Mourinho történelmet írhat Moszkvában

Vágólapra másolva!
2010.04.06. 14:29
null
Mourinho tegnap a Luzsnyiki Stadionban tartott edzést (Fotó: Action Images)
Az Internazionale rengeteg helyzetet elpuskázott a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, így csak 1–0-s előnnyel várja a visszavágót. José Mourinho, a fekete-kékek vezetőedzője a Porto és a Chelsea után harmadik csapatát is a BL legjobb négy együttese közé vezetheti – ez korábban még senkinek sem sikerült.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, amelyen a CSZKA mindent megtesz majd, hogy a saját javára fordítsa az eredményt. Csak egy nullára nyertünk, ez nem ugyanaz, mintha három nulla lenne a moszkvaiak hátránya. Ami a játékunkat illeti, beállhatunk védeni a gól nélküli döntetlent, vagy megpróbálhatunk egy-két fontos idegenbeli gólt szerezni. Majd meglátjuk" – titkolózott a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón José Mourinho, az Internazionale vezetőedzője.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a CSZKA Moszkva–Inter Bajnokok Ligája-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Európában már csak az Inter és a Bayern München nyerhet három trófeát. Ez a tény fontosabb számomra, mint az, hogy nem gólgazdag a játékunk" – válaszolt újságírói felvetésre a portugál szakember, aki a Bajnokok Ligája mellett nyilván a hazai bajnokságra és kupára gondolt, hiszen például a Manchester United is szerezhet három trófeát a szezonban (az MU a Ligakupát nyerte meg).

A portugál szakember egyébként egyedülálló bravúrt hajtana végre, ha a fekete-kékeket a legjobb négy közé vezetné: ő lenne az első edző, aki három különböző csapattal is bejutna a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Mourinho korábban a Portóval egyszer, a Chelsea-vel kétszer jutott be a sorozat legjobb négy csapata közé. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy holnap Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője is hasonló bravúrt vihet véghez.

A CSZKA Moszkva természetesen mindent megtesz azért, hogy a portugál edzőt megakadályozza abban, hogy történelmet írjon. A találkozó előtt sokan óvták az olasz bajnokot a Luzsnyiki Stadion műfüvétől, de Leonyid Szluckij sem a pálya borításával, sem az eltiltottakkal, sem a látványos játékkal nem foglalkozik – csak az eredmény érdekli.

„Mindig nehéz feldolgozni két kezdőjátékos hiányát, de nem csak tizenegy emberből áll a csapatunk. Nem gondolom, hogy a műfű előnyt jelentene számunkra, a stadionban lejátszott válogatott meccsek és a korábbi kupatalálkozók is ezt bizonyítják. A legfontosabb, hogy számunkra kedvező eredményt érjünk el" – jelentette ki a CSZKA vezetőedzője.

„Úgy vélem, ha nem játszunk látványosan, de továbbjutunk, mindenki boldog lesz a klubnál – de egyértelmű, hogy gólt kell szereznünk, így a támadójátékunk agresszív kell hogy legyen. Természetesen a védekezésről sem szabad megfeledkeznünk, mert ha gólt kapunk, szinte lehetetlen küldetéssel állunk szemben" – összegzett Szluckij.

A CSZKA egyébként az első orosz csapat lehet, amely bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A klub legutóbb a 2004–2005-ös szezonban jutott be egy európai kupasorozat legjobb négy csapata közé, akkor meg is nyerte az UEFA-kupát.

 

 BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
CSZKA MOSZKVA (orosz)–INTERNAZIONALE (olasz)
Helyszín: Moszkva, Luzsnyiki Stadion. Kezdés: 18.30 (tv: DigiSport). Vezeti: Lannoy (francia)
Az első mérkőzésen: 0–1
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
CSZKA Moszkva: Akinfejev – V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignasevics, Scsennyikov – Semberas, Rahimic – Dzagojev, Honda, M. González – Necid. Vezetőedző: Leonyid Szluckij
Sérült:
Eltiltva: Aldonyin, Kraszics
Internazionale: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, J. Zanetti – D. Sztankovics, Cambiasso, Thiago Motta – Sneijder – Eto’o, D. Milito. Vezetőedző: José Mourinho
Sérült: Santon
Eltiltva:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik