Szerencsétlen, szerencsétlen Arsenal; Wenger az új Balotelli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 12:41
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Atlético Madrid tizenegyesekkel jutott tovább a Bayer Leverkusennel szemben, az Arsenal pedig hiába nyert a Monaco otthonában, egymás után ötödször is a legjobb 16 jelentette a végállomást számára a BL-ben. Lássuk, milyen érdekességek történtek a keddi játéknapon!

SZERENCSÉTLEN, SZERENCSÉTLEN ARSENAL… Angliában az 1990-es években az ellenfelek szurkolói előszeretettel skandálták a „Boring, boring Arsenal” rigmust, kifejezvén, mennyire unalmasnak tartják az „ágyúsok” játékát. A 2010-es éveket jellemezve lassan jöhetne az „Unlucky, unlucky Arsenal” szólam, Arsene Wenger fiai ugyanis elképesztő pechszériát folytattak kedd este.SZERENCSÉTLEN, SZERENCSÉTLEN ARSENAL… Angliában az 1990-es években az ellenfelek szurkolói előszeretettel skandálták a „Boring, boring Arsenal” rigmust, kifejezvén, mennyire unalmasnak tartják az „ágyúsok” játékát. A 2010-es éveket jellemezve lassan jöhetne az „Unlucky, unlucky Arsenal” szólam, Arsene Wenger fiai ugyanis elképesztő pechszériát folytattak kedd este.

Hihetetlennek tűnik, de az Arsenal veretlen a legutóbbi négy BL-nyolcaddöntő-visszavágóján (három győzelem, egy döntetlen a mérlege), ám a párharcokból egyetlenegyszer sem (!) tudott továbbjutni. Az elmúlt öt évben mindannyiszor a legjobb 16 jelentette a végállomást az „ágyúsok” számára: 2011-ben a Barcelona, 2012-ben a Milan, 2013-ban és 2014-ben a Bayern München, idén pedig a Monaco jutott tovább ellenük…

…de legalább megpróbálták.
…de legalább megpróbálták.

 

KI NEM NYERT MÉG SOHASEM BL-T? Természetesen a mémgyárosok elsősorban Arsene Wengert szedték elő, aki 1996 óta az Arsenal menedzsere, de még egyszer sem nyert Bajnokok Ligáját a londoniakkal, ehelyett csapatával ismét „kicsúszdázott” a nyolcaddöntőből.

Na, ki nem nyert még BL-t? (Fotók: facebook.com/Troll.Football)
Na, ki nem nyert még BL-t? (Fotók: facebook.com/Troll.Football)
Miért mindig én? Wenger és csapata újra elbúcsúzott, így a francia Balotelli helyére került
Miért mindig én? Wenger és csapata újra elbúcsúzott, így a francia Balotelli helyére került
BL? Felejtsd el! A BL-indulás kiharcolására kell koncentrálnunk!
BL? Felejtsd el! A BL-indulás kiharcolására kell koncentrálnunk!
És így csúszott ki ismét a BL-ből Wenger…
És így csúszott ki ismét a BL-ből Wenger…

 

MOST AKKOR MI VAN?! Emmanuel Frimpong igazi vicces figura. Az angol utánpótlás-, de ghánai felnőttválogatott középpályás többször is bajba került a twitterezésével, például amikor azt mondta, ha fehér lenne és angol, többet játszana, vagy amikor korábbi csapattársait oltogatta. Most a matekkal gyűlt meg a baja az Arsenal korábbi játékosának, ugyanis nem volt tisztában azzal, mi történik, ha a londoniak 2–0-ra nyernek Monacóban. Segítünk, kiestek.

 

GIROUD ÚJ BECENEVET KAPOTT. A francia csatár 2012 júliusában szerződött az Arsenalhoz, új csapatát és az új légkört azonban nehezen szokta meg. Úgy néz ki, lassan kezd tényleg formába lendülni, a Monacónak lőtt gólja igazi klasszis megoldás volt, melynek következtében új becenevet kapott, ő lett „gOaLIVIER GIROUD”.

 

SZTÁRVENDÉGEK. A U2 is ellátogatott a Monaco–Arsenal találkozóra, de tagjai nem távozhattak vidáman, ugyanis a vendégekért szorítottak.

Ők sem maradnak örökké fiatalok: az Arsenalt buzdító U2-tagok a monacói lelátón
Ők sem maradnak örökké fiatalok: az Arsenalt buzdító U2-tagok a monacói lelátón

 

KLUBVÁLTÁS „ALSÓ” ÉS FELSŐ FOKON. A nyári átigazolási időszak nagy vesztese Radamel Falcao lett. A Manchester Unitednél szenvedő (vagy éppen a kispadon ülő) támadó legutóbb 2010-ben lépett pályára a Bajnokok Ligájában, akkor még a Porto színeiben. Amikor következő klubja, az Atlético Madrid ismét indulhatott a BL-ben, a kolumbiai a Monacóhoz szerződött, amely ebben a szezonban játszhatott újra az első számú európai kupasorozatban, erre Falcao a Manchester Unitedhez igazolt át, amely fennállása során először pont akkor nem lett BL-induló… A csatár, látva korábbi klubja(i) keddi teljesítményét, nem csoda, ha „sírva fakadt”.

Falcao, látva korábbi csapatait
Falcao, látva korábbi csapatait

Falcao ellenpólusa Fernando Torres. A spanyol csatár 2007-ben hagyta el az Atlético Madridot a Liverpool kedvéért, amelynél négy szép évet húzott le, mielőtt a Chelsea-hez szerződött volna. Londonban nem igazán jöttek be a számításai, ezért tavaly nyáron a Milanhoz került kölcsönbe. A Serie A-ban szenvedő rossoneritől a télen pedig visszatért a „matracosokhoz” – kiváló döntést hozott. Madridban ismét kezd magára találni, a tizenegyespárbajban is magabiztosan talált be, így a BL-től elbúcsúzó Chelsea és az oda el sem jutó Milan helyett most a negyeddöntős Atlético játékosának vallhatja magát.

A nagy nyertes Torres
A nagy nyertes Torres

 

SERGIO RAMOS ÖRÖKÉBEN. Az Atlético Madrid–Bayer Leverkusen összecsapás is hordozott érdekességeket:

– Miguel Ángel Moya lett az első kapus, akit sérülés miatt két BL-mérkőzésen is le kellett cserélni a 25. perc előtt.
Mario Suárez a 36. európai kupameccsén az első gólját szerezte. Ő lett a nyolcadik Atlético-játékos, aki betalált ebben a BL-idényben.
– Az Atlético 2013 szeptemberében tért vissza a BL-be, azóta veretlen otthon: tíz mérkőzést játszott a Calderónban, s egy döntetlen mellett immár kilencszer nyert, 25 gólt szerzett és csak kettőt kapott.

A tizenegyespárbajig jutó csatában öten is hibáztak, közülük Raúl García, Ömer Toprak és Stefan Kiessling is Sergio Ramost idézte: „föld körüli pályára indította”, azaz nagyon kapu fölé vágta a labdát – meg is kapták a mémjüket:

Hárman is Ramos örökébe léptek
Hárman is Ramos örökébe léptek
Leno hiába hárította nagy bravúrral Koke tizenegyesét, társai nem segítették ki
Leno hiába hárította nagy bravúrral Koke tizenegyesét, társai nem segítették ki

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik