Roberto a hős, a BL-döntős után a Juve is kikapott Pireuszban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 20:39
Az Olympiakosz Pireusz hazai pályán 1–0-ra legyőzte az olasz bajnok Juventust a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, de ez sem volt elég, hogy az élre álljon, mert az A-csoport másik mérkőzésén az Atlético Madrid öt rúgott góllal küldte haza a svéd Malmőt.


Kasami és Mitroglu ünnepli az Olympiakosz győztes találatát (Fotó: Action Images)
Kasami és Mitroglu ünnepli az Olympiakosz győztes találatát (Fotó: Action Images)

 

OLYMPIAKOSZ–JUVENTUS

Kínos bajnoki döntetlennel a háta mögött érkezett a Juventus a félelmetes pireuszi katlanba, ahol az előző szezonban a Manchester United, az ősszel pedig az Atlético Madrid is vereséget szenvedett.

A hazai pálya előnyét kihasználva erősen kezdték a görögök a meccset, amit a Juventus kissé kényelmesen reagált le. Az 5. percben Mitroglu közeli lövése mellé ment, a 7. percben azonban már nagyot kellett védenie Buffonnak az argentin Dominguez bal felsőt célzó szabadrúgása után.

Húsz perc elteltével Tévez révén betalált az olasz bajnok, de les miatt érvénytelen volt a találat. Már majdnem fél órája játszottak a csapatok, amikor Dominguez egy apró varázslat után veszélyeztetett Buffon kapuja előtt, a 36. percben viszont már nem volt ellenszer.

A feltűnően sok hibával játszó Pirlo labdaeladása után Dominguez és Mitroglu építette fel az Olympiakosz támadását, a végén a görög csatár játszotta meg okosan a mögöttük érkező Pajtim Kasamit, aki 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Gyönyörű találattal szerzett vezetést a görög együttes. 1–0

A statisztikák alapján helytállt a Juventus az első 45 percben, mégis szemmel láthatóan akadozott Allegri gépezete, de az olasz mester nem változtatott a szünetben, egy óra játékot követően azonban lehozta Pirlót, aki talán legrosszabb teljesítményét nyújtotta Juve-mezben.

Buffon kapuja előtt Kasami, Roberto gólvonalától öt méterre pedig Morata hibázott hatalmas helyzetben, de maradt az 1–0.

Az utolsó húsz percre nagyon felpörgött a Juventus, a magasabb sebességfokozat pedig hozta magával a helyzeteket is. A 77. percben Tévez hibázott Robertóval szemben, aki hatalmas védésekkel tartotta életben csapatát. Morata bombáját a kapufára tolta a spanyol, majd egy újabb kemény Tévez-lövést is hárított, ezzel a mérkőzés hőse lett.

A Juventus erős hajrájával könnyen pontot menthetett volna (a helyzetei bőven megvoltak), de nem tette, így második 1–0-s vereségével a csoport harmadik helyére került.

ATLÉTICO MADRID–MALMÖ

Egy félidőn át tudta tartani magát Madridban a Malmö: az Atlético a második félidőben turbó fokozatba kapcsolt, miközben a svéd bajnok koncentráltsága lelohadt, így könnyed győzelmet aratott a legutóbbi BL-döntős.

Szünetben még 0–0 volt az állás, ám fordulás után remek összjátékot követően gyorsan vezetést szereztek a „matracosok”. Arda Turan hozta zavarba a védőket a tizenhatoson belül, átadása után pedig Koke találta meg a jobb alsó sarkot.

Bő negyedórán belül Mario Mandzukic és Antoine Griezmann is betalált, előbb egy remek, tiki-takára épülő akció végén a horvát csatár előzte meg védőjét, majd egy a francia szélső került helyzetbe, és ugyan lövése után Robin Olsen kapusról magasan felpattant a labda, az végül a hálóban kötött ki.

A spanyol csapat győzelme az utolsó percekben vált kiütésessé. A 87. percben Koke a harmadik gólpasszát jegyezte szögletből, és a levegőből egész meccsen életveszélyes Diego Godín fejelt a hálóba, majd a hosszabbításban Alessio Cerci talált a hálóba második próbálkozásra: Atlético–Malmö 5–0.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Atlético Madrid (spanyol)–Malmö (svéd) 5–0 (Koke 48., Mandzukic 61., Griezmann 63., Godín 87., Cerci 93.)
Olympiakosz (görög)–Juventus (olasz) 1–0 (Kasami 36.)

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid 3 2 0 1 8–3 +5 6
2. Olympiakosz 3 2 0 1 4–4 0
6
3. Juventus 3 1 0 2 2–2 0 3
4. Malmö 3 1 0 2 2–7 –5 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik