Messiék új szponzort szereztek a Celticnek – BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.14. 11:34
A Bayern München ötössel, a Barcelona hetessel vágott neki a Bajnokok Ligája új idényének. A PSG az Arsenallal, a Benfica a Besiktassal ikszelt hazai pályán, míg a Manchester Citynek a nagy esőzés miatt még egy napot várnia kell a csoportkörös rajtra. Az új szezonban sem maradhat el szokásos színes összefoglalónk, íme, a keddi játéknap legjei!

ELKEZDŐDÖTT!ELKEZDŐDÖTT!

CAVANI, A GYORSTÜZELŐ

Edinson Cavani a 42. másodpercben betalált az Arsenal ellen, ezzel az argentin Julio Ricardo Cruz után a második játékos lett a Bajnokok Ligájában, akinek két első perces gólja is van a sorozatban. 2014-ben az APOEL ellen 54 másodperc elteltével talált be.

Az Arsenal szurkolói a BL-csoportkör első percében
Az Arsenal szurkolói a BL-csoportkör első percében

Ezzel az előző idény után ismét a PSG-é az első gól a csoportkörben. Az első gólok a BL-csoportkörben az előző tíz idényben:
2007: Brandao (Sahtar Doneck)
2008: Sergio Agüero (Atlético Madrid)
2009: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2010: Petri Pasanen (öngól, a Werder Bremen játékosaként a Tottenham ellen)
2011: Alexandre Pato (Milan)
2012: Isco (Málaga)
2013: David Alaba (Bayern München)
2014: Hulk (Zenit)
2015: Ángel Di María (PSG)
2016: Edinson Cavani (PSG)

Cavani ezt követően nem volt olyan pontos, rengeteg helyzetet kihagyott.



Talán Marco Verrattinak kellett volna próbálkoznia, úgy tűnt, neki bármi sikerül.


Arsene Wenger nagyot húzott David Ospina kapuba állításával, parádézott a kolumbiai.

MESSI ÉS NEYMAR KITÖMTE A CELTICET

Bár nem volt olyan gyors, mint Cavani, Lionel Messi a 3. percben betalált, ezzel saját maga leggyorsabb BL-gólját szerezte. A 27. percben lőtte a másodikat, ennyi idő alatt még sohasem járt duplánál.

Az argentin klasszis háromig meg sem állt, karrierje hatodik tripláját jegyezte, ami új rekord a BL-ben. Puskás Ferencnek, Alfredo Di Stéfanónak (mindkettő még a BEK-korszakból) és Cristiano Ronaldónak egyaránt öt van.

Neymar az első a BL történetében, aki gólt szerzett, és emellett még négy gólpasszt is kiosztott. Zlatan Ibrahimovic 2012 novemberében a Dinamo Zagreb ellen szintén négy gólhoz asszisztált a PSG-ben, de akkor ő nem talált be.

A Barca hősei a meccslabdával: Messi és Neymar
A Barca hősei a meccslabdával: Messi és Neymar
Nem kegyelmeztek a Celticnek
Nem kegyelmeztek a Celticnek

A Celtic fennállása során először kapott hét gólt európai kupameccsen.

Új mezszponzor a skót bajnoknál
Új mezszponzor a skót bajnoknál

TIZENEGYESÖLŐK

A Barca nemcsak elöl, hátul is kiváló volt, Marc-André Ter Stegen hárította Moussa Dembélé tizenegyesét. A német kapusnak négyszer lőttek tizenegyest a sorozatban, Dembélé előtt Sergio Agüero és Edin Dzeko is sikertelenül, csak Antoine Griezmann talált be.



Jan Oblak, az Atlético szlovén kapusa is hárított egy büntetőt, a PSV ellen benne volt a pakliban, hogy sikerrel jár, az eindhoveniek ugyanis a legutóbbi kilenc tizenegyesükből hatot elhibáztak (ebbe a tizenegyespárbajok nem számítanak bele).

LENGYEL GÓLGYÁROSOK

Arkadiusz Milik duplázott a Napoliban, a Gonzalo Higuaín helyére szerződtetett csatár négy nápolyi góljából hármat fejjel szerzett.

Itt az az egy, amelyiket nem fejjel (a Milan ellen):

Válogatott csatárpárja, Robert Lewandowski a Bayernben talált be. A legutóbbi 14 BL-góljából 12-t az Allianz Arenában szerzett – idegenben már-már nem is érdemes pályára küldeni.

ANCELOTTI 20–0

Carlo Ancelotti öt tétmeccset játszott a Bayern vezetőedzőjeként, ötször nyert, 20–0-s gólkülönbséggel. Ilyen jól még senki sem nyitott német csapatnál. Nem kérdés, hogy méltó az elődeihez a bajorok padján, vele új Bajnokok Ligája-csúcsot állított fel a Bayern azzal, hogy sorozatban 13. alkalommal nyerte meg első hazai mérkőzését a csoportkörben.

ELSŐ GÓLOSOK

Joshua Kimmichnek tíz nappal ezelőtt még a válogatottban, a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában sem volt gólja. Most már mindháromban van.

A Bayern régi és új gólvágója
A Bayern régi és új gólvágója

A Benfica kincsesbányája továbbra is bőtermőnek tűnik. A Rosario Centraltól négymillió euróért megvásárolt 22 éves Franco Cervi az első BL-meccsén betalált. A lisszaboniak játékosát 60 millió euróért bárki viheti.

A Benficánál akkora a bőség, hogy nem is mindenki fér el a keretben. A 22 éves brazil Taliscát például épp a keddi ellenfélnek, a Besiktasnak adta kölcsön. Hogy aztán a támadó egyenlítsen a 93. percben.

ELMOSTA AZ ESŐ

Az Egyesült Királyságban 1911 óta nem volt ilyen meleg szeptemberi nap: Kentben 34.4 fokot mértek – egyben ez volt eddig a 2016-os esztendő legmelegebb napja is! Ehhez képest Észak-Angliára figyelmeztetést adtak ki a várható heves esőzések miatt, és ennek megfelelően el is mosta a Manchester City–Mönchengladbach BL-meccset a vihar. A manchesteri tömegközlekedés megbénult, villámárvizek voltak a városban és környékén, egy óra alatt 32.4 milliméter eső zúdult le.

Björn Kuipers játékvezető az egyetlen vállalható döntést hozta meg, elhalasztotta a meccset. A hazai drukkerek jó része az ítéletidő miatt egyébként sem jutott el az Etihad Stadionba, a Mönchengladbach-szurkolók viszont kifütyülték a halasztásról szóló határozatot – viszont a csapat így is megköszönte a szurkolóknak, hogy elutaztak Angliába.

Az 1998-as Sturm Graz–Real Madrid, a 2001-es Juventus–Leverkusen és a 2013-as Galatasaray–Juventus mérkőzés után ez volt a negyedik, amelyet az időjárási körülmények miatt félbe kellett szakítani vagy el kellett napolni.



BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

PSG (francia)–ARSENAL (angol) 1–1 (1–0)

Gólszerző: Cavani (1.), ill. A. Sánchez (77.)
Kiállítva: Verratti (PSG, 94.), ill. Giroud (Arsenal, 93.)

FC BASEL (svájci)–LUDOGOREC (bolgár) 1–1 (0–1)
Gólszerző: Steffen (80.), ill. J. Cafú (45.)

B-CSOPORT
DINAMO KIJEV (ukrán)–NAPOLI (olasz)
1–2 (1–2)
Gólszerző: Harmas (26.), ill. Milik (36., 45+2.)
Kiállítva: Szidorcsuk (Dinamo Kijev, 68.)

BENFICA (portugál)–BESIKTAS (török) 1–1 (1–0)
Gólszerző: Cervi (12.), ill. Talisca (93.)

C-CSOPORT
BARCELONA (spanyol)–CELTIC (skót) 7–0 (2–0)
Gólszerző:
Messi (3., 27., 60.), Neymar (50.), Iniesta (59.), L. Suárez (75., 88.)

MANCHESTER CITY (angol)–BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH (német)
ELHALASZTVA, AZ ÚJ IDŐPONT SZEPTEMBER 14., SZERDA, 20.45

D-CSOPORT
BAYERN MÜNCHEN (német)–ROSZTOV (orosz)
5–0 (2–0)
Gólszerző: Lewandowski (28. – 11-esből), Th. Müller (45+2.), Kimmich (53., 60.), Bernat (90.)

PSV (holland)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–1 (0–1)
Gólszerző: Saúl (43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik