Mínuszok nélkül is megfázhat a Roma Kolozsváron

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2010.12.08. 13:15
null
Ranierit nem érdekli a csoport másik meccse (Fotó: Action Images, archív)
A Bajnokok Ligája E-csoportjában a Bayern München már korábban kiharcolta magának a csoportelsőséget, de a második továbbjutó helyre még két jelentkező van: az AS Roma és az FC Basel. A két csapat közül az olaszok várhatják jobb helyzetből az utolsó fordulót.

 

CFR Cluj (román)–Roma (olasz)

Bár az időjárás-előrejelzések szerint nem röpködnek majd a mínuszok a kolozsvári stadionban,  megfázhat az AS Roma a CFR Cluj vendégeként: amennyiben az olaszok kikapnak, a kvartett másik mérkőzésén pedig a Basel legyőzi a már csoportelső Bayern Münchent, a svájciak jutnak a nyolcaddöntőbe.

KI JUT TOVÁBB?
A Roma továbbjut, amennyiben legalább egy pontot szerez Kolozsváron.
A Roma továbbjut, ha kikap Kolozsváron, de a Basel nem tudja megverni a Bayernt.
A Basel továbbjut, ha legyőzi a Bayern Münchent, a Roma pedig kikap a Clujtól.

Azonban minden más eredmény a „farkasok" továbbjutását eredményezné, így Claudio Ranieri együttese kedvező helyzetből várhatja a kolozsvári mérkőzést. „A CFR már biztosan búcsúzik az európai porondtól, így nincs mit veszítenie. Nyomás nélkül léphet pályára, játékosai jól akarnak majd futballozni, épp ezért jó mérkőzést várok" – kezdte a találkozót felvezető nyilatkozatát az olasz szakember.

„Győzni akarunk, és csak erre a meccsre koncentrálunk – nem érdekel, mi történik a Bayern–Baselen. Biztos vagyok benne, hogy a bajnokságban is odaérünk a közvetlen élmezőnybe, és szerintem nem igaz, hogy megbízhatatlan a teljesítményünk – minden játékban előfordulnak ingadozások, és a Palermo elleni vereség ellenére jó formában vagyunk. A Románál nagyobb nevek is szerepelnek ebben a sorozatban, de emlékszem, amikor az elődöntőbe jutottam a Chelsea-vel, és remélem, hogy ismét eljuthatunk odáig" – mondta Ranieri, aki megerősítette, hogy sem David Pizarro, sem Simone Perrotta, sem John Arne Riise nem játszik majd az esti találkozón.

A két együttes korábban háromszor találkozott egymással, és a Cluj alaposan meglepte a „farkasokat" az első, 2008 szeptemberében rendezett meccsen: a kolozsváriak akkor 2–1-re nyertek Rómában. A másik két mérkőzés azonban a Roma győzelmével ért véget.

„Mindenki tudja, hogy a Roma patinás klub, de a gyenge pontjait egyelőre hadd tartsam meg magamnak. Francesco Totti képes arra, hogy egyedül eldöntse a meccseket, remélem, ezúttal nem teszi ezt meg" – nyilatkozta a román együttes vezetőedzője, Alin Minteuan. Totti egyébként a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, szerinte a Roma nyeri meg mind az olasz bajnokságot, mind a Bajnokok Ligáját – az interjút elolvashatja a szerdai Nemzeti Sportban!

Bayern München (német)–Basel (svájci)

„Nincs szükségünk a győzelemre, de ettől függetlenül a három pont begyűjtése a célunk, mert úgy gondolom, hogy a Bayern Münchennek mindig győzelemre kell játszania – főleg hazai pályán. De a Baselnek még van esélye a továbbjutásra, és jó formában van az utóbbi hetekben. Remek együttes, van néhány kiemelkedő tudású játékosa, de ennél is fontosabb, hogy jól működik csapatként" – dicsérte az aktuális ellenfelet Louis van Gaal, a bajorok vezetőedzője.

A svájciakat irányító Thorsten Fink (aki annak idején a müncheniek futballistája is volt) úgy vélte, annak ellenére a Bayernen lesz a nyomás, hogy a német együttes már korábban bebiztosította csoportelsőségét. „Csak akkor győzhetünk, ha a legjobbat hozzuk ki magunkból, a Bayern pedig gyengébb napot fog ki. A bajoroknak nem megengedett a vereség: már továbbjutottak, így számukra egyszerűen tilos veszíteni egy svájci bajnokságból érkező ellenféllel szemben. Rajtuk van a nyomás, míg mi nyugodtan játszhatunk" – mondta Fink, aki hangsúlyozta, a Basel már elérte célját, mivel a tavasszal is szerepelhet még az európai kupaporondon.

 

 BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 6. FORDULÓ
CFR CLUJ (román)–AS ROMA (olasz)
Kolozsvár, 20.45. Vezeti: Collum (skót)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
CFR: Nuno Claro – Panin, Cadú, Alcántara, Rada – Dica, Piccolo, De Zerbi, Culio – Traoré, Bjelanovic
Roma: Júlio Sérgio – Cassetti, Juan, Mexes, Castellini – Taddei, Brighi, De Rossi, Ménez – Totti, Borriello
 
BAYERN MÜNCHEN (német)–BASEL (svájci)
München, Allianz Arena, 20.45. Vezeti: Hansson (svéd)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Bayern: Kraft – Lahm, Breno, Timoscsuk, Pranjics – Ottl, Kroos – Hamit Altintop, Th. Müller, Ribéry – Gomez
Basel: Costanzo – Inkoom, Abraham, Ferati, Safari – Shaqiri, Cabral, Yapi Yapo, Stocker – Frei, Streller
AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 5 4 1 13–  6 +7  12
2. AS Roma 5 3 2   9–10 –1  9
3. FC Basel 5 2 3   8–  8   0 6
4. CFR Cluj 5 1 4   5–11 –6  3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik