Raúl: Megrázó lenne visszatérni a Bernabéuba

Vágólapra másolva!
2011.03.10. 10:41
null
Raúl (jobbra) a nyolc között a Schalkéval (Fotó: Reuters)
A Schalke 3–1-re győzött a Valencia ellen, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A legutóbbi szezonban még a Real Madridban játszó Raúlnak így sikerült, ami a blancókkal az elmúlt hat idényben nem jött össze. A spanyol csatár nem szeretne ellenfélként visszatérni a Bernabéu-stadionba.

 

RAÚL: SIKERÜLT, AMI A REALLAL SOKÁIG NEM

Raúl hosszú idő után, pontosan hét év elteltével jutott be ismét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A spanyol csatár a Real Madriddal képtelen volt elérni azt az elmúlt hat idényben, amit most a Schalkéval végrehajtott.

 

Raúl a tegnapi meccsen egyébként rekordot döntött: immár ő egyedül játszotta a legtöbb BL/BEK-meccset: 140-szer lépett pályára a legrangosabb európai kupasorozatban, ezzel pedig már a 139 meccses Paolo Maldini előtt áll. A spanyol támadó az első meccsen elért góljával egyébként 71 találattal vezeti az örökranglistát Filippo Inzaghi előtt.

Raúl az első meccsen nagyon fontos gólt szerzett a Schalkéban, és a Valencia ellen megnyert párharccal hosszú idő után jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, pedig az elmúlt években a Real Madriddal próbálkozott a legjobb nyolcba kerüléssel. A spanyol csatár nagyon örül, de nem szeretne ellenfélként visszatérni a Bernabéu-stadionba.

„Nagyon örülök. A Schalkénak hatalmas lépés, hogy bejutott a legjobb nyolc közé. Úgy vélem, bőven teljesítettük a célunkat. Ezután élveznünk kell két meccset egy nagy rivális ellen, mert kapjunk bárkit, biztosan Európa legjobb csapatai közül való lesz. Megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát, és az elődöntőről álmodunk" – mondta Raúl.

„Jobban örülnék, ha a következő körben nem spanyol csapatot kapnánk. Nem akarom a Madridot kapni, mert elég megrázó érzés lenne számomra, ha egy másik együttessel térnék vissza a Santiago Bernabéu Stadionba" – tette hozzá a blancók korábbi ikonja.

„Számomra a BL különleges sorozat. Hosszú ideje nem jutottam be a negyeddöntőbe, és nagyszerű lesz a legjobb nyolc között játszani. Az egyenes kieséses párharcokban jól teljesítünk, csak a Bundesligában nem tudjuk fenntartani az állandóságot. Remélem, most nyerünk két-három meccset."

Felix Magath, a Schalke vezetőedzője arról beszélt a siker után, hogy csapata onnantól játszott jól, hogy a vendégek megszerezték a vezetést.

TEKINTSE               MEG BL-ADATBANKUNKAT!
TEKINTSE MEG BL-ADATBANKUNKAT!

„A Bajnokok Ligájában az ilyen meccseken, amikor ki-ki helyzetekben dől el minden, nagyon nagy a stressz, az ember nehezen tud felszabadulni. Éppen ezért az első meccsen elért egy egy után a visszavágó elején nagy nyomás volt rajtunk, ezért indult számunka nehezen a mérkőzés" – mondta Magath.

A német gárda számára valóban nehezen indult a találkozó, hiszen a 17. percben Ricardo Costa fejesével még a vendégek szerezték meg a vezetést.

„Nulla egy után azonban már nem volt vesztenivalónk, felszabadultunk a nyomás alól, s elkezdtünk futballozni" – fogalmazott a szakember, akinek a sorsa továbbra is kérdéses a német klubnál: mint ismert, a német sajtó tegnap arról számolt be, hogy a Schalke a nyáron szerződést bont vele. A Bild a meccs tudósításának adott címe is sokatmondó: A Schalke nyer, Magath repül.

Unai Emery, a Valencia vezetőedzője úgy véli, nem volt szerencséje csapatának a Schalke elleni párharcban, és a spanyol együttesnek kellett volna továbbjutnia.

„Csalódást keltő este volt ez. Nagy reményekkel készültünk erre a találkozóra, nyerni akartunk. Nem sikerült, a szerencse hátat fordított nekünk ebben a sorozatban. De tovább kellett volna jutnunk. Az utolsó percekben már nem voltunk saját magunk. De a nyolcvanadik perc környékén uraltuk a meccset, és jobbak voltunk az ellenfélnél" – mondta Emery.

SCHALKE–VALENCIA 3–1
EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Schalke (német)–Valencia (spanyol) 3–1 (Farfán 40., 94., Gavranovic 52., ill. Ricardo Costa 17.)
Továbbjutott: a Schalke, 4–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik