Van Gaal a Basel ellen már gólokat vár

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 12:05
null
Van Gaal bűvészkedés helyett gólokat vár támadóitól (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája E-csoportjában a német Bayern München a svájci Baselhez látogat, az olasz Roma pedig a kolozsvári CFR Clujt fogadja. A Bayern és a Roma is a vártnál gyengébben kezdte a szezont, de a ma esti mérkőzésen mindkét együttes a győzelemre hajt.

 

BASEL–BAYERN MÜNCHEN

Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője akár jó hangulatban is várhatta volna a Basel elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatót, hiszen a bajorok vezetői egy évvel meghosszabbították a szerződését, azonban a német bajnok gyenge szezonkezdete rányomta a bélyegét a holland tréner hangulatára.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem szerzünk elég gólt, ez a mi problémánk. Valahogy orvosolnunk kell a gólínségünket, és a Bajnokok Ligája-meccsen lesz erre lehetőségünk. A helyzetekkel nincs gond, sokat alakítunk ki, de most már el kell kezdenünk gólokat is szerezni – kezdte nyilatkozatát Van Gaal. – A klubok számára nehézséget teremt, ha sok játékosuk szerepel a világbajnokságon, akik emiatt nem tudják rendesen végigcsinálni a felkészülést. Idén ez a helyzet nálunk, tulajdonképpen a Bundesliga-, Német Kupa- és Bajnokok Ligája-meccseken zajlik a felkészülésünk, és ez rossz."

Noha a Bayern a hétvégén hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Mainztól és hat fordulót követően nyolc ponttal csak a kilencedik a tabellán, a Bajnokok Ligájában a Roma elleni 2–0-s győzelemmel kezdtek a bajorok, és Svájcba is három pontért utaztak. Persze ehhez a selejtezőben a Debrecent búcsúztató Baselnek is lesz néhány szava.

„Ha a Bayern nem a legjobbját nyújtja, akkor van esélyünk. Nem félünk tőle – nyilatkozta a bázeliek vezetőedzője, a játékos-pályafutása nagy részében a münchenieknél futballozó Thorsten Fink. – Sok időt töltöttem a Bayernnél, így örülök, hogy erős csapata van. Úgy vélem, ezzel a kerettel meg is nyerheti a BL-t. Ők a meccs esélyesei, de Bázelben bármi elképzelhető. Az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell, a védelmünk nem hibázhat, a helyzeteinket pedig hatékonyan kell kihasználnunk."

A két klub egyébként még nem találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, de idén januárban felkészülési mérkőzést játszottak egymás ellen: akkor a Bayern 3–1-re győzött (Marco Streller góljára Hamit Altintop válaszolt, Miroslav Klose duplája pedig győzelmet ért a németeknek).

ROMA–CFR CLUJ

Rómában minden bizonnyal sokan emlékeznek még arra, amikor két évvel ezelőtt a CFR Cluj Juan Culio két góljával 2–1-re felülmúlta a hazai pályán játszó „farkasokat". A Roma idény eleji formáját elnézve ezúttal sem elképzelhetetlen a román siker, csakhogy Mirko Vucsinicsék a hétvégén az Inter legyőzésével jelezték, kezdenek kilábalni a hullámvölgyből.

„Ha megvered a Bajnokok Ligája címvédőjét egy végletekig kiélezett mérkőzésen, bebizonyítva, hogy képes vagy végig koncentrálni, akkor elkezdesz hinni magadban, a saját képességeidben. Most nem szeretnénk megállni" – nyilatkozta az olasz együttes vezetőedzője, Claudio Ranieri.

Sorin Cartu, a kolozsváriak mestere a sajtótájékoztatón minden jót kívánt a születésnapját tegnap ünneplő római csapatkapitánynak, Francesco Tottinak, de hozzátette, ajándékot nem hoznak a Stadio Olimpicóba, sőt vendéggyőzelemmel rontanák el a hangulatot.

 

 BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ
BASEL (svájci)–BAYERN MÜNCHEN (német)
Basel, St. Jakob Park, 20.45. Vezeti: Thomson (skót)
A várható kezdőcsapatok:
BASEL: Costanzo – Inkoom, Abraham, Ferati, Safari – Shaqiri, Huggel, Yapi-Yapo, Stocker – Frei, Streller. Vezetőedző: Thorsten Fink
BAYERN: Butt – Lahm, Van Buyten, Badstuber, Pranjic – Th. Müller, Van Bommel, Schweinsteiger, Hamit Altintop – Klose, Olic. Vezetőedző: Louis van Gaal
 
ROMA (olasz)–CFR CLUJ (román)
Róma, Stadio Olimpico, 20.45. Vezeti: Eriksson (svéd)
A várható kezdőcsapatok:
ROMA: Lobont – Cicinho, Mexes, Burdisso, Riise – Menez, De Rossi, Brighi, Perrotta – Vucsinics, Totti. Vezetőedző: Claudio Ranieri
CLUJ: Stancioiu – Panin, Alcantara, Cadú, Rada – Dica, Costa, Koné, Culio – Bastos, L. Traoré. Vezetőedző: Sorin Cartu
KÖVESSE AZ EREDMÉNYEK ALAKULÁSÁT AZ NSO–N! 
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 1 1 0 0 2–0 +2  3
2. CFR Cluj 1 1 0 0 2–1 +1  3
3. Basel 1 0 0 1 1–2 –1  0
4. AS Roma 1 0 0 1 0–2 –2  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik