Zidane: Úgy kell játszanunk, mintha nem lenne visszavágó

Vágólapra másolva!
2017.05.01. 17:44
null
Cristiano Ronaldo edzésen sem szeret veszíteni (Fotó: AFP)
Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nincsenek lélektani előnyben az Atlético Madriddal szemben, mellyel kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkoznak.

 

„A múltbéli eredmények egyáltalán nem jelentik azt, hogy a mostani sorozatban is legyőzzük őket” – utalt a francia szakember a közelmúlt BL-párharcaira.

A Real a 2013–2014-es és a 2015–2016-os BL-sorozat döntőjében legyőzte az Atléticót, míg a 2014/15-ös szezonban a negyeddöntőben búcsúztatta a városi riválist. Nem mellékesen míg a Real már tizenegy alkalommal megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, addig az Atlético egyszer sem.

„Még nem gondolok Cardiffra” – utalt Zidane a döntő helyszínére. A francia szakember szeme előtt kizárólag a keddi győzelem lebeg: „jól felkészültünk, mindenki készen áll a harcra, és arra, hogy bejussunk a döntőbe. Bárcsak most kezdődne már a mérkőzés, és ne kellene várni még egy napot” – mondta Zidane, hozzátéve, mindannyian tisztában vannak az első mérkőzés fontosságával. „Úgy kell játszanunk, mintha nem lenne visszavágó” – fogalmazott.

A francia tréner megerősítette, hogy Raphaël Varane sérülése után ismét játékra alkalmas állapotban van, ellentétben Pepével és Gareth Bale-lel.

„Megtaláljuk a megoldást a keddi mérkőzésre” – igyekezett nyugalmat sugározni Diego Simeone, az Atlétio Madrid mestere, aki a nehézségek ellenére is próbált pozitív maradni. Csapatából ugyanis sérülés miatt több kulcsember nincs bevethető állapotban: Juanfran és Josema Giménez alighanem még a visszavágón sem játszhat, de kérdéses Sime Vrsaljko szerepeltetése is.

BAJNOKOK LIGÁJA
Elődöntő, első mérkőzés

20.45: Real Madrid–Atlético Madrid (Tv: M4 Sport, Sport1 – élőben az NSO-n)

SZERDA
20.45: Monaco–Juventus (Tv: M4 Sport, Sport1 – élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik