Van Gaal: Biztos, hogy Gomez gólt szerez este

Vágólapra másolva!
2010.10.19. 14:54
null
Mario Gomeztől a Cluj ellen is gólt várnak Münchenben (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjában a sérülésektől megtizedelt Bayern München a CFR Cluj ellen folytatná jó szereplését, míg az FC Basel arra készül, hogy az előző szezonhoz hasonlóan ezúttal is legyőzze az AS Romát.

 

BAYERN MÜNCHEN–CFR CLUJ

„A Cluj Roma elleni találkozóját és a legutóbbi román bajnokiját is megnéztem, s kijelenthetem: jó csapat a CFR, így óvatosnak kell lennünk. Védekező stílusban játszanak majd és kontrákból próbálnak eredményesek lenni. Remélem, hogy már az elején sikerül gólt szereznünk, így kénytelenek lennének jobban kinyílni" – kezdte a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője.

„Sok a sérültünk, így olyan játékosok mutathatják meg, hogy mit tudnak, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Az önbizalmunk nagyobb, mint az elmúlt hetekben volt, de ez győztes meccs után normális. Az önbizalom nagyon fontos egy futballistának – és különösen egy olyan csatárnak, mint Mario Gomez. Biztos vagyok benne, hogy gólt szerez a mérkőzésen" – jelentette ki a holland szakember.

Ami a bajorokat sújtó sérüléshullámot illeti: Arjen Robben, Franck Ribéry, Breno, Diego Contento, Mark van Bommel, Miroslav Klose, Rouven Sattelmaier és David Alaba biztosan nem léphet pályára, míg Ivica Olic és Daniel Van Buyten játéka kérdéses. Jó hír az FCB szurkolóinak, hogy Bastian Schweinsteiger bevethető állapotban van, a hétvégén csereként már pályára lépett a Hannover ellen.

„A bajorok a mérkőzés esélyesei – vélekedett Sorin Cartu, a kolozsváriak vezetőedzője. – A München az európai futball egyik óriása, de már mi is szereztünk három pontot, és ezúttal is van esélyünk a jó szereplésre. A Bayern szombaton megmutatta, milyen jó csapat, annak ellenére, hogy kulcsjátékosokat nélkülözött. Ám így is olyan labdarúgói vannak, mint Müller, Schweinsteiger vagy Gomez. Szerintem jelenleg Schweinsteiger a világ legjobb középpályása: alighogy beállt a Hannover ellen, együttese átvette a mérkőzés irányítását."

A két csapat még sohasem találkozott egymással, sőt a CFR még német ellenféllel sem játszott korábban. A Bayern eddig hat alkalommal meccselt román gárdával, és háromszor győzött, háromszor pedig döntetlent játszott.

AS ROMA–FC BASEL

A Basel az első pontjára hajt a csoportban, és Thorsten Fink, a svájciak vezetőedzője bízik abban, hogy Rómában jó eredményt érnek el. A szakembernek minden oka megvan a bizakodásra, ugyanis az előző szezonban a Basel felülmúlta a „farkasokat”, igaz, akkor még az Európa-ligában.

„Tudjuk, hogy ezúttal is legyőzhetjük a Romát, az összes játékosom érzi ezt. Nem félünk a meccstől. Hogy győzni jöttünk-e? A válaszom egyértelmű: igen" – jelentette ki Fink.

„A bázelieké erős alakulat, amely az előző fordulóban majdnem megverte a Bayern Münchent. Jól ismerjük őket, ugyanis az előző szezonban kikaptunk tőlük az Európa-ligában. Azt akarom, hogy a csapatom olyan szervezetten és koncentráltan futballozzon, mint tette a Genoa ellen. Mirko Vucsinics, Jérémy Menez és Daniele De Rossi nem épült fel a sérüléséből, így ők ezúttal a keretben sem kaptak helyet" – mondta Claudio Ranieri, a Roma vezetőedzője.

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 3. FORDULÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–CFR CLUJ (román)
Allianz Arena, München. V: Atkinson (angol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Bayern: Butt – Pranjic, Badstuber, Van Buyten, Lahm – Kroos, Timoscsuk, Th. Müller, Schweinsteiger – Olic, Gomez. Vezetőedző: Louis van Gaal
Cluj: Stancioiu – Rada, Alcantara, Cadú, Panin – Culio, Dica, Hora, Kivuvu – L. Traoré, De Zerbi. Vezetőedző: Sorin Cartu
 
AS ROMA (olasz)–FC BASEL (svájci)
Olimpiai Stadion, Róma. V: Nyikolajev (orosz)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Roma: Lobont – Riise, Burdisso, Juan, Cassetti – Perrotta, Brighi, D. Pizarro, Taddei – Totti, Borriello. Vezetőedző: Claudio Ranieri
Basel: Costanzo – Inkoom, Abraham, Cagdas, Safari – Shaqiri, Huggel, Yapi Yapo, Stocker – Streller, Frei. Vezetőedző: Thorsten Fink
A mérkőzéseket livescore-formátumban követhetik nyomon honlapunkon!
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 2 2 0 0 4–1 +3  6
2. CFR Cluj 2 1 0 1 3–3   0
3
3. AS Roma 2 1 0 1 2–3 –1 3
4. Basel 2 0 0 2 2–4 –2  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik