Sírnivaló nevetés – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2017.11.24. 00:30

Láttátok a Celticet? Még ilyet! Na, ezek sem most nyertek BL-t, annyira nem, hogy az még BEK volt, na de hetet kapni, az milyen égő?! És már másodszor! Most Párizsban, tavaly Barcelonában, ilyen van?! Kapott hetet a Maribor is, kedden az APOEL hatot otthon, és az a Qarabag nevű sem sokkal jobb, a derék azeriek két meccsen tíz gombócot szedtek be a Chelsea-től, az Anderlecht meg belefutott egy ötösbe korábban, ahogy a híres Benfica is…

Há' mit keresnek ezek a csapatok a Bajnokok Ligájában?

Nagyon sok pénzt, válaszolnám a pofozógépeken kacagóknak. Négymilliárd forint jár mindenkinek csupán azért, mert ott van, és igen, némelyiküket néha rettentően elverik. Na most ezzel egy gond van: akik a Barca, a Real, a PSG vagy a Bayern ellen szánalmasnak tűnnek, még mindig olyan messze vannak tőlünk, hogy inkább ne röhögjünk – vagy ne rajtuk. Nézzük csak: a bajnok Honvédot a Hapoel Beer-Seva állította meg, de az izraeliek sincsenek a BL-ben, a Maribor kiverte őket, amely aztán hazai pályán kapott hét gólt a Liverpooltól. Mi ugye a Maribor elleni meccsig sem jutunk el, ahhoz is kevesek voltunk – felfoghatatlan tehát a távolság a mieink és a Liverpool között. Mennyit kapott volna a Honvéd?

De ez nem idei probléma, sőt, tavaly a Fradit kiejtő Partizani sem jutott semeddig, pusztán a zöldeken túl. A Salzburg kapott gól nélkül lépett át az albánokon, de a BL-ig az osztrákok sem jutottak el, a Dinamo Zagreb verte ki őket – három lépcsőfokkal a csoportkör előtt már elbukott a magyar aranyérmes. Sovány vigasz, hogy korábban a Videotont, előtte pedig a Debrecent megállító fehérorosz BATE elérte a csoportkört, de mondhatjuk, azok a klubok, amelyek az elmúlt néhány évben megálljt parancsoltak a legjobb magyaroknak, semmiféle nyomot sem hagytak a nemzetközi porondon.

Szóval fényévnyi távolságról nézzük azokat, akik most a fél tucatokat szednek be – és rendkívül irigyeljük őket. Ugyanis a világ legjobbjai tényleg nagyon elszaladtak a mezőnytől. Mindenki tudja, melyik két-három spanyol, angol, német és egy-egy olasz, francia klub az, amelynek a tavasszal kezdődik igazán a BL. Az ősz egyre gyakrabban hoz nagy gólkülönbségű eredményeket. A legjobb 32 közé mindig bekerülnek néhányan, akik a 32 miatt vannak ott, nem a „legjobb” miatt.

De sírnivaló látni, amikor mi, magyarok nevetünk azokon, akik most a BL-ben kapják a pofonokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik