata elfáradásához.

„Az lett az eredmény, ami. Tudom, hogy Olaszországban mindenki a fizikai állapottal foglalkozik, de én le sem sz.rom ezt. Ami engem érdekel, az a mentális állapot” – mondta Guardiola.

„Nyernünk kell Münchenben a továbbjutáshoz. Nagyon jól tudjuk, hogy ez nem egyszerű, ám mai teljesítményünk miatt bizakodhatunk. Fontos, hogy az összes játékosom csúcsformáját mutassa majd ott” – ragaszkodott a lefújást követően a közhelyekhez a mérkőzésen bátran és jól cserélgető torinói edző, Massimiliano Allegri.

TOVÁBBI NYILATKOZATOK A MÉRKŐZÉSSEL KAPCSOLATBAN ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Juventus (olasz)–Bayern München (német) 2–2 (0–1)
Torino, 41 332 néző. Vezette: Atkinson (angol)
JUVENTUS: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra – Cuadrado, Khedira (Sturaro, 69.), Marchisio (Hernánes, a szünetben), Pogba – Mandzukic, Dybala (Morata, 75.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
BAYERN: Neuer – Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat (Benatia, 74.) – Vidal – Robben, Thiago Alcántara, Th. Müller, Douglas Costa (Ribéry, 84.) – Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Dybala (63.), Sturaro (76.), ill. Th. Müller (43.), Robben (55.)

A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique szerint nagyszerű eredményt ért el csapata az Arsenal otthonában, ugyanakkor úgy véli, a párharc még nem dőlt el.

„A csapat a játék minden szegmensében magas szinten teljesített. Építettük a játékot, és jól is zártunk vissza, megérdemeltük a győzelmet” – nyilatkozta a meccs után Enrique.

„Olyanokat vesznek észre, amelyet senki más, és félelmetes képességük van arra, hogy lássák, mi következik, még mielőtt megtörtént volna – mondta az MSN-nel kapcsolatban. – Fel kellett őrölnünk az Arsenalt, mindenki, aki érti a futballt, tudja, hogy szükségünk volt egy ilyen első félidőre ahhoz, hogy legyen egy ilyen második.”

„Sikerült szabad területet találnunk, mert nagyszerűen teljesítettünk egyénileg és csapatként is. Szereztünk két gólt és fantasztikus eredményt értünk el, de a párharc még nem ért véget. A második meccsen kell lezárnunk azt” – tette hozzá.

„MOST MÁR A PL-RE KELL FIGYELNÜNK”
Per Mertesacker, az Arsenal német védője szerint a keddi vereségük után a bajnokságra kell összpontosítaniuk, de csak a barcelonai visszavágóig, ott ugyanis még lesz esélyük. Bővebben itt!

Az „ágyúsok” Oxlade-Chamberlain és Giroud révén a legnagyobb lehetőségeiket is kihagyták, így a katalánok Messi duplájával 2–0-ra nyertek idegenben, formalitássá változtatva a visszavágót. Erről azonban más a véleménye a Barcelona-nevelésű Héctor Bellerínnek.

„A Barca ellen játszani nagyon különleges élmény számomra, ott nőttem fel” – mondta.

„Számos lehetőségünk volt, hogy megszerezzük a vezetést, amikor pedig ezt nem tudod megtenni, akkor ők élnek az eséllyel. Az első kontrából született a második büntetőből. Fel kell emelnünk ugyanakkor a fejünket, úgy vetjük magunkat a visszavágó során a küzdelembe, ahogy az elsőn. Jól játszottunk, és még mindig van esélyünk. Nagyon nehéz lesz, de sohasem adjuk fel” – vélekedett Bellerín.

„Egységes csapat voltunk, de nem voltunk olyan szerencsések, mint ők. Tudjuk, hogy kíméletlenebbnek kell lennünk” – utalt a jobb helyzetkihasználásra.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ARSENAL (angol)–BARCELONA (spanyol) 0–2
London, Emirates Stadion, 59 889 néző. Vezette: Cakir (török)
ARSENAL: Cech – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin (Flamini, 82.) – Oxlade-Chamberlain (Walcott, 50.), Özil, A. Sánchez – Giroud (Welbeck, 72.). Menedzser: Arsene Wenger
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, J. Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Messi (71., 83. – a másodikat 11-esből)

A visszavágót március 16-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik