Real Madrid: Nem dőlünk hátra a Bayern München ellen – Zidane

Vágólapra másolva!
2018.04.30. 20:08
null
Zidane nem nyugodt (Fotó: AFP)
Kedd este rendezik meg a Real Madrid–Bayern München BL-elődöntő-párharc visszavágóját. Az első mérkőzésen Münchenben 2–1-re győzött ugyan a Real, ám Zinédine Zidane, a spanyolok edzője amondó, semmiképpen sem várják hátradőlve a bajorokat. Ahogy Zidane, úgy Jupp Heynckes, a bajorok trénere is úgy véli, nem lefutott még a párharc.

 

Hétfő délelőtt a Bayern München megnevezte azt a 20 fős keretet, amellyel megpróbálja kiharcolni a döntőbe jutást a Bajnokok Ligájában kedden, és a spanyolok edzője, Zinédine Zidane szerint a Bayern mindent meg is fog tenni azért, hogy nagyszerű mérkőzésen kiharcolja a döntős szereplés jogát.

„Azért jönnek ide, hogy a döntőbe kerüljenek, ez nem is kérdéses. A Bayern remek csapat, amely ellen alaposan fel kell készülnünk, és jól kell teljesítenünk. Nem dőlhetünk hátra csak azért, mert idegenben lőttünk két gólt, és nyertünk, mert annak nem lesz jó vége. A kulcs számunkra az, hogy a sikerre fókuszáljunk, és győzelemmel jussunk be a döntőbe” – jelentette ki a Real Madrid edzője, aki kitért a személyi kérdésekre.

Beszélt többek között a Las Palmas elleni bajnokin március végén megsérülő Nachóról és az elmúlt időszakban a vélt kevés játéklehetőség miatt elégedetlenségének hangot adó Iscóról is.

„Nacho egy hónapig sérült volt, a combjával voltak gondjai, de sokat dolgozott azon, hogy mielőbb egészségesen tudjon csatlakozni hozzánk. Ez megtörtént, készen áll a visszatérésre. Nacho fizikailag rendkívül erős játékos, ezt most is bizonyította. Ami Iscót illeti… Mindenki játszani szeretne, ő is, ami természetes. Megteszünk mindent, hogy pályára léphessen, de nem fogunk felesleges kockázatokat vállalni” – fogalmazott Zidane.

Arra nem tért ki, hogy a sérült Carvajal helyén ki játszhat a jobbhátvéd posztján, csupán annyit árult el, van merítési lehetősége.

„Hatékonyabbnak kell lennünk, mint az odavágón – kezdte sajtótájékoztatóját Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője. – A Madridnak négy helyzete volt, abból kettőt ki is használt. A bajnokságban 84 gólt szereztünk, de a BL-ben és a kupában is jól termeltünk, úgyhogy remélem, a visszavágón nagyobb hatékonysággal játszunk majd. A Bayern Münchennek az egyik fő jellemzője a gólszerzés, amit holnap Madridban is meg akarunk mutatni.”

„Egyáltalán nem számít, hogy az elmúlt években milyen eredményeink voltak a Real ellen, akkor nem én voltam a Bayern trénere. Most én vagyok, a holnapi csapatunk pedig más lesz, mint a korábbiak. Ebben az idényben megmutattuk, hogy a nehéz és a szoros találkozókon is jók tudunk lenni.”

„Mindig jó érzés olyan helyre visszatérni, amely három évig az otthonod volt – ecsetelte James Rodríguez, aki jelenleg kölcsönben van a Bayernnél, ám a bajorok a hírek szerint végleg megvásárolják a Real Madridtól. – Ha betalálok, nem ünneplem meg. Három különleges esztendőn át remekül bántak velem a klubnál, ahol mindig is szerettem volna lenni, trófeákat nyertem, tulajdonképpen mindent, amit csak lehetett. Tisztelem azokat a személyeket, akik ennyire boldoggá tettek.”

„Semmi problémám sincs Zidane-nal, nem vagyok rá dühös. Szeretném, hogy jók legyünk, hogy bejussunk a döntőbe, amelyet a csapatunk meg is nyerjen, de ennyi. Nem érzek ellenszenvet Zidane iránt, mint ahogy a Real Madrid iránt sem.”

„Mindenki láthatta, hogy képesek vagyunk még egy Real ellen is gólhelyzeteket kialakítani. Meg kell mutatnunk, hogy éhesek és motiváltak vagyunk, »fájdalmat« kell okoznunk ott, ahol lehet” – vélekedett Thomas Müller.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Május 1., 20.45:
Real Madrid (spanyol)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport, Sport1, élőben az NSO-n)

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN TÖRTÉNT
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol) 1–2 (1–1)
München, Allianz Aréna, 70 000 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerző: Kimmich (28.), ill. Marcelo (44.), Asensio (57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik