Spalletti: Kritikus mérkőzés lesz

Vágólapra másolva!
2012.10.03. 16:09
null
Hulk és Witsel szerdán elindulna csapatával a győzelmek útján (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának második fordulójában a Zenit a nyáron alaposan meggyengült Milannal, míg a Juhász Rolandot is soraiban tudó Anderlecht a Málagával találkozik.

Zenit (orosz)–Milan (olasz)

Úgy tűnik, a Zenitnek „nem tett jót”Hulk és Axel Witsel szerződtetése. A majd' 100 millió euróért érkező játékosok megvétele óta a szentpéterváriak egyetlen győzelmet számlálnak, azt is az Orosz Kupában, a Baltyika elleni mérkőzésen. A bajnokságban két döntetlent és egy vereséget könyvelhetett el Luciano Spalletti csapata, míg a Bajnokok Ligájában a Málaga otthonában szenvedtek vereséget az oroszok.

A formahanyatlás következtében a Zenit visszaesett a Premjer-liga tabellájának 7. helyére, igaz, hátránya mindössze öt pont a listavezető Anzsi Mahacskala mögött.

Luciano Spalletti vezetőedző szerint mindkét csapat számára kritikus mérkőzés következik.

„A Málaga elleni vereség után nagyon kényelmetlen helyzetbe kerültünk. Nyernünk kell, hogy visszatérjen az önbizalmunk. A Milan hasonlóan rossz formában van, mint mi, így mindkét csapat számára kritikus mérkőzés következik, sőt, a jövőre nézve is nagy hatással lehet a találkozó végkimenetele. Jobb játékosaink vannak annál, mint hogy a legutóbbi nyolc mérkőzésünkből kettőt nyerjünk meg”– vázolta fel a Zenit utóbbi időben mutatott formáját Spalletti.

Az olasz szakember két kulcsjátékosáról, Hulkról és Witselről is szót ejtett.

„Azt hiszem, Hulk sokat tud hozzátenni a játékunkhoz, mert a támadósor több pontján is bevethető. Nagyon boldog vagyok, hogy a sorainkban tudhatjuk. Ami Witselt illeti: minden esélye megvan a játékra, de óvatosan kell bánnunk az új igazolásainkkal, nehogy túl nagy nyomás nehezedjen rájuk.”

A Zenitnél biztosan nem léphet pályára a sérüléssel bajlódó Danny, Szergej Szemak és Igor Gyenyiszov. Nicolas Lombaerts játéka orrcsonttörés miatt kérdéses, míg Domenico Criscito védőmaszkban ugyan, de csapata rendelkezésére állhat.

A Milan – önmagához képest – borzalmasan kezdte az olasz bajnokságot: hat forduló után hét ponttal a középmezőnyben helyezkedik el, s hátránya már kilenc pont az éllovas Juventus mögött.

Massimiliano Allegri vezetőedző tegnapi sajtótájékoztatóján egyetértett kollégájával, mindkét csapat rendkívül fontos mérkőzés elé néz.

„Nagyon fontos mérkőzés lesz, mert az első körben egyik csapat sem tudta megmutatni a benne rejlő potenciált. Sok Zenit-meccset láttam, nem hiszem, hogy válságban lenne ellenfelünk”– vélekedett Allegri.

„Spalletti okos és kiváló edző. Biztosítania kell, hogy játékosai elfeledjenek minden problémát, és csak az előttük álló feladatokra koncentráljanak. Az orosz labdarúgás folyamatosan fejlődik, és egyre több világhírű labdarúgó igazol Oroszországba – mondta a Milan vezetőedzője. – Technikailag nagyon erősek vagyunk, ezt az elmúlt meccseken bizonyítottuk. Készen állunk, hogy szerdán még jobban játsszunk.”

A milánóiaknak egyetlen komolyabb hiányzójuk van: a combsérüléssel bajlódó Alexandre Pato.

Anderlecht (belga)–Málaga (spanyol)

A Brüsszelben rendezendő Anderlecht–Málaga mérkőzésen egy magyar biztosan pályán lesz. Az UEFA döntésének értelmében ugyanis Kassai Viktor vezeti a 20.45-kor kezdődő összecsapást. Juhász Roland jelenléte azonban közel sem ennyire biztos. A magyar válogatott védő az utóbbi időben nem jut rendszeres játéklehetőséghez, kiszorult a kezdőcsapatból, így ismét felerősödtek a távozásáról szóló hangok. Ugyanakkor a Milan elleni, 0–0-s döntetlent hozó első csoportmérkőzésen csereként pályára lépett a hátvéd.

Az Anderlecht kilenc fordulót követően veretlenül áll a belga bajnokság második helyén, míg a Bajnokok Ligája csoportkörét a milánói 0–0-s döntetlennel kezdte John van den Brom csapata. A holland szakember elmondta, együttesének sokat jelenthet, hogy hazai közönség előtt játszhat.

„Az Anderlecht számára mindegyik mérkőzés kemény a Bajnokok Ligájában. A keretből mindenki egészséges, ugyanazzal a csapattal számolhatok, mint a szombati bajnokin. Mindent egybevetve, az önbizalmunk megvan, hazai pályán játszhatunk, ami a különbséget jelentheti számunkra, így képesek lehetünk jó eredmény elérésére”– mondta Van den Brom.

Az Anderlechthez hasonlóan a Málaga is remekül rajtolt hazája bajnokságában, hiszen hat forduló után a tabella harmadik helyét foglalja el négy győzelemmel és két vereséggel. Manuel Pellegrini vezetőedző úgy gondolja, a Bajnokok Ligáját teljes mértékben el kell különíteni a bajnokságtól.

„Azért, mert a bajnokságban jó eredményeket érünk el, nem jelenti azt, hogy a BL-ben is nyerni fogunk. Tizenöt pontot lehet szerezni a hátralévő mérkőzéseken, így nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni. Most jó helyzetben vagyunk, de készülünk a következő mérkőzésre. Az Anderlecht jó csapat, sok játékosa van, aki remekül bánik a labdával, de ha nyernénk, már öt ponttal előtte lennénk”– szögezte le Pellegrini.

A spanyoloknál Jérémy Toulalan, Diego Buonanotte és Júlio Baptista nem áll a chilei szakember rendelkezésére.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Zenit(orosz)–Milan (olasz)
Szentpétervár, Petrovszkij Stadion, 18.00. Vezeti: Brych (német)
A várható kezdőcsapatok:
Zenit: Malafejev – Anyukov, Bruno Alves, Lombaerts, Criscito – Sirokov, Zirjanov, Fajzulin – Bisztrov, Kerzsakov, Hulk. Vezetőedző: Luciano Spalletti
Milan: Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio – Montolivo, N. de Jong, Nocerino – K.-P. Boateng – El Shaarawy, Pazzini. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Anderlecht (belga)–Málaga (spanyol)
Brüsszel, 20.45. Vezeti: Kassai (magyar)
A várható kezdőcsapatok:
Anderlecht: Proto – Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Deschacht – Bruno, Biglia, Kljestan, M. Jovanovics – Kanu, Mbokani. Vezetőedző: John van den Brom
Málaga: Caballero – J. Gámez, Demichelis, Weligton, Monreal – I. Camacho, Eliseu – Joaquín, Iturra, Isco – Saviola. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik