A Valencia és a Bayern „minidöntőt” vív a Mestallában

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 10:09
null
A Bayernnek nem lesz könnyű dolga a Mestallában (Fotó: Action Images)
Még három csapatnak van esélye a továbbjutásra a Bajnokok Ligája F-csoportjában, s közülük az egyaránt kilencpontos Valencia és Bayern München egymás ellen játszik ma. A BATE a null ponttal álló Lille-t fogadja Minszkben.


VALENCIA–BAYERN MÜNCHEN

A Valencia és a Bayern München is hármat megnyert az eddigi négy meccséből a kvartettben, úgyhogy nagy csatát vívnak az elsőségért. Javi Martínez szerint is csoportdöntőnek tekinthető meccs következik.

„Mindkét csapat a továbbjutásért, illetve a csoportelsőségért megy, amolyan minidöntőben lesz részünk. A saját példámból tudom, hogy a Mestallában nem könnyű játszani, a Bilbaóval is mindig nehéz dolgunk volt itt. Ám most a Bayern Münchennel érkezem, ami egészen más történet.”

A nyáron 40 millió euróért igazolt középpályás Luiz Gustavo sérülése miatt szinte biztosan a kezdőben kap helyet, de korábban többször is kimaradt az együttesből. Martínez szerint ennek is megvolt az oka.

„A Bilbaóval több mint hatvan meccsen szerepeltem az előző szezonban, ráadásul az Eb és az olimpia miatt mindössze kilenc nap pihenőm volt. Jupp Heynckesszel beszéltünk arról, hogy az elején több pihenőt kapok, mert ha minden mérkőzésen pályára lépek, az két hónap után kikészített volna.”

Heynckes szerint csapata mindenképpen győzelemre tör, mivel nemcsak a továbbjutás, hanem a csoportelsőség is fontos számukra. A szakvezető kitért Martínezre, mondván, el kell felejteni, hogy mennyit is fizettek érte, az a fontos, hogy minél jobban beépüljön a csapatba, és klasszis teljesítményt nyújtson. Jupp Heynckes hozzátette, Philip Lahm azt mondta neki, hogy éppen egy ilyen futballistára volt szüksége a Bayernnek, mint Martínez.

Persze a Valencia sem adja tálcán a pontokat, Mauricio Pellegrino vezetőedző szerint amíg esélyük van a csoportelsőségre, addig nem elégszenek meg a döntetlennel.

„Több téren még fejlődnünk kell, ám legyőzhetjük a Bayernt. Jó úton haladunk, de kemény munka vár még ránk, ha el akarjuk élni a céljainkat. Nem szabad olyan hibákat elkövetnünk, mint Münchenben.”

A játékosok is bizakodnak, ezt jól mutatja Adel Rami nyilatkozata.

„Ez a klub és a szurkolók számára is nagyon fontos mérkőzés, készek vagyunk arra, hogy egy jó meccset játsszunk. A világ egyik legjobb csapata látogat hozzánk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy otthon legyőzhetetlennek tűnünk. És ez a mi legnagyobb fegyverünk…

BATE–LILLE

Négy forduló után a BATE Boriszovnak még mindig van esélye a továbbjutásra. Igaz, a fehéroroszok a jó rajt után visszaestek, az utóbbi két fellépésükön nem szereztek pontot. Ám Viktor Goncsarenko vezetőedző szerint van, ami lökést adhat nekik.

„A Bajnokok Ligája teljesen más, mint egy bajnoki. Otthon nagyon nehéz már motiválni a csapatot, erre jó példa a Szlavia Mozir elleni meccs. A BL-ben nincs ilyen probléma, ráadásul a bajnoki cím elhódítása új lendületet adhat a játékosoknak.”

A BATE egy döntetlennel is már biztos Európa-liga-résztvevő lenne, de ha legyőzi a Lille-t, akkor még a továbbjutási reményei is élhetnek.

Nincsenek ilyen jó helyzetben a franciák, akik még nullpontosak. Rudi Garcia együttese eléggé mélyponton van, az előző BL-fordulóban 6–1-re kapott ki a Bayerntől, és ha életben akarja tartani legalább azt a reményét, hogy az EL-ben szerepelhessen majd, akkor 3–1-nél jobb eredményt kell elérnie a Boriszov ellen.

A Lille a legutóbbi kilenc meccséből csak egyet nyert meg, és kérdés, hogy vajon Fehéroroszországban ki tud-e kászálódni a gödörből.

A BATE egyébként ezúttal már 18 órakor játszik, ellentétben az eddigi két találkozójával, amelyeket 20.45-kor vívott. Ez a téli időszámításnak köszönhető, mivel Minszkben most már két órával van több a közép-európai időhöz képest, míg eddig csak egy volt az eltérés.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
F-CSOPORT
BATE BORISZOV–LILLE 18.00 (tv: Digi Sport 2)
Minszk, játékvezető: Strahonja (horvát)
A várható kezdőcsapatok:

BATE: Gorbunov – Radkov, Poljakov, Jurevics, Simics – Szivakov, Baga, Volodko, Olehnovics – Rogyionov, Mozolevszkij. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko.

Lille: Landreau – Debuchy, Basa, Chedjou, Bonnart – Balmont, Mavuba, Pedretti – S. Kalou, Roux, Payet. Vezetőedző: Rudi Garcia

VALENCIA–BAYERN MÜNCHEN 20.45 (tv: Digi Sport 1)
Valencia, játékvezető: Webb (angol)
A várható kezdőcsapatok:

Valencia: Diego Alves – Barragán, Rami, Ricardo Costa, Cissokho – Albelda, Tino Costa – Feguli, Jonas, Guardado – Soldado. Vezetőedző: Mauricio Pellegrino

Bayern: Neuer – Lahm, Badstuber, Dante, Alaba – Martínez, Schweinsteiger – Müller, Kroos, Ribéry – C. Pizarro. Vezetőedző: Jupp Heynckes.

AZ ÁLLÁS
1. Valencia 4 3 0 1 10–4 +6
9
2. Bayern München 4 3 0 1 10–5 +5
9
3. BATE Boriszov 4 2 0 2 8–9 –1 6
4. Lille 4 0 0 4 2–12 –10 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik