153 milliós Real-kispad; mit csináltak Chicharitóék? - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.02. 13:05
null
Javier Hernández nem tudta növelni BL-góljainak számát – pedig megvolt rá a lehetősége (Fotó: Reuters)
A Nemzeti Sport Online olvasói már megszokhatták, hogy a Bajnokok Ligája-játéknapokat követően „leges” cikkben, kicsit másképp dolgozzuk fel a mérkőzések érdekességeit. A csoportkör második fordulójának szerdai meccseit követően visszapillantunk Cristiano Ronaldo sportszerűnek nem nevezhető megmozdulására, a „triumvirátus” alakítására, valamint az Atlético Madrid és a Juventus vicces üzenetváltására is.

A NAP MESSI, CR HASONLATA. A 2009–2010-es szezontól kezdődődően csak az argentin támadó talált be többször (7) tizenegyesből a BL-ben, mint a portugál klasszis (6), aki szerdán egyenlítehetett volna, de csak az egyik büntetőjét értékesítette a Ludogorec otthonában.

A NAP TÖRLESZTÉSE. Ha ezt a játékvezető észreveszi... Az elszenvedett szabálytalanság után a földön fekvő Cristiano Ronaldo nem a legsportszerűbb módon vett elégtételt a hazaiak egyik játékosán – ráadásul nem is azon, aki feltartotta.

A NAP BESZÓLÁSA. Nagy a szája a „farkasoknak”. A Roma a hivatalos Twitter-csatornáján üzent a Manchester Citynek, melynek otthonában kedden 1–1-es döntetlenre végzett: „Köszönjük a vendéglátást, alig várjuk, hogy Rómában is találkozzunk. Még sohasem nyertek Olaszországban európai kupameccset, igaz?” – szól a bejegyzés.

A NAP BLOKKOLÁSA. Ricardo Carvalho rosszkor volt rossz helyen. A Monaco portugál középhátvédje Alekszandr Kerzsakov kapáslövése után akaratán kívül gátolta meg, hogy a labda a nézők között kössön ki. Még nekünk is fájt.

A NAP FANATIKUSAI. Senkit sem akartak bántani, pusztán a látványt helyezték előtérbe. A londoni Emiratesben vizitáló Galatasaray-drukkerek pirotechnikai bemutatót tartottak. Ha már kedvenceik nem sok örömet szereztek nekik, legalább magukat szórakoztatták.

A NAP SZAKADÉKA. A bulgáriai mérkőzésen a Real Madrid kispadján helyet foglaló hét játékos – név szerint Keylor Navas, Dani Carvajal, Nacho Fernández, Pepe, Toni Kroos, James Rodríguez és Karim Benzema – piaci összértéke 153 millió font. Ez 120 millióval több, mint a Ludogorec teljes kerete. Van különbség.

A NAP TALÁLKOZÁSA. A Liverpool bázeli vendégjátéka alkalmával farkasszeszemet nézhetett egymással Paulo Sousa és Brendan Rodgers. Ki emlékszik már arra, hogy 2010 nyarán épp az északír szakember követte a portugál trénert a Swansea kispadján...

A NAP GÓLPASSZA. Kagava Sindzsi leheletfinom mozdulattal tálalt Ciro Immobile elé az Anderlecht–Dortmund mérkőzés harmadik percében. Pillanatokkal később meg is szerezte a vezetést a német együttes.

A NAP TRIUMVIRÁTUSA. Pierre-Emerick Aubameyang (BVB), Javier Hernández (Real Madrid) és Hakan Calhanoglu (Leverkusen) mindenfajta megerőltetés nélkül növelhette volna a Bajnokok Ligájában szerzett góljainak számát, ám ordító helyzetben egyikőjüknek sem sikerült bevennie az üres kaput.

PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG AZ ANDERLECHT ELLEN

JAVIER HERNÁNDEZ A LUDOGOREC ELLEN

HAKAN CALHANOGLU A BENFICA ELLEN

A NAP ÜZENETVÁLTÁSA. Az Atlético Madrid próbálta érzékeltetni a Twitteren, hogy a Serie A történetének legsikeresebb csapatával csap össze – apró szépséghibával.

Atlético: „A legtöbb olasz bajnoki címet (30) számláló klubbal nézünk szembe.”
Juventus: „Hosszú történet, de 32 elsőségnél járunk.”

A NAP HŐSE. Andy Cole, Mike Newell, Michael Owen, Wayne Rooney és Alan Shearer után Danny Welbeck a hatodik angol, aki mesterhármast ért el a legrangosabb európai kupasorozatban.

A NAP BECSÚSZÁSA. Labda volt, spori! A forróvérű Felipe Melo brutális belépőjét Alexis Sánchez bánta, a brazil megúszta sárga lappal a szánkázást.

A NAP (AVAGY A SZEZON) ELSŐJE. Az Atlético Madrid támadója, Arda Turan a világbajnokság óta az első játékos, aki tétmeccsen bevette Gianluigi Buffon kapuját. Érdekesség, hogy ezt megelőzően is egy Atléti-futballista, az uruguayi Diego Godín köszönt be az olasz kapusnak, ő a vb csoportküzdelmei során.

A NAP VÉDÉSE. David Ospina megtette az első lépést, hogy kiszorítsa az Arsenal hálója elől Wojciech Szczesnyt. A kiállított lengyel játékos helyére beálló kolumbiai kapuvédő hatalmas bravúrral mentette meg csapatát az újabb góltól Burak Yilmaz közeli, de nem elég pontos fejese után.

A NAP FALA. A Juventusnak nem volt kaput eltaláló lövése a Vicente Calderón Stadionban. A torinói csapattal ezt megelőzően 2006 márciusában, az Arsenal ellen esett meg ez a csúfság a BL-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik