Schmeichel: A Juve képes lehet kikapcsolni Messit

SZELI MÁTYÁSSZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2015.06.06. 11:03
null
Peter Schmeichel szerint a Juventus játékosai képesek lehetnek kikapcsolni Lionel Messit (Fotó: Reuters, archív)
Az Ultimate Champions Matchet követően röviden, de Peter Schmeichel is a rendelkezésünkre állt. A Manchester Uniteddel 1999-ben Bajnokok Ligáját nyerő volt kapus skandináv kimértséggel, faarccal adott olyan szürreális és időként komolytalan válaszokat, hogy néhány másodperc kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, csak szórakozik velünk.

 

– Kapusként érdekelne a véleménye a két döntős kapusról.

– Azt hallottam, hogy holnap kapus nélkül áll ki a két csapat. Előzetesen megegyeztek erről, sőt a kapuk is kisebbek lesznek. Komolyra fordítva a szót, egy BL-döntőről van szó, minden játékosnak a csúcson kell lennie, és ez a kapusokra is igaz.

Nem jelent hátrányt, hogy a barcelonai Marc-André ter Stegen a bajnokikon kispados volt és csak a kupában, valamint a BL-ben védett?

– Tudja mit, ebbe inkább bele sem megyek. Ez a Barcelona döntése, amikor én játszottam, más volt a helyzet. A Manchester Unitedben nagyjából mindig ugyanaz volt kezdő, de ez más világ, és megtanultam, nem lehet összehasonlítani a jelenlegi futballt a múlttal.

De mit gondol a képességeiről?

– Technikás, jobbal és ballal is remekül osztogatja a labdát. Fantasztikus kapus. Neki szurkolnak, hogy ennyit kérdezgetnek róla?

Mit vár a döntőtől, amelynek a Barcelona a favoritja?

– Van egy olyan érzésem, hogy a Juventus nagy meglepetést okoz mindenkinek. A szezonban sokszor láttam játszani és nagyon lenyűgözött. Ahhoz, hogy legyőzd a Barcelonát, ki kell kapcsolni Lionel Messit. Úgy érzem, a Juventus játékosai képesek lehetnek rá. Persze ez a tényen nem változtat, az argentin elképesztően jó játékos.

S akkor még Neymarról és Luis Suárezről nem is beszéltünk.

– Hihetetlenül remek futballisták. Luxus, ha egy csapatnak három ilyen támadója van. Amikor döntőt játszottunk, négy remek csatárunk volt, Andy Cole, Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjaer, Teddy Sheringham, de a Barcelona még kivételesebb helyzetben van.

A Bajnokok Ligája-döntő előtt a FIFA-botrányok és Sepp Blatter elnök lemondása tartotta lázban a közvéleményt. Mit gondol erről?

– Talán kissé bizarrnak hangzik, de briliáns, hogy így alakult, mert ezáltal lehetőség van a változtatásra. Nem lepődtem meg Sepp Blatter lemondásán, sőt azt éreztem, a múlt héten kellett volna távoznia, hiszen éreznie kellett, hogy nem támogatják. Most újra végig kell menni az elnökválasztási procedúrán, de a FIFA így megújulhat. Olyan ember kell, aki imádja a futballt, és akit nem személyes ambíciók, hanem a sportág szeretete hajt. Több befolyásos vezető is azt mondta, olyasvalaki kell a FIFA élére, aki nem feltétlenül a futball világából jön, de ezzel nem értek egyet. A futballvilág különleges, és úgy érzem, ha „külsős” ember jönne, azt karrierista megfontolások vezetnék. Bennfentes kell, Michel Platini vagy David Gill ilyen ember. Gillt győzködni kellene, míg Platini bizonyította rátermettségét, szerintem nem lenne rossz választás.

A Berlinben rendezendő Juventus–Barcelona Bajnokok Ligája-döntő 20.45 órakor kezdődik.

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ
JUVENTUS (olasz)–BARCELONA (spanyol) – élőben az NSO-n!
Berlin,
Olimpiai Stadion. 20.45 (Tv: Sport1, DIGI Sport1). Vezeti: Cakir (török)
A várható kezdőcsapatok:
JUVENTUS:
Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal – Tévez, Morta. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
BARCELONA: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik