A brazil beérte Messit, Messi beérte CR-t; Maicont utálják a németek? - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 10:13
null
Öt gól egy BL-meccsen – beérte Messit Luiz Adriano (Fotó: metro.co.uk)
A Nemzeti Sport Online – szokásához híven – a Bajnokok Ligája játéknapja után jelentkezik „leges” cikkével. Mai összeállításunkból kiderül, miért is rejtegette a puskáját Edinson Cavani, milyen rekordok születtek, mit nehezményezett José Mourinho és hogy milyen taktikával állt fel a Bayern München az AS Roma ellen. Nem, elnézést, az utolsóra mégsem derül fény…

A NAP EMBERE. Luiz Adriano megállíthatatlannak tűnt Fehéroroszországban. A BATE ellen a brazil már az első félidőt követően négy gólnál járt – ezzel természetesen rekordot döntött –, majd biztos, ami biztos, a fordulás után is berámolt egyet a hazaiak kapujába tizenegyesből. Eddig egyetlen olyan játékos volt, aki egy meccsen öt gólig jutott a legrangosabb európai kupában: Lionel Messi.

A NAP LÉGIÓSAI. És ha már Sahtar, ne feledkezzünk meg az ukránok szokásos braziljairól sem, a Luiz Adriano-gólokkal már a BL-találatok 65 százalékát brazil játékosok szerezték a Sahtar történetében. Apró szépségtapasz, hogy az ötig jutó braziljuk már jelezte, szívesen felvenné az ukrán állampolgárságot, és akár a válogatottban is pályára lépne.

A NAP JÓ TANULÓJA. Edinson Cavani egy életre megtanulta a leckét. A Paris Saint-Germain uruguayi csatára a pénteki bajnokin úgy ünnepelte a gólját, hogy a kezéből (tölcsér helyett) puskát formázott, és a közönség felé lövöldözött. Annak rendje és módja szerint meg is kapta a büntetését a félreértelmezhető gesztus miatt, így a kedd esti találatát már úgy ünnepelte, hogy a föld felé irányította a karjait.

Cavani megtanulta a leckét (Fotó: 101greatgoals.com)
Cavani megtanulta a leckét (Fotó: 101greatgoals.com)

A NAP SZURKOLÓJA. Ki más is lehetne, mint Luis Suárez? A „harapós” uruguayi gólvágó utolsó találkozóján ült a lelátón, a hétvégi el Clásicón már ott lehet a pályán. Ki is adott mindent magából az Ajax elleni BL-meccsen, csoda, hogy nem ragadott pompont a pálya mellett.

Suárez utolsó meccse a pálya mellett (Fotó: dailymail.co.uk)
Suárez utolsó meccse a pálya mellett (Fotó: dailymail.co.uk)

A NAP EMLÉKE. Szegény Maicont nem engedi az 1–7, a brazil védő a világbajnokságon kapott egy hetest a nationalelftől, most pedig a Bayern szórta meg a „farkasokat”, amelyben most legalább nem lépett pályára a brazil védő. Lassan kijelenthetjük, a németek nem szeretik Maicont.

A NAP ÁLDOZATA. Az AS Roma szenvedését a szurkolók sem nézhették szó, illetve mém nélkül, a bajorok mellett a drukkerek is megsorozták a szenvedő olaszokat.

Nem kímélték a rómaiakat a drukkerek (Fotó: facebook.com/trollfootball)
Nem kímélték a rómaiakat a drukkerek (Fotó: facebook.com/trollfootball)

A NAP PÁROSA. Nem csatárpárost, inkább csapatokat emelnénk ki. Korábban sohasem fordult elő a BL-ben, hogy egy csapat öt, vagy több gólt szerzett volna idegenben az első félidőben. Most a Sahtar (6) és a Bayern (5) is képes volt erre a bravúrra!

A NAP MOU-BESZÓLÁSA. José Mourinho sosem elégedett, pedig csapata játékával sok gondja nem lehetett a portugál menedzsernek, a Chelsea 6–0-ra kiütötte a szlovén Maribort. De akkor mégis mi a baj, José? A tizenegyes. A „Special One” a találkozó utáni interjúban finoman megszidta Eden Hazard-t, aki galádul átengedte a büntetőt Didier Drogbának. Az elefántcsontparti nem hibázott, de akkor is…



A NAP HULLÁMVASÚTJA. Bár a gólzivatarral záruló kedd estén több érdekes meccs is elvonhatta a figyelmünket a Schalke–Sporting összecsapásról, kár lenne megfeledkezni a gelsenkircheniek teljesítményéről. A németek előbb hátrányba kerültek, majd egy portugálnak villanó piros után fordítottak, aztán a Nani vezérelte portugálok újra felálltak, és amikor mindenki azt hitte, hogy marad az iksz, az utolsó utáni pillanatban egy büntetővel összekaparták a három pontot a hazaiak. Szívbetegek az ismétlést se nézzék meg…

A NAP STATJA. Gólok, gólok mindenhol. A keddi BL-estén összesen 40 gól született, ennél többször csak 1997. október 1-jén zörgött a háló, azon a napon 44 gólt számlálhattak a drukkerek, viszont akkor nyolc meccs helyett tizenkét találkozót rendeztek.

Nyolc meccs, negyven gól (Fotó: facebook.com/quickmeme)
Nyolc meccs, negyven gól (Fotó: facebook.com/quickmeme)

A NAP FIATALJAI. Az Ajaxnál továbbra sincs gond az utánpótlással: az amszterdamiaknál a Barca ellen betaláló Anwar El Ghazi minden idők legfiatalabb ajaxos gólszerzője a BL-ben 19 évesen és 171 naposan, a marokkói származású támadó Nigel de Jongot előzte meg. Ráadásul pályára lépett Jaïro Riedewald is, aki az első olyan Ajax-játékos a Bajnokok Ligájában, aki még nem élt 1995-ben a holland klub legutóbbi BL-győzelme alkalmával.

Mire gondolt a költő? (Fotó: twitter.com/kicker_bl_li)
Mire gondolt a költő? (Fotó: twitter.com/kicker_bl_li)

A NAP DUÓJA. Naná, hogy Messi és Neymar párosáról beszélünk, a katalánok előző öt találkozóján rendre betalált a Barcában az argentin és a brazil klasszis is.

A NAP TAKTIKÁJA. Pep Guardiolán még a németek sem tudtak kiigazodni, a Kickernél még mindig nem tudják pontosan megmondani, milyen felállásban is játszott a Roma ellen a német együttes, városi legendák szerint a spanyol vezetőedző tízpercenként belenyúlt a taktikába, hogy megzavarja a Roma játékosait. Sikerült.

A NAP ELŐZÉSE. Didier Drogba megszerezte 43. BL-gólját, ezzel maga mögé utasította Alessandro Del Pierót a mindenkori góllövőlistán, amelyen az elefántcsontparti már a nyolcadik helyen áll.

A NAP VERSENYE. Lionel Messi ugyan nem előzött, viszont az argentin megszerezte 69. BL-találatát, és ezzel beérte Cristiano Ronaldót. A Barca és a Real klasszisa előtt már csak Raúl van, a blancók ikonja 71 találatnál állt meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik