HIRDETÉS
HIRDETÉS
CSILLAG PÉTER (KIJEV) 2018.05.25 09:59 Frissítve: 2018.05.25 11:26

Női BL: Marozsán édesanyja nyakába akasztotta az aranyat – fotó

Már türelmetlenül dudált a Lyon játékosokkal teli csapatbusza csütörtökön késő este, amikor a friss Bajnokok Ligája-győztes együttes tagjai közül utolsóként feltűnt a kijevi Dinamo-stadion újságírói vegyes zónájában Marozsán Dzsenifer alakja. A Wolfsburg elleni, hosszabbításban 4–1-re megnyert döntőt végigjátszó középpályással a Nemzeti Sport és az M4 Sport készített közös interjút.

HIRDETÉS
Marozsán Dzsenifer édesanyja nyakába akasztja az aranyérmet

 

Sokáig bent maradtak az öltözőben. Ennyire elhúzódott az ünneplés?
– Én sajnos lemaradtam róla, mert doppingvizsgálatra rendeltek, és sokat kellett várnom, míg pisilni tudtam. De az ünneplés szerencsére folytatódik.

Megvan a harmadik BL-győzelme.
– Megvan…

ARANYÉREM AZ ÉDESANYÁNAK

Marozsán Dzsenifer fellépett a győzelmi pódiumra, társai mellől lázasan fürkészni kezdte a kijevi Dinamo-stadion lelátóját, majd egyszer csak széles mosoly ült az arcára, és boldogan integetett a kanyar felé. Tekintetének sugarát követve nem volt nehéz megtalálni a másik felet, két Marozsán-mezes alak nyújtózkodott a tömegben, anya és fia, Marozsán Erzsébet és Dávid. Néhány perc múlva már ott álltak a pályát a tribüntől elválasztó paravánnál, meghatottan borultak a friss BL-győztes családtag nyakába, aki hálája szép jeléül édesanyja nyakába akasztotta az aranyérmét.

„Végtelenül boldog vagyok, el sem tudom hinni, hogy sikerült… Amikor vezetést szerzett a Wolfsburg, magamban már majdnem feladtam… Hihetetlen, ami történt” – kereste a szavakat Erzsébet, míg Dávid hasonlóan feldobott állapotban, ám egy fivér higgadtságával értékelte lapunknak a mérkőzést, kulcsmozzanatként említve a wolfsburgi kiállítást.

Nem volt könnyű meccs, a hosszabbításban viszont hengerelt a Lyon.
– Jól játszott a Wolfsburg, nagyon nehéz dolgunk volt, és a végén szerencsés helyzetbe kerültünk azzal, hogy emberelőnyben futballozhattunk.

Képes rangsorolni a három BL-címe között? Hol a helye a mostaninak?
– Mind a három gyönyörű volt, nem tudok különbséget tenni. Ma persze a friss BL-aranyéremnek örülök a legjobban, hálás vagyok a csapatomnak, köszönöm a társaimnak, hogy részese lehetek az élménynek.

Mennyire számít önnek a családja segítsége?
– Mindig támogatnak, mellettem állnak a családtagjaim, az volt az első, hogy a díjátadás után odamenjek hozzájuk, édesanyámhoz és testvéremhez, Dávidhoz. Jólesett, hogy itt voltak, és velük tudtam ünnepelni.

Láttuk, az aranyérmét édesanyja nyakába akasztotta.
– Ő szült engem, úgyhogy megérdemelte.

Jövőre Budapesten rendezik a női BL-döntőt. Ott lesz?
– Remélem… Nagy célom, hogy 2019-ben Magyarországon ismételhessünk, nekem különleges lehetőség ez.

A cipőjén ott volt a piros-fehér-zöld zászlócska?
– Ott volt, ahogyan ott van mindig, büszkén viselem.

Bár a német válogatott alapembere, tavalyelőtt megkapta a magyar csapat öltözőjében Magyarország válogatott mezét. Mit jelent számára?
– Szép ajándék volt a lányoktól, rögtön ki is akasztottam a szobám falára. Látom minden nap, és ez fontos nekem.

JAKABFI ZSANETT: FÁJÓ ÉRZÉS

Harmadik Bajnokok Ligája-győzelmére készült Jakabfi Zsanett is, a Wolfsburg magyar középpályása azonban ezen az estén nem segíthetett csapatának: bár szinte végig melegített, egy sérülés miatt a németeknek kényszerűségből posztra kellett cserélniük, a somogyvári futballistanő nem kapott lehetőséget a 4–1-re elveszített mérkőzésen. A lefújás után lapunknak elmondta, nehéz megítélni, mi változott volna a beállításával, a sérülés miatt mindenesetre borult az eredeti forgatókönyv.

„Fájó érzés vereséget szenvedni a BL-döntőben – fogalmazott. – Különösen úgy, hogy vezettünk egy-nullára. Sajnos aztán jött a piros lap, és úgy érzem, a kiállítás teljesen elvágta a csapatot. Nehéz most leszűrni a tanulságot, meg fogom nézni a meccs felvételét, és akkor már én is könnyebben választ adok a vereség okaira.”

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, KIJEV
Wolfsburg (német)–Lyon (francia) 1–4 – hosszabbítás után
(Harder 93., ill. A. Henry 96.,  Le Sommer 99., Hegerberg 103., Abily 116.) 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.17 23:16:45

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.17 11:36:09

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az MU a PSG-vel találkozik, a Dortmund a Tottenhammel csap össze – pontos menetrend.

2018.12.12 18:48:17

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Óriási mérkőzésen 3–3-at játszott az Ajax a bajorokkal, az AEK Athén pont nélkül búcsúzott.

2018.12.12 18:32:44

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Madrid most először vesztett el 3 góllal otthon európai csatát • A Plzen legyőzte a Romát, az El-be lépett.

2018.12.11 20:52:01

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az Inter nem tudta hozni a kötelezőt, csak ikszelt Milánóban a PSV-vel, s lemaradt a továbbjutásról.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS