BL: Tévezt nem szabad hagyni gondolkodni - Simeone

Vágólapra másolva!
2014.09.30. 20:54
null
Tévez játékában állandóan benne van a gólveszély Simeone szerint (Fotó: Action Images)
Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a Carlos Tévez játékában rejlő állandó gólveszélyre figyelmeztette játékosait a Juventus elleni szerda esti BL-összecsapás előtt.

 

Az olasz bajnok a Malmö torinói legyőzésével (2–0) kezdte a 2014–2015-ös Bajnokok Ligája idényt, a spanyol címvédő viszont 3–2-re kikapott az Olympiakosz Pireusz otthonában, így Simeone fiai győzelmi kényszerrel lépnek pályára.

A három pont megszerzéséhez az argentin mester szerint elsősorban Carlos Tévezt kell kikapcsolni.

„Tudjuk, milyen kivételes képességű játékos, rengeteget mozog, a pálya minden részén feltűnik, és nagyon nehéz megállítani. A kulcs, hogy nem szabad hagynunk gondolkodni, illetve meg kell akadályoznunk, hogy megkapja a labdát.”

A 44 éves Simeone a sajtótájékoztatón azt is hozzátette, szerinte a Juventus nem kontrákra épít, látványos futballt vár az olaszoktól, akiket tisztel és nagyra becsül.

„Erős csapat vagyunk, sok lehetőség rejlik a keretben. Nagyban függ az adott mérkőzéstől, hogy milyen összeállításban lépünk pályára” – tette hozzá kissé sejtelmesen Simeone.

Giorgio Chiellini, a Juventus olasz válogatott védője az Atlético Madrid elleni meccs előtt elmondta, hogy szíve szerint a torinói csapatból szeretne visszavonulni.

„Szeretném, ha a Juventus lenne az utolsó csapatom, és remélem, hogy itt fejezhetem be a karrierem” – mondta a Fiorentinától 2005-ben a Juvéhoz igazoló védő.

A hátvéd szerint nagyon jó a kapcsolat az új edző, Massimiliano Allegri és a csapat között, de tisztában vannak vele, hogy a héten rájuk váró két meccs – az Atlético elleni szerdai fellépés után vasárnap az AS Roma lesz „zebrák” ellenfele – hosszú távon is meghatározó lehet.

„Azonnal megtaláltuk a közös hangot Allegrivel. Mindannyian szeretnénk folytatni a három éve megkezdett utat, és ennek a szezonnak a végén is nyerni szeretnénk egy trófeát. Fontos hét áll előttünk, és bízom benne, hogy jól teljesítünk” – jelentette ki Chiellini.

A védő csapattársa, Álvaro Morata arról beszélt, hogy az Atlético városi riválisánál nem érezte a bizalmat, ez állt nyári klubváltása hátterében. „A Real Madridból való távozásomat összetett szituáció előzte meg. Fontosnak akartam érezni magam Madridban, és reméltem, hogy bíznak bennem, de összességében mégis öt vagy hat opció is előttem volt támadásban. Most nagyon boldog vagyok a Juventusban, a klubban és a magánéletben is úgy általában. Ezt vártam, tudtam, hogy a Juve Európa egyik legnagyobb és Olaszország legjobb csapata” – magyarázta Morata.


A Borussia Dortmund a belga Anderlecht ellen lép pályára szerda este. A találkozó előtt Mats Hummels és Jürgen Klopp is megszólalt.

„Érdekes csapat az Anderlecht, lehet, hogy nem mondhatnék ilyet, de imádom nézni a játékát, nagyon várom már a holnapi meccset. Tele van jó futballistával az ellenfél, biztos, hogy megnehezíti a dolgunkat” – mondta Jürgen Klopp.

A belgák elleni találkozó előtt Mats Hummels is megszólalt, és a német védő a Manchester Unitedról is szót ejtett.

„Nagyszerű érzés, ha a világ legnagyobb klubjaival hoznak szóba, hiszen ez azt bizonyítja, hogy jól teljesítesz. Olvastam én is a pletykákat, de megnyugtathatok mindenkit, nem igazolok Manchesterbe, eszem ágában sincs elhagyni Dortmundot. Sokan azt kérdezik, nem unom-e még, hogy mindig olyan csapatban lépek pályára, amelyet nem tartanak esélyesnek a végső győzelemre. Erre én csak annyit mondok, sokkal izgalmasabb lesz esélytelenként BL-győzelmet ünnepelni. Huszonöt szupersztárral a csapatban bárki képes nyerni” – mondta Hummels.

A Liverpool a Basel ellen lép pályára szerda este. A találkozó előtt Paulo Sousa, a Videoton korábbi vezetőedzője is megszólalt, és elmondta, szerinte a svájciak képesek lehetnek legyőzni az esélyesebbnek tartott „vörösöket”.

„Tudjuk, kemény meccs vár ránk, de ha az első pillanattól alkalmazkodni tudunk az ellenfél stílusához, nyerhetünk. Itt már senkit sem érdekel, hogy milyen eredményeket értünk el a bajnokságban, sőt, az sem számít, hogy én játékosként már a magasba emelhettem a trófeát. Madridban nem játszottunk rosszul, már csak azon kell dolgoznunk, hogy a végeredmény is nekünk kedvezzen…” – mondta Paulo Sousa, a Basel vezetőedzője.

Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere sem hagyhatta szó nélkül a szerdai meccset, a brit szakember elmondta, nem szabad már most a BL-serlegre gondolniuk.

„Elkövettük már azt a hibát, hogy korán örültünk. Szép dolog álmodozni, de nem szabad a BL-győzelemre gondolnunk, most csak a Basel elleni meccs számít. Nincs sok opcióm, egyetlen sérült játékosom sem épült fel, ráadásul a nyáron igazolt futballisták is nehezen szokták meg az új közeget – ezért is akadozott a játékunk a bajnokság elején. Egyre jobbak vagyunk, holnap is bizonyítani akarunk” – mondta Rodgers a sajtótájékoztatón.

A Real Madrid a Ludogorec ellen lép pályára idegenben. Bár a madridiak számítanak egyértelmű esélyesnek, Isco, a királyiak játékosa figyelmeztetett, nem szabad lebecsülni a bolgár csapatot.

„Tiszteljük az ellenfelet, de nyerni akarunk, és szeretnénk a csoport élére állni. Láttuk, mire volt képes a Liverpool ellen a Ludogorec, nem vehetjük félvállról a meccset. Keményen edzek, hogy minél többet játszhassak a szezonban, de jobban kell védekeznem ahhoz, hogy az edzőm számoljon velem” – értékelt a madridiak spanyol középpályása, Isco.

A szerdai találkozó előtt a királyiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti is megszólalt, és természetesen Cristiano Ronaldóról is ejtett pár szót.

„Mindig mondom, a BL-ben az első két forduló a legnehezebb, ha ott nem hibázol, a nehezén túl vagy. Szerencsére az első fordulóban sikerült nyerni, így már csak a Ludogorecre kell koncentrálnunk. Kemény meccs lesz, de bízom a játékosaimban, Bale remekül teljesít mostanában, Cristiano Ronaldo pedig egyszerűen a legjobb futballista, akivel valaha dolgoztam. Ő igazi vezér, aki bár nem beszél sokat, példát mutat mindenkinek” – áradozott az olasz mester a találkozó előtti sajtótájékoztatón.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A-CSOPORT
20.45: Malmö–Olympiakosz
20.45: Atlético Madrid–Juventus (tv: Digi Sport1)
B-CSOPORT
20.45: Ludogorec–Real Madrid (tv: Digi Sport2)
20.45: Basel–Liverpool
C-CSOPORT
18.00: Zenit–AS Monaco
(tv: Digi Sport1)
20.45: Leverkusen–Benfica
D-CSOPORT
20.45: Anderlecht–Borussia Dortmund
20.45: Arsenal–Galatasaray

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik