Pellegrini: Sokan nem hitték, hogy idáig eljuthatunk

Vágólapra másolva!
2012.11.07. 11:46
null
Pellegrini joggal örülhet: csapata biztosan ott lesz a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Málaga 1–1-es döntetlent ért el a Milan otthonában, míg az Anderlecht egygólos győzelmet aratott a Zenit ellen. A milánóiakat irányító Massimiliano Allegri szerint nehéz háromnaponta ilyen tempóban játszani, míg Manuel Pellegrini elmondta, a nyolcaddöntőben rájuk váró ellenfélnek be kell majd bizonyítania, hogy jobbak csapatánál. Az Anderlechtnél különösen örülnek az első gólnak és az első győzelemnek a csoportban, míg a Zenitnél még nem mondtak le a továbbjutásról.

MILAN (olasz)–MÁLAGA (spanyol) 1–1

A Milan nem tudta megakadályozni a Málaga továbbjutását a Bajnokok Ligája C-csoportjának negyedik fordulójában. A spanyolok a 40. percben Eliseu révén megszerezték a vezetést a legtöbb BL-mérkőzésnek otthont adó San Siróban, ám előnyüket nem tudták megtartani, ugyanis a 73. percben Alexandre Pato fejjel egyenlített. Érdekesség, hogy a brazil támadó első gólját szerezte hazai pályán a legrangosabb európai kupasorozatban. Az 1–1-es döntetlennel a Málaga bebiztosította továbbjutását, míg a Milan maradt a csoport második helyén.

Manuel Pellegrini, a Málaga vezetőedzője szerint nagyszerű eredményt értek el azzal, hogy bejutottak az egyenes kieséses szakaszba.

„Sokan nem hitték, hogy van esélyünk idáig jutni, mégis sikerült. Nagyon elégedettek vagyunk, hogy sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, és aki velünk kerül szembe a nyolcaddöntőben, annak meg kell mutatnia, hogy jobb nálunk. Volt szerencsém három csapattal is a Bajnokok Ligájában szerepelni. Az Arsenal ellen az elődöntőben buktunk el a Villarreallal, a Real Madriddal nem volt szerencsénk a nyolcaddöntőben, és most itt vagyunk a Málagával” – nyilatkozta elégedetten Pellegrini.

„Bebizonyítottuk, hogy a játék az egyetlen mód a problémák megoldására – utalt az edző a klub anyagi gondjaira. – Folyamatosan egyeztetek a vezetőkkel, és mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a problémák léteznek. De nekünk a futballal kell foglalkoznunk, és most az a lényeg, hogy elsők legyünk a csoportban, és jól teljesítsünk a bajnokságban.”

A Málaga gólját szerző Eliseu számára egy álom vált valóra kedd este: „A másodosztályban kezdtem a Málagával, most pedig a Milan ellen játszhattam a San Siróban. Egy álom vált valóra.”

A Milan vezetőedzője, Massimiliano Allegri nem panaszkodott játékosai teljesítménye láttán.

„Mindegyik Bajnokok Ligája-mérkőzés nehéz. Amikor háromnaponta meccseket kell játszanod, nem könnyű ekkora tempóban futballozni. Labdarúgóim jól játszottak, s bár elkövettünk néhány hibát a második félidőben, nincs okom panaszkodni. Az utolsó csoportmérkőzésig harcolni fogunk” – mondta Allegri.

A szakember Stephan El Shaarawy mellőzését is megmagyarázta: „Úgy döntöttem, hogy a kispadra ültetem El Shaarawyt, mert nagyon sokat játszik, és ez nem a legjobb. Pato számára fontos az önbizalom visszaszerzése, ez a gól számára és számunkra is sokat jelenthet. Kilencven percet játszott, ez jót tett neki.”

„Pontosabban kell játszanunk, ki kell javítanunk az elkövetett hibákat. Azt azonban ne felejtsük el, hogy négy, húsz és huszonkét év közötti futballistánk játszotta végig a mérkőzést” – utalt nemzetközi szinten (még) tapasztalatlan csapatára Allegri.

ANDERLECHT (belga)–FK ZENIT (orosz) 1–0

A csoportkörben első gólját szerző Anderlecht Dieumerci Mbokani találatával minimális különbségű győzelmet aratott a Zenit ellen, amely így nagyon nehéz helyzetbe került a továbbjutásért folytatott harcban.

A Juhász Rolandot ismételten nélkülöző Anderlecht vezetőedzője, John van den Brom büszke volt a játékosaira a győzelem után.

„Természetesen büszke vagyok a játékosaimra. Mindenki jól futballozott, jó volt látni, hogy fiataljaink mindent beleadtak a pályán. Jó csapatjátékot és domináns futballt nyújtottunk, valamint gyönyörű gólt szereztünk. Különösen büszkék lehetünk erre a győzelemre” – nyilatkozta a szakember.

Luciano Spalletti, a Zenit vezetőedzője a vereség okait ecsetelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján.

„Nem a legjobban teljesítettünk. Az első félidőben rosszkor helyeztünk nyomást az ellenfél védelmére. Túl lassúak voltunk, és hagytuk őket labdához jutni a védelem és a középpályássor közötti területen. Ez rengeteg problémát okozott nekünk – mondta Spalletti. – A szünet után már jobban teljesítettünk, de a támadójátékunkban nem volt elég minőség, amikor a tizenhatoson belülre értünk, így nem tudtunk gólt szerezni. Mindent megpróbáltunk, de képtelenek voltunk veszélyes helyzetet kialakítani. Nehéz helyzetben vagyunk a csoportban, de a milánói döntetlen tudatában még van esélyünk. Ha az utolsó két mérkőzésünket megnyerjük, továbbjuthatunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
C-CSOPORT, 4. FORDULÓ
AC Milan (olasz)–Málaga CF (spanyol) 1–1
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 30 891 néző. Vezette: Webb (angol)
Milan: Abbiati – Abate (De Sciglio, 6.), Bonera, Mexes, Constant – Montolivo, N. de Jong – Emanuelson (Robinho, 80.), Krkic, El Shaarawy (K. Boateng, 62.) – Pato. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Málaga: Caballero – Jesús Gámez, Demichelis, Weligton, Sergio Sánchez – Camacho, Iturra (Toulalan, 75.) – Joaquín (S. Fernández, 82.), Isco, Eliseu – J. Saviola (Santa Cruz, 69.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini
Gólszerző: Pato (73.), ill. Eliseu (40.)
RSC Anderlecht (belga)–FK Zenit (orosz) 1–0 (1–0)
Brüsszel, Constant Vanden Stock Stadion, 16 437 néző. Vezette: Gautier (francia)
Gólszerző: Mbokani (17.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Málaga 4 3 1 8–1 +7 10
2. Milan 4 1 2 1 4–4 0 5
3. Anderlecht 4 1 1 2 1–4 –3 4
4. Zenit 4 1 3 3–7 –4 3

 

A CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
November 21. 18.00 Zenit–Málaga
November 21. 20.45 Anderlecht–Milan
December 4. 20.45 Milan–Zenit
December 4. 20.45 Málaga–Anderlecht
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik