Árthat-e 43 gólnyi önbizalom a Realnak? Kit üdvözölhet újra Ibra?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.25. 12:40
null
Bale és CR tudja, talpra kellene állni a Barca elleni zakó után – nem lesz könnyű Ukrajnában (Fotók: Reuters)
Szerda este az 5. forduló nyolc mérkőzésével folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája idei csoportköre. Nyolc meccs, 16 csapat – néhány érdekesség kedvcsinálónak. Kezdjük a Real Madrid és a PSG csoportjával!

 

A-CSOPORT

Sahtar Doneck–Real Madrid

Miközben a futballvilág a Barcelonától elszenvedett Real Madrid-vereségről, illetve a 0–4 nyomán a madridi klubház falait feszítő rossz hangulatról beszél napok óta, a Sahtar szép csendben lendületbe jött és önbizalmat szerzett: 43–5-ös gólkülönbséggel megnyerte az utóbbi 12 bajnoki és Ukrán Kupa-meccsét, és legutóbb négyet vágott a Malmőnek a BL-ben. Igaz, a Real elleni erőpróba ezeknél keményebbnek ígérkezik, ráadásul a versenyben maradásért harcoló doneckiek pályaválasztóként nyolcból csak kétszer győztek spanyol ellenféllel szemben. Ne feledjük, a Real már továbbjutott, a Sahtart elsőre 4–0-ra elkente, és számára már „csak” a csoportelsőség a tét.

• A Real Madrid hatszor vendégszerepelt eddig Ukrajnában, és csupán egyszer győzött – igaz, vereséget is csak egyetlen alkalommal szenvedett, négy meccs döntetlennel végződött. A hat találkozó közül ötön a Dinamo Kijev volt az ellenfél, egyszer a Csornomorec.

Malmö FF–Paris Saint-Germain

Malmőben látványosan fogadták a hazatérő Zlatan Ibrahimovicot
Malmőben látványosan fogadták a hazatérő Zlatan Ibrahimovicot

A legutóbbi nyolc BL-csoportmérkőzéséből hetet elveszítő Malmőben akad olyan labdarúgó, aki már a klub juniorcsapatában együtt játszott a most ellenfélként hazalátogató válogatottbeli társsal, Zlatan Ibrahimoviccsal: Markus Rosenberg. Az akkori csapat legtöbb tagjánál egy évvel fiatalabb, Ibrához hasonlóan támadó Rosenberg többnyire jobbhátvédként fért csak be a kezdőbe.

A világklasszis támadója tiszteletére – és a továbbjutás gyors kiharcolása érdekében – nyerni kívánó PSG még sohasem kapott ki svéd csapattól: mérlegében egy döntetlen mellett négy győzelem díszeleg. A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

B-CSOPORT

CSZKA Moszkva–Wolfsburg

A CSZKA nehéz helyzetben van, győzelmi kényszerben fogadja a Wolfsburgot, de reményeihez erőt meríthet egy érdekes egybeesésből: napra pontosan hat éve 2–1-re legyőzte a német csapatot, és hiába volt az első meccsen 3–1 „oda”, abból a BL-csoportból kettejük közül csak a moszkvaiak jutottak be a nyolcaddöntőbe.

A havas oroszországi túrára a Werder elleni 6–0-s bajnoki győzelemmel melegítő Wolfsburg az idén még nem szerzett pontot idegenbeli BL-meccsen, ellenben az orosz klubok elleni mérlege tekintélyt parancsoló: öt győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

Manchester United–PSV

A szerdán este a továbbjutásért játszó Manchester United újabban nem ontja a gólokat, legutóbbi hat tétmérkőzésén csak ötöt szerzett – igaz, cserébe csak egyet kapott, és ez a 641 perc után beszedett találat sem bizonyult végzetesnek, hiszen szombaton így is sikerült 2–1-re legyőzni a Watfordot.

Az idei BL-szezonban idegenben még pont nélküli PSV vezetőedzője, Phillip Cocu két csapatban is futballozott Louis van Gaal keze alatt: az MU menedzsere a Barcelonában és a holland válogatottban is a főnöke volt az ezredforduló előtti és utáni években. A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

C-CSOPORT

FK Asztana–Benfica

Az Asztana újonc a Bajnokok Ligája főtábláján, ennek ellenére pályaválasztóként még veretlen: a Galatasaray és az Atlético Madrid ellen is döntetlent harcolt ki csodás, behúzható tetejű arénájában. Szinte magától értetődő, hogy a selejtező mindhárom körében vereséggel küldte haza vendégét.

A Benfica a legutóbbi hét BL-indulása alkalmával csupán egyszer tudott továbbjutni a csoportkörből (2011), de most saját kezében a sorsa, szerdai győzelmével megoldaná a feladatot. Rossz előjel, hogy a hétvégén hosszabbítást követően kikapott a Sportingtól a Portugál Kupában, ráadásul a csapat vezéregyénisége, Luisao a kezét törte a meccsen.

Atlético Madrid–Galatasaray

Fernando Torresnek már csak egyetlen találat hiányzik ahhoz, hogy száz gólig jusson az Atlético Madrid színeiben. Lehet, hogy apró lépésnek tűnik, de a világ- és Európa-bajnok csatár több mint két hónapja nem képes megtenni, pedig volt rá lehetősége bőven. Talán most sikerül?

A Galatasaray eddig kétszer volt az Atlético Madrid vendége (1973, 2010), mindkétszer döntetlennel utazott haza, de ez most nem lenne elég a BL-nyolcaddöntőbe jutáshoz fűzött remények életben tartásához. Nem lesz könnyű nyerni, a „matracosok” a legutóbbi nyolc mérkőzésükön nem kaptak ki.

D-CSOPORT

Juventus–Manchester City

A két szakvezető már korábban is megmérkőzött egymással a BL-ben, igaz, még más volt a munkaadójuk: Manuel Pellegrini (Man. City) a Málaga kispadján ült, Massimiliano Allegri (Juventus) a Milanén, amikor a 2012–2013-as csoportkörben a spanyol csapat egyszer 1–0-ra legyőzte az olaszt, egyszer 1–1-et játszott vele. Happy end: mindketten bejutottak a nyolcaddöntőbe. Ez most is könnyen előfordulhat.

A Juventus legutóbb 2013 áprilisában veszített európai kupameccset hazai pályán (legyőzője a Bayern München volt), azóta kilencszer nyert, hatszor döntetlent játszott.
A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

Mönchengladbach–Sevilla

A Mönchengladbach legutóbb 30 éve nyert hazai pályán spanyol klub ellen, de ez az emlék is inkább keserű: mert hiába a Real Madrid agyagba döngölése (5–1), a visszavágóra újjáéledt a spanyol csapat, 4–0-val kiejtette a Gladbachot az UEFA-kupából, és három újabb ellenfél legyűrésével megnyerte a sorozatot.

Útban az Európa-liga legutóbbi kiírásának megnyerése felé, a Sevilla kettős győzelemmel (1–0, 3–2) búcsúztatta a Mönchengladbachot a 32-es táblán, és most is égetően szüksége lenne a második győzelemre, mert különben biztosan elúszik az amúgy is igen távolinak tűnő BL-nyolcaddöntős szereplés.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

SZERDAI MÉRKŐZÉSEK

A-CSOPORT
20.45: Malmö FF–Paris Saint-Germain
20.45: Sahtar Doneck–Real Madrid (Tv: Sport1)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 4 3 1 7–0 +7 10
2. Paris SG 4 2 1 1 5–1 +4 7
3. Sahtar Doneck 4 1 3 4–8 –4 3
4. Malmö 4 1 3 1–8 –7 3

B-CSOPORT
18.00: CSZKA Moszkva–VfL Wolfsburg (Tv: Sport1)
20.45: Manchester United–PSV (Tv: Sport2)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 4 2 1 1 5–4 +1 7
2. PSV 4 2 2 6–6 0 6
3. Wolfsburg 4 2 2 4–4 0 6
4. CSZKA Moszkva 4 1 1 2 4–5 –1 4

C-CSOPORT
16.00: FK Asztana–Benfica (Tv: Sport1)
20.45: Atlético Madrid–Galatasaray (Tv: AMC)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Benfica 4 3 1 7–4 +3 9
2. Atlético Madrid 4 2 1 1 7–2 +5 7
3. Galatasaray 4 1 1 2 5–7 –2 4
4. Asztana 4 2 2 2–8 –6 2

D-CSOPORT
20.45: Juventus–Manchester City (Tv: M4)
20.45: Borussia Mönchengladbach–Sevilla

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 4 3 1 8–5 +3 9
2. Juventus 4 2 2 5–2 +3 8
3. Sevilla 4 1 3 5–7 –2 3
4. Mönchengladbach 4 2 2 2–6 –4 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik