MU: Mourinho megerősítette, Sánchez nem játszik a Juventus ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.22. 21:43
null
Vagy Sánchez hiánya, vagy a Real újabb érdeklődése miatt grimaszol. Vagy csak úgy... (Fotó: AFP)
Nem állíthatjuk, hogy hasítana a Real Madrid a spanyol élvonalbeli bajnokságban – kilenc forduló után csak a 7. a csapat, ráadásul négy bajnoki óta nyeretlen. Éppen ezért sajtóhírek szerint elfogyott Florentino Pérez klubelnök türelme a nyári világbajnokság előtti napokban a spanyol válogatott éléről elszipkázott Julen Lopeteguivel szemben, akinek már az utódját is ismerni véli a jól értesült spanyol sajtó José Mourinho személyében – ám ezt az érintett határozottan cáfolta.

A Real első embere ugyanis állítólag már csupán arra vár, hogy kivágják a Manchester Unitedtől José Mourinhót, aki talán csak egy hangyafülnyivel teljesít jobban Angliában a klubjával, mint Julen Lopetegui Spanyolországban az övével.

A két csapat hazája bajnokságában egyaránt kilenc meccset játszott, s négy győzelem mellett két döntetlen és három vereség a mérlege, ami 14 megszerzett pontot jelent. A hangyafülnyi különbség a Bajnokok Ligájában jelentkezik a két gárda között: a Real egy győzelem mellett egy vereséget is begyűjtött, míg a United még veretlen a nemzetközi porondon, egy győzelem mellett egy iksz a mérlege. Igaz, az MU már kiesett az angol Ligakupából – a Real pedig még nem lépett pályára a Király-kupában.

Mindenesetre akármennyire is hasonlít egymáshoz a két együttes mutatója a szezonban, ez a jelek szerint nem gátolja meg Pérez elnököt, hogy vissza próbálja csábítani a 2013-ban egyszer már elküldött portugál trénert.

Amit az érintett persze rögtön cárfolt is, amikor a Juventus elleni BL-meccs előtti sajtótájékoztatón az esetleges visszatéréséről kérdezték.

„Boldog vagyok Manchesterben és szeretném kitölteni a 2020-ig szóló szerződésem, sőt még utána is szeretnék a csapatnál maradni. Csak a Manchester United foglalkoztat” – jelentette ki Mourinho, aki elárulta, újabb labdarúgóról vált bizonyossá, hogy nem futballozhat kedd este a Juve ellen.

„Nincs értelme titkolózni: akiket a mai edzésen láttak, ők a rendelkezésre álló játékosaim. Alexis Sánchez nem volt köztük, tehát nem léphet pályára kedden” – közölte a portugál.

A chilei csatár a Chelsea ellen a hétvégi bajnokin csak késői csereként jutott szóhoz, és a hírek szerint ágyéksérülés hátráltatja, ami miatt nem számíthat rá a portugál edző.

Alexis Sánchez – Diogo Dalot, Phil Jones, Scott McTominay, Marouane Fellaini és Jesse Lingard után – már a hatodik olyan sérültje a Unitednek, aki nem bevethető a Juventus ellen kedd este.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik