Videó: amikor Juhász a Milan kapujába bólintott a San Siróban

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.07.02. 08:37
A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk videós múltidéző sorozatunkat. Nem ugrunk nagyot az időben: 2006. november elsején az Anderlecht – soraiban a múlt héten visszavonult Juhász Rolanddal – az AC Milan otthonába látogatott.

Juhász Roland csatárként kezdte pályafutását, csatárként játszotta első NB I-es mérkőzését és csatárként szerezte meg első élvonalbeli találatát is – érdekesség, hogy első és utolsó (35.) magyar első osztályban elért gólját egyaránt a Ferencváros ellen lőtte.

Amikor 2005-ben az Anderlechtbe szerződött, már belső védőt játszott, és így is lett alapember a legnépszerűbb belga csapatban, értelemszerűen kevesebb alkalma adódott a gólszerzésre. A Bajnokok Ligája csoportkörében egyszer talált be Juhász – az viszont emlékezetes volt, hiszen a San Siróban az abban idényben a BL-t meg is nyerő AC Milan hálójába fejelt, igaz, csapata 4–1-re alulmaradt. Ez volt 2003 óta az első, magyar futballista által szerzett gól a BL-ben.

Juhász Roland gólját ünnepli az AC Milan ellen (Fotó: AFP)
Juhász Roland gólját ünnepli az AC Milan ellen (Fotó: AFP)

„Két hete is fejjel veszélyeztettem a Milan ellen, akkor sajnos a labda a kapufán csattant. A bajnokságban is akadtak helyzeteim, így éppen ideje volt a gólomnak. Remekül végeztük el a szögletet, én pedig középen érkeztem és Cafú szorításában fejeltem a hálóba” – idézte fel a védő gólját a november 3-i Nemzeti Sportban.

Juhász játékáról sokat elárul, hogy 21 felnőtt első osztályú idényéből 18-ban szerzett legalább egy bajnoki találatot, s a válogatottban is beköszönt hatszor – legemlékezetesebb gólját a világbajnok Olaszország ellen 3–1-re megnyert, 2007. augusztus 22-i mérkőzésen szerezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik