Női BL, döntő: biztosan lesz háromszoros magyar győztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 15:36
null
Ezért a trófeáért küzdenek este (Fotó: Csillag Péter)<a href="http://www.nemzetisport.hu/data/galeria/hangolodas-a-noi-bl-dontore-537/1_fill_306x197.jpg" target="_blank"> – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK</a>
Csütörtök este rendezik a női labdarúgó Bajnokok Ligája idei döntőjét, amelyben Jakabfi Zsanett a Wolfsburg, míg Marozsán Dzsenifer a címvédő Lyon színeiben küzd meg a trófeáért. A finálé előtt helyszíni tudósítónk, Csillag Péter járt körbe Kijevben, az ő képeiből készült galéria mellett a főszereplőket is bemutatjuk.

A női BL-ben a sorozat 2009-es megreformálása óta kialakult hagyomány értelmében idén is a férfi Bajnokok Ligája-döntő helyszínén, az előtt néhány nappal rendezik a finálét. A két csapat, a rekordot jelentő ötödik elsőségére készülő címvédő Lyon és a kétszeres győztes Wolfsburg harmadik alkalommal csap össze egymással a kupa utolsó mérkőzésén.

Amiben rendkívüli az idei finálé: mindkét együttesben szerepel magyar (származású) játékos: a Wolfsburgban a 32-szeres magyar válogatott Jakabfi Zsanettet, míg a Lyonban a 86-szoros német válogatott Marozsán Dzsenifert láthatjuk.

Jakabfi és Marozsán is kétszeres BL-győztesnek mondhatja magát: előbbi mindkét sikerét a Wolfburggal érte el, Marozsán viszont egyszer a Frankfurttal és egyszer a Lyonnal győzött a sorozatban.

A felek korábban kétszer találkoztak már a döntőben: 2013-ban a Wolfsburg, 2016-ban a Lyon örülhetett. Egyébként a két brigád BL-beli rivalizálása kicsit a hőskorszakot idézi, a 2000-es évek elején ugyanis a német FFC Frankfurt és a svéd Umea hét év alatt három döntőt hívott egymás ellen.

Közös vonás a csapatok döntő felé vezető útján, hogy az elődöntőben egyaránt angol klubot ejtettek ki: a Lyon a Manchester Cityt, a Wolfsburg a Chelsea-t búcsúztatta. További közös pont: hazája bajnokságát már mindkét együttes megnyerte.

Amennyiben a Lyon itt is nyer, úgy ötödször lesz BL-győztes, ami rekordot jelentene, ráadásul zsinórban harmadszor zárna a sorozat élén, ami korábban egyetlen más klubnak sem sikerült. A Wolrfsburg diadala esetén pedig tovább nőne a nyomasztó összesített német fölény, hiszen a mai kijevi mérkőzéssel együtt az eddigi 17 fináléból tizedik alkalommal hódítanák el a trófeát.

A városban egyébként már javában BL-hangulat uralkodik: noha az „igazi” döntőig még két nap hátravan, a szurkolói zónában már most is egymást érik a programok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik