Mourinho: A döntetlen lett volna igazságos

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 08:25
null
Mourinho: Az Auxerre jól játszott, de így <br />is nyertünk (Fotó: Action Images - archív)
A Bajnokok Lig&aacute;ja G-csoportj&aacute;nak kedd esti m&eacute;rkőz&eacute;seit k&ouml;vetően Amszterdamban &eacute;s Mil&aacute;n&oacute;ban is el&eacute;gedettek a megszerzett egy ponttal, m&iacute;g Jos&eacute; Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője &uacute;gy v&eacute;li, a blanc&oacute;k Auxerre elleni m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n is a d&ouml;ntetlen lett volna a re&aacute;lis eredm&eacute;ny.

Ajax–AC Milan

Két korábbi Ajax-játékos, Zlatan Ibrahimovic és Clarence Seedorf összjátékából született meg az a gól, amellyel az AC Milan pontot mentett Amszterdamban, a Bajnokok Ligája G-csoportjának tegnap esti rangadóján.

„Szereztünk egy pontot, igaz, szerezhettünk volna hármat is, mivel sok helyzetet alakítottunk ki. Mindazonáltal idegenben remek eredmény a döntetlen" – nyilatkozta az 1–1-es döntetlennel véget érő mérkőzés után Ibrahimovic.

„Nagy önbizalommal játszom, és szeretném így is folytatni. Clarence nagyszerű passzt adott, és az egész meccsen nagyon jól játszott” – dicsérte a svéd támadó a másik exajaxost.

„A mai futballban nincsenek ajándékba kapott pontok, ezt ez a mérkőzés is bizonyította – vélekedett a holland középpályás, akit lecserélésekor egy emberként ünnepelt az Amsterdam ArenA közönsége. – Jó érzés volt visszatérni ahhoz a klubhoz, ahonnét indultam.”

A milánói piros-feketék vezetőedzője, Massimiliano Allegri is elégedett volt az egy ponttal. „A csapat jól játszott, és megvolt az esélyünk a győzelemre is, azonban nem használtuk ki a helyzeteinket. Úgy vélem, jó eredmény veretlenül távozni Amszterdamból. A legnagyobb helyzeteinket olyan egyszerű bemozgások eredményezték, amelyekből tisztán törhettünk a kapura” – értékelt a szakember.

Az Ajax vezetőedzője, a Bajnokok Ligájában hazai pályán először meccselő Martin Jol kollégájához hasonlóan elégedett volt a döntetlennel. „Úgy vélem, az első félidőben jól játszottunk, hibákra kényszerítettük a Milant, Robinhót is többször sikerült lesre futtatni. A vendégek megpróbálták hatástalanítani a lescsapdánkat, ez egyszer sikerült is nekik, de úgy vélem, csapatként remek teljesítményt nyújtottunk. A második félidőben fáradtak voltunk, mivel nehéz 90 percen keresztül nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ekkor már kevesebb helyzetet alakítottunk ki, és Suárez is eltűnt egy kicsit. Összességében elégedett vagyok a döntetlennel” – jelentette ki Jol.

Auxerre–Real Madrid

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője elégedetten nyilatkozott azt követően, hogy csapata 1–0-ra győzött az Auxerre vendégeként a Bajnokok Ligája G-csoportjában, de úgy vélte, a hazaiak rászolgáltak a döntetlenre.

„Tudtuk, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, taktikailag jól felkészítettem a csapatomat, és Jean Fernandez is nagyon jó munkát végzett. Az Auxerre irányított a középpályán, nagyon fontosnak tartom, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot. Az Auxerre játékát elnézve a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. Nagyon fontos, hogy hat ponttal állunk ebben a kemény csoportban” – nyilatkozta a mérkőzést követően a portugál szakember.

Jean Fernandez a vereség ellenére elégedett volt együttese játékával, és portugál kollégáját dicsérte. „A csapatom jól játszott, szervezetten védekezett, és kijelenthetjük, hogy nem vallottunk szégyent, hiszen kevés helyzete volt a Madridnak. Csak azt sajnálom, hogy egyszer kapufát rúgtunk – ha az bemegy, más mérkőzés lett volna, és talán legyőztük volna a Realt. Ami José Mourinhót illeti, úgy vélem, még kis időre szüksége van ahhoz, hogy a világ legjobb csapatát faragja a Realból. Mindazonáltal azt hiszem, így is harcban lesznek a bajnoki címért és a BL-győzelemért.”

EMLÉKEZTETŐ
BL, G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Auxerre (francia)–Real Madrid (spanyol) 0–1
G.: Di María (81.)
Ajax (holland)–Milan (olasz) 1–1
G.: El Hamdaui (23.), ill. Ibrahimovic (37.)
 AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 2 2 3–0 +3  6
2. AC Milan 2 1 1 3–1 +2  4
3. Ajax 2 1 1 1–3 –2  1
4. Auxerre 2 2 0–3 –3  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik