Wenger: Figyelmetlenek és gyermetegek voltunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 09:18
null
Olivier Giroud (Arsenal) a levegőben támadja Roman Weidenfeller (Dortmund) kapuját (Fotó: Reuters)
Jürgen Kloppék elrontották Arsene Wenger születésnapját: a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának harmadik fordulójában a Borussia Dortmund 2–1-re nyert idegenben az Arsenal ellen. Nézzük, mit mondott a két mester a mérkőzés után, és miben látják a győzelem kulcsát a vendégek!
A keddi BL-játéknap legjei:
Fejbe rúgták, de túlélte; 20 mp-es kiállítás; Diego Costa a nap embere; Szamarasz a hős, Herrera a lúzer; Torres csodája, Robinho luftja.

„Hatalmas iramot hozott a mérkőzés, de kevés helyzetet. Az első kapott gólnál figyelmetlenek voltunk, a másodiknál egyenesen gyermetegek. Láthattuk, Jack Wilshere még nem érte utol önmagát, ezért is cseréltem le. Bizonytalanul kezdtünk ma, azután nem folyt úgy a labda lábról lábra, ahogyan elterveztük. A csoport bizony igen erős, az állás viszont szoros, ezért idegenbeli sikereket kell elérnünk innentől kezdve. Összességében csalódott vagyok a mai formánk miatt, pár játékosom fáradtan mozgott" – értékelt a londoniak mestere, Arsene Wenger a találkozót követően.

„Fantasztikusan teljesítettünk – áradozott a dortmundiak eltiltott, a mérkőzést a lelátóról végigizguló trénere, Jürgen Klopp. – Az Arsenal szenzációs formának örvend, mi pedig rengeteg problémát okoztunk nekik. Nyílt mérkőzés volt, és egy fantasztikus megoldásnak köszönhetően mi szereztük meg a győztes gólt. Mindkét fél keményen harcolt, de mi végig koncentráltunk, és készen álltunk arra, hogy egyetlen támadással eldöntsük a találkozót. Miután ez megtörtént, elmondhatom, remek munkát végeztünk, különösen az utolsó nyolc percben parádéztunk. Éretten futballoztunk ma, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, ezért nyertünk."

OLASZ GÓLOK NÉLKÜL IS MEGY
A Napolinak kedden spanyol és kolumbiai gól szállította a győzelmet. A 17 eddigi nápolyi BL-találatból mindössze egyet szerzett olasz játékos, Lorenzo Insigne.

„Nyilvánvalóan nagyon örülünk a három pontnak. Különösebb várakozás nélkül jöttünk ide, de bíztunk a jó eredményben, és ahogy haladt előre a meccs, úgy reméltünk egyre többet és többet. Nem hiszem, hogy az Arsenal volt a jobb, biztonsági játékot hozott. Talán azt gondolták, hogy a türelmükkel több gólt szereznek, ám mi többet futottunk, jobban védekeztünk és nagy helyzeteink adódtak. A győztes találatért nagy dicséret jár [Robert] Lewandowskinak, 82 percen keresztül küzdött a gólért, és egyértelműen megérdemelte, mert [Per] Mertesacker és [Laurent] Koscielny között kemény harcot vívott" – összegzett Neven Szubotics, a Dortmund szerb középhátvédje.

„Tudtuk, hogy lesznek helyzeteink, és a helyzetből gólt kell szereznünk. Tudtuk, és ezt tettük. Lewandowski keményen dolgozott, és nagyszerű, hogy gólt szerzett. Nagyon örültem neki" – fűzte hozzá egy másik csapattárs, a török Nuri Sahin.

MEGTÖRT A NÉMETELLENES MÁGIA
Az Arsenalnak remek a mérlege hazai pályán a német együttesek ellen (15 meccsből 10-et megnyert), de a legutóbbi három találkozóját (Schalke, Bayern, Dortmund) elveszítette a Bundesligából érkező csapatokkal szemben.

„Gólt szereztek a végén, nekünk ezt el kell fogadnunk és majd vissza kell vágni. A Dortmund jó csapat, ide jött és játszani akart. Nem könnyű megtörni, mert csapatként erős. Próbáltuk Mesuthoz [Özil] játszani a labdákat, de nem sikerült. Össze kell szednünk magunkat, mert jól futballoztak" – mutatott rá a vereség fő okára az Arsenalból a lecserélt Jack Wilshere.

„Még három meccs maradt és szerezhetünk kilenc pontot. Tudjuk, mit kell tennünk, de nehéz mérkőzéseink lesznek. A következő fellépésünk Dortmundban következik és ellenséges hangulat vár ránk, ám jártunk már ott korábban is, és szerintem akkor balszerencsések voltunk az egy egyes meccsen. Megvannak azok a játékosaink, akikkel képesek lehetünk nyerni, össze kell szednünk magunkat, és megmutatni, hogy milyen tartásunk van" – utalt vissza a 2011–2012-ben játszott csoportkörös találkozóra a középpályás.

„Fájó vereség. Lassan kezdtünk, aztán egyre jobban futballoztunk. Most már a hétvégi bajnokira kell koncentrálnunk, és vissza kell jutnunk a győzelmi ösvényre" – így Aaron Ramsey.


AVsB 1-2, CL2013 by futbolsapiens

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Arsenal (angol)–Borussia Dortmund (német) 1–2
London, Emirates. Vezette: Eriksson (svéd)
G: Giroud (41.), ill. Mhitarjan (16.), Lewandowski (82.)

Olympique Marseille (francia)–Napoli (olasz) 1–2
Marseille, Stade Vélodrome. Vezette: Cakir (török)
G: J. Ayew (86.), ill. Callejón (42.), Zapata (67.)

AZ ÁLLÁS
1. Borussia Dortmund 3 2 0 1 6–3 +3
6
2. Arsenal
3 2 0 1 5–3 +2
6
3. Napoli 3 2 0 1 4–4 0 6
4. Olympique Marseille 3 0 0 3 2–7 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik