Mourinho „őszinte” gratulációja; kapufán csattanó fej

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.19. 13:38
Véget ért a Bajnokok Ligája második napja. Edzői és játékosnyilatkozatokkal már rendesen leterheltük kedves olvasóinkat, mostani cikkünk inkább a játéknap érdekességeit, szép vagy éppen csúnya, de az is lehet, hogy vicces jeleneteit emeli ki.

A JÁTÉKNAP LEGSZEBB GÓLJAA JÁTÉKNAP LEGSZEBB GÓLJA

A játéknap legszebb találatának megítélésében nem kockáztattunk túl sokat, egyszerűen megkérdeztük olvasóinkat, hogy melyiket tarják a legszebbnek. Lorenzo Insignének jár az elismerés – a Napoli játékosa a bal felső sarkot pókhálózta le. Ez a gól a voksolók 47 százalékának tetszett a legjobban. A szavazást még nem zártuk le, itt ön is kifejtheti a véleményét.

A NAP JELENETE – KLOPP ELTORZULT ARCCAL ÜVÖLT

A Napoli Gonzalo Higuaín találatával megszerezte a vezetést a legutóbbi döntős Borussia Dortmund ellen. Jürgen Klopp ezután „elbeszélgetett" a negyedik játékvezetővel. A sporinak az volt a bűne, hogy nem engedte vissza a pályára az oldalvonalnál ápolt Neven Szuboticsot. A német mestert – aki azóta elnézést kért a cselekedetéért – elküldték a kispadtól.

A NAP GÓLPASSZA

Bár az Arsenal csapatában szerepelt a rekordigazolás, az európai gólpasszkirály Mesut Özil, s a németen kívül is több „zsugás" futballista volt a pályán londoni oldalon, egy marseille-i, nevezetesen Jérémy Morel szolgálta ki a legjobban Theo Walcottot. A francia egy nem túl veszélyes beadást fejelt fel, amely így pont tökéletes volt az érkező szélsőnek, aki közelről a kapuba zúdította a labdát.

A NAP MENTÉSE

Ricardo van Rhijn mentett a kapu torkában Neymar elől a Barcelona elleni meccs második félidejében. A probléma csak annyi az Ajax játékosa számára, hogy csapata 4–0-ra kikapott...

A NAP GRATULÁCIÓJA

José Mourinho „őszinte örömmel” az arcán köszöntötte Murat Yakint, miután a Basel megtréfálta a Chelsea-t a Stamford Bridge-en. De ne aggódjunk a jó öreg portugálért! Egyáltalán nem sokkolta őt a vereség.

Mourinho „gratulált
Mourinho „gratulált" Yakinnak (Fotó: Reuters)

A NAP VESSZŐFUTÁSA

Bojan Krkic visszatért a Camp Nouba – ellenfélként. Nagyjából persze csak az összeállításból derült ki, hogy a fiatal spanyol a pályán volt, sok emlékezeteset nem csinált.

Krkic valóban a pályán volt
Krkic valóban a pályán volt

A NAP FLIPPEREZÉSE

Az Atlético második góljáért nagyon megharcolt a madridi csapat a Zenit ellen. Mindössze a negyedik próbálkozásra került a labda a kapuba, addig a kapu vagy a védők mindig útját állták – végül kiderült, hiába.

A NAP CSERÉJE

Az atléticós Léo Baptistao egy perce volt pályán, amikor a nyolcvanadikban gólt szerzett. Ezt nevezhetjük jó húzásnak Diego Simeone vezetőedzőtől.

A NAP STATISZTIKÁJA

A végül triplázó Lionel Messi már a tizenhetedik dupláját szerezte egy mérkőzésen a Bajnokok Ligájában. A második helyen e tekintetben Raúl és Cristiano Ronaldo áll – mindketten 14-szer szereztek legalább két találatot egy meccsen.

A NAP FEJESE

Szegény Mitchell Langerak azt hihette, hogy az első sorból (nevezzük kispadnak) nézi végig a Napoli–Dortmund mérkőzést. Ezzel szemben Roman Weidenfeller kiállítása miatt be kellett állni a dortmundi kapuba. Ez persze nem is lett volna baj, az már inkább, hogy a „játéknap legszebb gólját" nem tudta megakadályozni. Ráadásul fejjel tompította a kapufának vetődését.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik