Wenger szóban nekiment a magyar játékvezetői hatosnak

Vágólapra másolva!
2010.11.24. 07:18
null
Wenger Kassaiék több ítéletével sem értett egyet (Fotó: Reuters)
Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere elégedetlen volt a bíráskodással csapata Braga elleni BL-veresége után. A H-csoportban jelenleg a Sahtar áll az élen, de Wenger biztos benne, hogy az „ágyúsok" az utolsó játéknapon kiharcolják a nyolcaddöntős szereplést.

Braga–Arsenal 2–0

Nagyon elégedetlen volt a bíráskodással Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere csapata Braga elleni (0–2) BL-veresége után. Bragában Kassai Viktor vezette a mérkőzést, segítői Ring György, Vámos Tibor (asszisztensek), Bede Ferenc, Fábián Mihály és Szabó Sándor voltak.

„Az ötödik és hatodik játékvezető használhatatlan találmány. Ebouét majdnem kirúgták a stadionból, egy teljesen egyértelmű tizenegyest nem adtak meg nekünk, ez már nem balszerencse. Mit művelt az ötödik játékvezető? Hogyan könnyíti így meg a bíró dolgát?" – fakadt ki Wenger a Sky Sportsnak.

A francia szakvezető arról is beszélt, hogy szerinte mi vezetett a vereséghez, és azt is elárulta, hogy Cesc Fabregas sérülése miatt nem játszhat az Arsenal szombati bajnokiján, míg Emmanuel Eboué szintén kidőlt a sorból a vesztes meccsen.

„Nehéz mérkőzés volt, mivel a Braga nem igazán jött előre, így türelmesnek kellett lennünk. Az volt a lényeg, hogy ne kövessünk el hibákat, de amikor már tízen voltunk tizenegy ellen – miután Ebouénak le kellett jönnie, azt követően, hogy mindhárom cserét kihasználtam –, hátul kinyíltunk, és kihasználták a hibáinkat" – elemzett Wenger.

„Fabregasnak is lehetőséget adtam, aki megint megsérült. Olyan sok meccset játszunk egy szezonban, hogy muszáj rotálni a játékosokat. Térdínsérülésről van szó, így nehéz megmondani, meddig lesz harcképtelen. Egy biztos, a hétvégi bajnokit kihagyja. Eboué is kidőlt néhány hétre. Aggasztó, hogy még nem jutottunk tovább, de biztos vagyok benne, hogy az utolsó játéknapon bejutunk a nyolcaddöntőbe" – tette hozzá a menedzser.

Az Arsenal egyébként hagyományosan gyengén szerepel Portugáliában, eddigi öt meccséből egyetlenegyszer sem sikerült nyernie. A Braga azonban végre képes volt arra, hogy hazai pályán legyőzze aktuális angol riválisát (eddig háromból nulla siker volt a mérleg), így életben tartotta esélyét a továbbjutásra.

„Az első félidőben nem tudtuk megtartani a labdát, azonban a másodikban minden megváltozott. A csapatom higgadtabban játszott, levetkőzte félelmét, és nagyon hatékony futballt mutatott be. Meglátjuk, hogy alakul a sorsunk, a lényeg, hogy még bármi megtörténhet" – értékelte a mérkőzést Domingos Paciencia, a portugálok vezetőedzője.

BRAGA–ARSENAL 2–0
VELA NEM KAPOTT TIZENEGYEST

Partizan–Sahtar 0–3

A csoport másik mérkőzésén a Sahtar könnyedén elintézte a továbbra is pont nélkül álló Partizant, és Alekszandar Sztanojevics, a belgrádiak edzője nem is ment el szó nélkül csapata teljesítménye mellett.

„Egyszerűen nem értem, miért kapunk minden mérkőzésen legalább egy gólt, és miért vannak akkora gondjaink a támadásokkal. A BL jó lecke volt számunkra, de több minőségi labdarúgóra van szükségünk ahhoz, hogy a csoportkörben jól szerepelhessünk. Dühös és csalódott vagyok, hogy egy pontot sem szereztünk, mert arra számítottam, hogy azért néhány egység a nevünk mellé kerül. És most következik az Arsenal Londonban... Büszkeséggel kell majd játszanunk a klubunkért. Hadd gratuláljak a Sahtarnak, megérdemelték a győzelmet egy egyszerű ok miatt: jobbak voltak nálunk" – hangzott a szakember sportszerű nyilatkozata.

Mircea Lucescu, az ukránok román mestere már az utolsó fordulóra koncentrált. „Érdekes meccs lesz a Braga elleni, egyébként egyáltalán nem lepett meg, hogy a portugálok megverték az Arsenalt. Mindenki azt hitte, hogy a londoniak könnyedén az első helyen végeznek a csoportban, látható, hogy ez nem is annyira egyszerű, mint amilyennek látszik."

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Braga (portugál)–Arsenal (angol) 2–0 (0–0)
Gólszerző: Matheus (83., 93.)
Partizan Beograd (szerb)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–3 (0–0)
Gólszerző: Sztepanenko (52.), Jadson (59.), Eduardo (68.)
AZ ÁLLÁS
1. Sahtar Doneck 5 4 1 10– 6 +4 12
2. Arsenal 5 3 2 15– 6 +9 9
3. Braga 5 3 2 5– 9 –4 9
4. Partizan Beograd 5 5 1–10 –9 0
HA HOLTVERSENY VAN...

...A KÖVETKEZŐ MUTATÓK DÖNTENEK AZ ALÁBBI SORRENDBEN

a) egymás elleni eredmény
b) jobb gólkülönbség
c) több lőtt gól
d) az előző öt szezon alapján számított nagyobb UEFA-koefficiens

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik