Moratti szerint Mourinho volt a meccs embere

Vágólapra másolva!
2010.03.17. 09:17
null
Mourinho (balra) szerint szinte tökéletesen játszott az Inter (Fotó: Reuters)
Az Inter kettős győzelemmel búcsúztatta a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligájában a tegnap esti 1–0-s sikerével. Massimo Moratti, az olasz klub elnöke úgy véli, José Mourinho volt a meccs embere. Samuel Eto'o szerint ilyen játékkal bármelyik stadionban nyerhetnek. Carlo Ancelotti elismerte, hogy a fekete-kékek megérdemelten jutottak tovább.

José Mourinho, az Inter vezetőedzője úgy véli, csapata teljesen megérdemelte a Chelsea elleni győzelmet (1–0) és továbbjutást, mivel minden területen jobb volt.

„Mi voltunk a jobbik csapat. A Chelsea úgy játszott, mint aki érzi, hogy az ellenfél erősebb. Megpróbáltak csipkelődésekkel, hosszú előreívelésekkel és színészkedéssel esélyt teremteni maguknak, de úgy gondolom, mindenben jobbak voltunk. Nagyon megérdemeltük ezt a sikert, szinte tökéletesen játszottunk" – mondta elégedetten José Mourinho a meccs után.

A portugál szakember meleg fogadtatásban részesült korábbi csapata, a Chelsea szurkolói által. Mourinho elmondta, bár a pályán nem ünnepelt, az öltözőben már nem uralkodott az érzelmein.

VÉGE KÉT ROSSZ SOROZATNAK
Három egymást követően elbukott BL-nyolcaddöntő után jutott ismét be a legjobb nyolc közé az Internazionale. A milánóiak még egy rossz sorozatot megszakítottak, eddig ugyanis még egyszer sem tudtak kieséses szakaszban idegenbeli mérkőzést nyerni.  

„Szeretem a Chelsea-t, ezt a stadiont és az embereket, de profi vagyok. Az öltözőben rendesen megünnepeltem a győzelmet a meccs után. Nagy siker volt ez a csapatomnak. A Chelsea nagyszerű csapat, és úgy érkeztünk ide, hogy már jól ismertük az ellenfelet. Ki tudja, egy nap talán újra angol csapatot irányítok majd, és újra eljövök a Stamford Bridge-re ellenfélként" – jelentette ki Mourinho.

Massimo Moratti, az Inter elnöke is roppant elégedett volt a továbbjutással, és úgy véli, José Mourinho döntései hozták meg a sikert a fekete-kékeknek.

„Mourinho volt a meccs embere. Megvolt a bátorsága a nehéz döntések meghozatalához az utóbbi napokban, és a megfelelő összeállítást választotta. A játékosok igazi profik voltak, és a védők fantasztikus teljesítményt nyújtottak. A csapat megmutatta, hogy megvan a tudása ahhoz, hogy továbblépjen a BL-ben" – mondta Moratti, aki szerint Mourinho jó döntést hozott Mario Balotelli kihagyásával.

A tegnapi meccs győztes gólját szerző Samuel Eto'o szerint az Inter bárhol képes nyerni, ha a képességeinek megfelelően játszik.

„Az Inter nagyszerű bajnokokból álló csapat, és amikor a Chelsea elleni meccshez hasonló szinten játszunk, akkor bármelyik stadionban nyerni tudunk – mondta Eto'o. – Az edző két nappal ezelőtt szólt, hogy más szerepkörben kell játszanom. Ez egy olyan áldozat volt, amelyet meg kellett hoznom a csapatért, de megérte. Wesley Sneijder kiváló futballista, két nagyszerű labdát adott nekem. Az elsőnél hibáztam, de a másodiknál betaláltam."

A Chelsea menedzsere, Carlo Ancelotti elismerte, hogy az Inter megérdemelten jutott tovább, és nem lepődött meg az olasz együttes taktikáján.

„Nem lepett meg az Inter taktikája, az első meccs végén is hasonlóan játszott. Az Inter hatalmas nyomás alá helyezte a középpályásainkat, így irányítani tudta a meccset. Jól játszottak, a védelmük stabil volt, a kontráik veszélyesek. Ennél jobbak szoktunk lenni, de most nem tudtuk kontroll alatt tartani a meccset. Az első találkozón jobb teljesítményt nyújtottunk" – értékelt az olasz menedzser.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea–Internazionale 0–1 (0–0)
London, Stamford Bridge. Vezette: Stark (német)
Gólszerző: Eto'o (78.)
Továbbjutott: az Internazionale, kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik