Robben kizártnak tartja, hogy megismétlődik a 7-1

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.05. 14:10
null
A római találkozón Robben (10) hatástalanítása jelentős problémát okozott a hazai védőknek (Fotó: Reuters)
Mindössze tizenöt nap telt el azóta, hogy az AS Roma labdarúgócsapatának szurkolói azt láthatták, kedvenceik 7–1-es vereséget szenvednek a Bayern Münchentől, máris itt a „visszavágó”. Ma ismét összecsapnak a felek, de mindkét oldal kizártnak tartja az újabb bajor kiütés lehetőségét.

„A szerdai teljesen más mérkőzés lesz – kezdte az esélylatolgatást Arjen Robben, aki két hete kétszer is betalált a „farkasok” kapujába. – Fantasztikus este volt a római, olyan, amilyen szökőévente egyszer történik meg. Kizártnak tartom az előző eredmény megismétlődését, nehéz meccsre számítok, a legjobbunkat kell nyújtani a három pont megszerzéséhez.”

Ezzel a három ponttal (vagy legalább egy döntetlennel) a Bayern München a Real Madridot és a Borussia Dortmundot követően biztosítaná is helyét a legjobb 16 között. Ebben a bajor csapat segítségére lehet Franck Ribéry, aki két héttel ezelőtt a Roma, a múlt hét végén pedig a Dortmund ellen is csereként állt be, szerda este azonban már a kezdőben találhatja magát.

„A Dortmund ellen ő jelentette a különbséget – mondta Ribéryről edzője, Pep Guardiola, aki egyetért Robbennel az olasz csapat elleni találkozó nehézségét illetően. – A Roma játékosai nem akarnak még egy ilyen estét átélni, mindent megtesznek az újabb kudarc elkerüléséért, és erre fel kell készülnünk. Tudjuk, hogy sokkal nehezebb lesz ez a találkozó, mint az előző volt.”

„Nem változtatjuk meg a játékstílusunkat, rosszul futballoztunk az első mérkőzésen, de sokat tanultunk belőle. Nem történhet meg az, ami legutóbb, meg kell mutatnunk, hogy ekkora különbség semmiképpen sincs a két együttes között, nem ismétlődhet meg a hét-egy. Bízunk magunkban, és készen állunk arra, hogy megmutassuk magunkat Európa egyik legjobb csapatával szemben – mondta Miralem Pjanic, a Roma középpályása, aki azt is elárulta, a Bayern München korábban megkereste őt.

„Tizennyolc éves koromban már Münchenben voltam, hogy megbeszéljük a szerződtetésem részleteit. Nem volt az ajánlattal semmi gond, egyszerűen úgy döntöttem, az Olympique Lyon ajánlata jobb lehetőségeket tartogat számomra. Akkor még nem álltam készen arra, hogy egy ekkora klubnál játsszak, ezért inkább maradtam Franciaországban, és nem is bántam meg a választásomat.”

Visszatérve a mérkőzésre, jó hír a Roma szurkolói számára, hogy visszatérhet Kevin Strootman, aki csapata előző hét találkozóját térdsérülése miatt kénytelen volt kihagyni, de elképzelhető, hogy szerdán újra pályára léphet. A sérültek listája a Bayernnél a hosszabb: Badstuber, Javi Martínez, Reina, Schweinsteiger, Starke és Thiago Alcantara sem bevethető.

Az E-csoport másik találkozóján a Manchester City a CSZKA Moszkvát fogadja. Az angol csapat a papírforma szerint kihasználja a Bayern München győzelmét, és megelőzi a Romát a csoportban. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű.

Két héttel ezelőtt kétgólos előnybe került a City a moszkvaiak ellen, ám a vége 2–2 lett. Mondhatnánk, a hazai pálya most az angolok mellett van, ám a legutóbbi BL-találkozó az Etihadban csalódást keltő eredményt hozott. Sergio Agüeróéknak azonban nagy szükségük van a három pontra. Ha ebben a szezonban nem szeretnének újra a keretük erősségéhez méltatlan BL-idényt produkálni, muszáj lesz legyőzniük a CSZKA-t.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 9–1 +8 9
2. AS Roma 3 1 1 1 7–9 –2 4
3. Manchester City 3 2 1 3–4 –1 2
4. CSZKA Moszkva 3 1 2 3–8 –5 1

E-CSOPORT
20.45:
Manchester City (angol)–CSZKA Moszkva (orosz)
20.45: Bayern München (német)–AS Roma (olasz) (tv: Digi Sport 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik