Női BL: a szlovén bajnokot is megverte, főtáblás az MTK!

Vágólapra másolva!
2014.08.14. 18:54
null
A boldog kék-fehérek (Fotó: MTK Facebook)
A második félidő nagy részében emberelőnyben játszó MTK női labdarúgócsapata 2–1-re legyőzte a szlovén bajnok Pomurjét a Bajnokok Ligája-selejtező 3. csoportjának harmadik fordulójában, ezzel a kvartettet megnyerve feljutott a 32-es főtáblára. A magyar csapat góljait az egyaránt válogatott Gál Tímea és Pádár Anita szerezte.

 

Az MTK vezetőedzője, Medgyes Péter – akárcsak a második csoportmeccs előtt – ezúttal is három helyen változtatott kezdőcsapatán az előző mérkőzéshez képest. Visszakerült a csapatba a házigazda Ekonomiszt elleni találkozót kisebb sérülés miatt kihagyó Tell Zsófia, valamint a kezdő tizenegyben kapott lehetőséget a montenegróiak ellen csereként beálló Csányi Diána és a győztes gólt szerző Nagy Lilla is.

Az összecsapás elején a Pomurje – amely a Ferencváros nyári nemzetközi felkészülési tornáján bronzérmet szerzett – kezdett jobban, de Tjasa Tibaut lehetőségét leszámítva nem volt izgulnivalója Szőcs Réka kapusnak.

VÁGÓ FANNY DUPLÁZOTT; A POMURJE IS FŐTÁBLÁS

A további magyar érdekeltségű mérkőzéseken a duplázó Vágó Fannyt végig, Pinczi Anitát pedig a 80. perctől soraiban tudó Olimpia Cluj 4–1-re megverte az NSA Szófiát, ezzel hat ponttal zárt, de nem jutott tovább. A Fábián Zinát a kispadon tartó Nové Zámky a Glentorantól is kikapott (5–2), így három vereséggel zárta a selejtezősorozatot, melyből tíz csapat jutott fel a főtáblára: csoportelsőként a svájci Zürich, az ír Raheny United, az MTK, a skót Glasgow City, a horvát Osijek, a ciprusi Apollon Limasszol, a lengyel Medyk Konin és a portugál Atlético Ouriense, míg a kvartettek második helyezettjei közül a litván Gintra és az általunk jól ismert Pomurje.

Az egyenes kieséses szakaszban kapcsolódik be a küzdelmekbe többek között a francia Lyon, a Jakabfi Zsanettet foglalkoztató német Wolfsburg és a spanyol Barcelona, ellenben a legutóbbi kiírásban döntőt játszó svéd Tyresö gazdasági problémák miatt nem vállalta a részvételt.

A magyar csapat húsz perc után már egyenrangú partnere volt a szlovénoknak, akik azonban egy számukra szerencsés találattal előnybe kerültek. A 23. percben Mateja Zver szabadrúgása után Papp Dóráról a saját kapujába került a labda (1–0).

Az MTK-t nem törte meg a peches gól, hat perccel később már az egyenlítést ünnepelhették a fehér mezben pályára lépő magyar lányok: Kaján Zsanett szabadrúgása után a válogatott kerettag Gál Tímea juttatta a kapuba a labdát (1–1).

Az első félidő hátralévő részében egyik csapat sem tudta huzamosabb ideig érvényesíteni az akaratát, bár a játékrész végét megnyomta az MTK, Gál és Pádár Anita előtt is nyílt gólszerzési lehetőség, de érintetlen maradt a háló.

A második negyvenöt percben sok, labdarúgásra emlékeztető momentumot nem láthatott a nagyérdemű, de a felek érthető okból voltak óvatosak, hiszen a döntetlennel mindkét csapat továbbjutott volna, mert a többi csoportban kedvezően alakultak az eredmények.

Ráadásul a Pomurje szűk egy óra játék után Stasa Spur kiállítása miatt emberhátrányba került, tehát a folytatásban végképp nem volt érdeke, hogy kitámadjon, inkább a biztonságra törekedett – rohannia pedig az MTK-nak sem kellett.

De amikor már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, Andreja Nikl buta szabálytalansága miatt tizenegyeshez jutott a magyar együttes, Pádár Anita pedig ritkán hibázza el az ekkora lehetőséget (1–2).

A győzelemmel az MTK-nak – a Pomurjével ellentétben – nem kell számolgatnia, százszázalékos mérleggel, csoportelsőként feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára!

Az egyenes kieséses szakasz első fordulójának párosítását augusztus 22-én készítik el. A párharcok első mérkőzéseire október 8-án vagy 9-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Pomurje (szlovén)–MTK 1–2
(1–1)
Petrovac (Montenegró). Vezette: Sluyts (belga)
MTK: Szőcs Réka – Tell Zsófia, Demeter Réka (Tóth Alexandra, 72.), Gál Tímea, Szabó Zsuzsanna – Hummel-Smuczer Angéla, Papp Dóra – Csányi Diána (Méry Rita, 53.), Kaján Zsanett, Nagy Lilla (Fogl Katalin, 81.) – Pádár Anita.
Gólszerző: Papp D. (23. – öngól), ill. Gál (29.), Pádár (87. – 11-esből)

A csoport másik mérkőzésén
Ekonomiszt (montenegrói)–Pärnu (észt) 1–2

A csoport végeredménye: 1. MTK 9 pont, 2. Pomurje 6, 3. Pärnu 3, 4. Ekonomiszt 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik