Többszörös átoktörésre készül a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2011.02.21. 22:23
null
Ronaldóék ezúttal nem szeretnének csalódást kelteni a Lyon ellen (Fotó: Action Images – archív)
A Real Madrid több rossz sorozatot is meg szeretne törni az Olympique Lyon ellen holnap kezdődő párharcban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A blancók hét év után juthatnak be a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban, és kilenc év után nyerhetnek újra idegenben a BL kieséses szakaszában. Legutóbb az ősi rivális Barcelona otthonában, a Camp Nouban sikerült.

A Real Madriddal kapcsolatban évről évre elhangzik, hogy hosszú idő után harcolhatja ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, mivel a blancók a „kötelező feladatot” rendre teljesítik – továbbjutnak a csoportkörből –, de legutóbb a 2003–2004-es idényben tudtak bekerülni a legjobb nyolc közé a kupasorozatban – ám akkor sem örülhettek sokáig, a negyeddöntőben alulmaradtak a Monacóval szemben.

A REAL BL-BÚCSÚI 2002 ÓTA
2009/10 – nyolcaddöntő, Lyon 1–0, 1–1
2008/09 – nyolcaddöntő, Liverpool 0–1, 0–4
2007/08 – nyolcaddöntő, Roma 1–2, 1–2
2006/07 – nyolcaddöntő, Bayern 3–2, 1–2
2005/06 – nyolcaddöntő, Arsenal 0–1, 0–0
2004/05 – nyolcaddöntő, Juventus 1–0, 0–2
2003/04 – negyeddöntő, Monaco 4–2, 1–3
2002/03 – elődöntő, Juventus 2–1, 1–3

A rég várt áttörés az utóbbi években mindig kudarcba fulladt, és a sikertelenség egyik oka talán az volt, hogy a „királyi gárda” képtelen volt idegenben meccset nyerni a kieséses szakaszban. A madridiak legutóbbi 2002. április 23-án tudtak győzni távol a Santiago Bernabéu Stadiontól, akkor éppen az ősi rivális Barcelona ellen sikerült a bravúr Zinedine Zidane és Steve McManaman góljával az elődöntőben. A blancók be is jutottak a fináléba, ahol legyőzték a Bayer Leverkusent.

És ezzel a rossz szériák sora még nem teljes: a Real Madrid egy év után ismét az Olympique Lyonnal került szembe a nyolcaddöntőben, amelytől tavaly 1–0-ra kikapott idegenben a párharc első meccsén, majd a madridi visszavágón 1–1-es döntetlen született, és a madridiak még soha nem tudták legyőzni a francia csapatot: háromszor a lyoniak győztek és három találkozó iksz lett.

„Egy éve alábecsültük a Lyont. Az Olympique minden évben bejut a Bajnokok Ligájába. Tavaly az elődöntőig menetelt, a Ligue 1 legnagyobb költségvetésű klubja, és igazi sztárok játszanak ott. A Lyon nagy csapat Franciaországban és jó csapat az európai porondon. Ezúttal máshogy alakul majd az első mérkőzés. A csapatunknál edzőváltás történt, és más a játékstílusunk. Győzni megyünk Lyonba, és nem akarunk gólt kapni. De persze nehéz meccsre számítok" – mondta Benzema, aki a Lyonnál nevelkedett, és onnan került a Real Madridhoz.

A francia klub elnöke, Jean-Michel Aulas is úgy véli, ebben az évben egy erősebb Real Madriddal került szembe csapata, és jobban örült volna, ha a Bayern Münchent kapják a sorsoláson.

„A Real Madrid jóval erősebb most, mint egy évvel ezelőtt volt. A sorsoláskor kicsit bosszús voltam. Ha már olyan csapattal kerültünk szembe, amelyikkel tavaly is játszottunk, akkor inkább a Bayern Münchennel szerettem volna megküzdeni, amely ellen több mint hatvan százalék esélyünk lenne a továbbjutásra” – mondta Aulas.

EGY-EGY CSATÁR HIÁNYZIK MINDKÉT OLDALON

José Mourinho, a Real Madrid és Claude Puel, a Lyon vezetőedzője is kihirdette a keretét a két csapat holnapi mérkőzésére a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Mindkét oldalon egy csatár a legnagyobb hiányzó: a blancóknál Gonzalo Higuaín továbbra is sérült, míg a franciáknál Lisandro López dőlt ki a sorból.

A KÉT CSAPAT KERETE
REAL MADRID
Kapusok: Casillas, Dudek, Adán
Védők: Pepe, Ramos, Albiol, Arbeloa, Marcelo, Garay, Carvalho
Középpályások: Lass. Diarra, Xabi Alonso, Khedira, Kaká, Granero, Pedro León, Canales, Özil, Di María
Csatárok: C. Ronaldo, Benzema, Adebayor
LYON
Kapusok: Lloris, Vercoutre
Védők: Réveillere, Gassama, Cissokho, Diakhaté, Lovren, Cris
Középpályások: Toulalan, Gonalons, Källström, Gourcuff, Bastos, Delgado, Grenier, Pied, Pjanic
Csatárok: Lacazette, Briand, Gomis

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik