DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2018.04.13 23:51 Frissítve: 2018.04.14 08:47

Real Kijev – Deák Zsigmond jegyzete

 

 
Bayern München–Real Madrid klasszikus a BL elődöntőjében
El: Marseille–Salzburg és Arsenal–Atlético Madrid a legjobb négy között!

Összevetve: 779–962.5 és 548–388.9, illetve 499–636 és 188.05–82.75. Ugye, kimatekozta mindenki a végeredményt? Na jó, nem árulunk tovább zsákbamacskát, a számok a labdarúgó Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga elődöntős párosításaiban szereplő csapatok kereteinek piaci értékét fedik millió euróban. Magyarán: Bayern München–Real Madrid és Liverpool–Roma, illetve Arsenal–Atlético Madrid és Marseille–Salzburg.

Ami először szembetűnik, hogy mindkét sorozatban akad egy amolyan előre hozott finálé a két legesélyesebb és gazdasági szempontból is legtöbbre tartott szereplővel. Emiatt az érintetteken kívül mindenki boldog lehet, a hoppon maradó, idáig el nem jutó riválisok hívei némi kárörömmel, az általában az esélytelenebbek mellett álló semlegesek meg csak úgy.

Még azon is lehetett kicsit lovagolni, hogy a római klub a honlapján állítólag már a sorsolás előtt órákkal árulta a Liverpool elleni jegyeket, pedig inkább photoshop a titok nyitja, mint csalás, vagy az is lehet, az olaszok a kívánságukat nyomtatták rá a virtuális belépőre. A lényeg, hogy létrejön az 1984-es BEK-döntő visszavágója (34 évvel ezelőtt épp Rómában az angolok nyertek tizenegyesekkel), Mohamed Szalah, az új Mersey-parti kedvenc pedig ellenfélként térhet vissza előző csapatához.

A másik ág patinája szemkápráztató, a Real és a Bayern összesen 18-szor csapott össze a BL egyenes kieséses szakaszában, ami csúcsnak számít. A német kispadon ülő Heynckes mester mindkét klubbal megszerezte már a trófeát, amit most megint a honfitársaival akar a magasba emelni. Akinek rövid az emlékezete, annak csak a legjobb nyolc közötti tavalyi párharcot idézzük fel erős magyar szállal: a madridi hosszabbításos visszavágón Kassai Viktor finoman szólva is kivívta a bajorok haragját.

Más, aktuálisabb kapcsolódási pontunk nemigen maradt az idei nemzetközi kupahajrával (sem), hiszen Gulácsi Péter Lipcséje elvérzett az El-negyeddöntő marseille-i meccsén. A Salzburg bravúrja mindenesetre a kicsiknek szóló halvány fénynyaláb, hogy a nagyobbakhoz képest töredéknyi piaci értékkel és költségvetéssel, szerény közép-európai bajnokságból is el lehet jutni a záró küzdelmekig. Azért arra nem fogadnánk nagy tételben, hogy az osztrákok ott lesznek a lyoni fináléban.

A BL utolsó meccsét pedig az ukrán fővárosban rendezik, ott derül ki, hogy a Real Kijev, a Bayern Kijev, az FC Kijev vagy az AS Kijev lesz-e a végső győztes. Egyelőre a címvédő tűnik a favoritnak, de ha a Realt a spanyol „királyi” jelző helyett reálisnak fordítjuk, bízhatunk benne, hogy az kerül a csúcsra május 26-án, aki tényleg megérdemli.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.17 23:41:33

Bajnokok Ligája DÉNES FERENC

ALAPVONAL. A közvéleményben egyre erőteljesebb az igény, hogy a digitális technológiák széles körű alkalmazásával a futball irányítói segítsék a játékvezetők munkáját. Ha a Marsról már lehetséges képeket küldeni a Földre, akkor csak megoldható valahogyan a leshelyzetek objektív megítélése.

2018.04.15 23:51:41

Bajnokok Ligája CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Hol van itt a félút, ahol a tézisek szerint az igazság többnyire fellelhető?

2018.04.13 23:48:24

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét sorozatban akad egy amolyan előre hozott finálé.

2018.04.12 23:07:12

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pályán nincs helye a könyörületnek.

2018.04.12 20:19:30

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Liverpool vagy a Roma ott lesz a Bajnokok Ligája idei kijevi fináléjában.