Szalai Ádámék edzője nem érzi a vesztét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 13:54
null
A PAOK-fanatikusok kedden csak a stadionon kívül buzdíthatják csapatukat (Fotó: Action Images)
A Schalke labdarúgócsapata hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszott PAOK-kal a BL-selejtező utolsó körének első felvonásán, ám a német gárda edzője, Jens Keller optimista a keddi, görögországi visszavágót illetően.



A PAOK jó helyzetből várhatja a hazai visszavágót, amelyet azonban zárt kapuk mögött kell megvívnia. Fanatikusai ugyanis tavaly a Rapid Wien elleni Európa-liga-selejtezőn megdobálták az osztrák szurkolókat, majd tucatnyian a pályára rohantak, az UEFA pedig ezt többek között azzal viszonozta, hogy három mérkőzésre bezáratta a Tumba Stadiont. A létesítmény környékét lezárja a rendőrség, de a hazai ultrák a kordonon túlról is hallatják majd a hangjukat.

A PAOK történelmet írna továbbjutásával, ugyanis az első olyan klub lenne, amely első hazai BL-csoportmeccsét üres stadionban játszaná.

A Schalke pocsékul kezdte a szezont, hiszen a Bundesliga első három fordulójában csak egy pontot szerzett, így ha Szalai Ádámék lemaradnának a BL csoportköréről, még inkább meginogna edzőjük, Jens Keller alatt a kispad. A dpa-nak nyilatkozó szakember azonban nem érzi veszélyben az állását.

– Mit gondol, veszélyben van az állása?
– Ha arra gondol, nem érzem a vesztemet, klubmenedzserünk, Horst Heldt arról tájékoztatott, hogy a görögországi mérkőzés eredményétől függetlenül szombaton a Leverkusen ellen is én ülök a kispadon. Persze, nyilván jó lenne Bajnokok Ligája-főtáblás csapat edzőjeként dirigálni, és úgy készülünk, hogy csoportkörös résztvevők legyünk.

– De nem biztos, hogy a Schalke áll közelebb a célhoz.
– Nem értek egyet, mert már egy nullás győzelemmel is jók vagyunk. Láttuk, érzékeltük, hogy jó csapat a PAOK, viszont érzek annyi erőt a csapatunkban, hogy győzzön Görögországban.

– Igaz, hogy a csatárok közül távozik a finn válogatott Teemu Pukki?
– Csupán a hírt tudom megerősíteni, amely szerint a Schalke a skót Celtickel tárgyal a játékos eladásáról.
Forrás: dpa

KEDDEN, MAJD SZERDÁN IS ELBUKHAT A FENERBACHE

A keddi visszavágókon pályára lépő legnevesebb csapat az Arsenal, amely az első mérkőzésen 3–0-ra nyert a Fenerbahce otthonában, így óriási meglepetés lenne, ha elbukná a párharcot. Amennyiben elmarad a török csoda, az „ágyúsok” sorozatban a 14. idényben lesznek ott a BL csoportkörében.

A Fener ez esetben az Európa-ligában vigasztalódhatna, de csak abban az esetben, ha szerdán számára kedvező döntést hoz a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). Az UEFA ugyanis júniusban két évre kitiltotta az európai kupaporondról a bundaügybe keveredő isztambuliakat, akik azonban fellebbeztek, így míg folyamatban van az ügy, pályára léphetnek a BL-selejtezőben.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ, A KEDDI PROGRAM

PAOK (görög)–Schalke (német) 20.45 (tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 1–1
Legia Warszawa (lengyel)–Steaua Bucuresti (román) 20.45 (tv: Digi Sport2)
Az első mérkőzésen: 1–1
Arsenal (angol)–Fenerbahce (török)
20.45 (tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzésen: 3–0
Austria Wien (osztrák)–Dinamo Zagreb (horvát)
20.45
Az első mérkőzésen: 2–0
FC Basel (svájci)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 20.45
Az első mérkőzésen: 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik