Női BL: tizenegyesekkel a Lyon nyerte a francia házidöntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 23:42
null
A Lyon összességében negyedszer lett BL-győztes (Fotó: AFP)
A gól nélküli 120 percet követőn tizenegyespárbajban dőlt el a női labdarúgó Bajnokok Ligája cardiffi fináléja. Az Olympique Lyon és a Paris Saint-Germain részvételével megrendezett francia házidöntőben, a lyoniak bírták jobban az idegek párharcát, így megvédték a címüket és történetük során negyedszer hódították el a legrangosabb európai trófeát.

 

A – nemrég a francia élvonal legjobbjának megválasztottMarozsán Dzsenifert végig a pályán tudó lyoniak másik sztárjukat, az amerikai Alex Morgant sérülés miatt már a 23. percben elveszítették, ez azonban – mint később kiderült – nem bizonyult végzetesnek.

120 perc alatt nem született gól, így jöhettek a tizenegyesek: az első öt párban mindkét oldalon volt egy-egy hiba, majd a hirtelen halálban két-két büntetőt értékesített mindkét csapat. A nyolcadik körben a két kapus következett, de míg Katarzyna Kiedrzynek (PSG) elrontotta a sajátját, Sarah Bouhaddi (Lyon) a hálóba talált, így a Lyon megvédte a címét (tavaly ugyancsak tizenegyesekkel lett meg a siker), összességében pedig negyedszer lett BL-győztes .

Marozsán a hatodik körben értékesítette a maga tizenegyesét.

A Lyonnak egymás után másodszor sikerült tripláznia (francia bajnokság, Francia Kupa és a Bajnokok Ligája) – ez a bravúr korábban egy csapatnak sem sikerült..

Érdekesség, hogy a két csapat a Francia Kupa döntőjében sem bírt egymással, akkor 1–1 után tizenegyesekkel szintén 7–6-ra nyert a Lyon.

A sorozat gólkirálya 8 találattal – a holland Vivianne Miedemával (Bayern München) holtversenyben – a Wolfsburg magyar játékosa, Jakabfi Zsanett lett.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ

Olympique Lyon–Paris Saint-Germain 0–0 – tizenegyesekkel 7–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik