„Messi láthatatlan szellem; No Diego Costa... no problem”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.10. 11:56
null
A szaksajtó szerint Neymar mutatott a legtöbbet a Barca sztárjai közül (Fotó: Reuters)
Kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének mezőnye, miután szerda este a Barcelonát kiejtő Atlético Madrid és a Manchester Unitedot búcsúztató Bayern München csatlakozott a már kedden továbbjutó Real Madrid, Chelsea pároshoz. A nemzetközi sajtó zöme meglepetésnek titulálta az Atlético sikerét, míg a német média Arjen Robbent és a Bayern München küzdőszellemét emelte ki.




ATLÉTICO MADRID–BARCELONA


La Gazzetta dello Sport: „Véget ért a Barcelona-éra; történelmi Atlético-siker: az elődöntőbe jutottak”

Az olasz lap internetes kiadása felejthetetlen éjszakáról és eksztázisról írt az Atlético diadalával kapcsolatban, Lionel Messit pedig egy majdnem láthatatlan szellemhez hasonlította, mivel az argentin nagyon ritkán vett részt a játékban. A La Gazzetta kiemelte David Villát és az Atlético középpályásait, őket a történelmi győzelem építészeinek titulálta.

Olé:
„El Cholo Champeone”

Az argentin portál természetesen a sikeredzőt, a Cholo becenévre hallgató Diego Simeonét méltatta, majd megjegyezte: „Tata Martino továbbra is szenvedett Cholo fogai között”. A lap szerint az Atlético-szurkolóknak már Simeone leendő szobrát kellene tervezniük – függetlenül attól, mit hoz a BL hátralévő része. Végül pedig azt írták: „Cholo Atléticója már így, a trófea nélkül is bajnok”.

L’Équipe: „Az Atlético-érzés”

„Egy idényen belül négy döntetlen után az Atlético felülkerekedett a Barcán” – írja a francia újság, megjegyezve, hogy a „matracosok” kivételes idényt futnak. A tekintélyes L’Équipe szerint ennek ellenére is meglepetés, hogy a Madrid kiejtette a katalán óriást, pláne hogy Diego Costa nem játszhatott sérülés miatt.

Mirror: „Koke és Simeone kiharcolta az elődöntőbe jutást”

Az angol portál szerint az Atlético heroikus küzdelemben búcsúztatta a Barcelonát. „A Barca azt hitte, megúszta, amikor Adrián lövése a kapufán csattant, de érkezett Koke…”

Daily Mail: „No Diego Costa… no problem”

Egy másik angol médium is a győztes gólt szerző Kokét emelte ki, illetve azt, hogy a Barcelona a meccs előtti napon még a magas fű miatt panaszkodott az UEFA-nál, de az eredményt nem foghatja a gyepre. „Azok a szurkolók, akik átélték az 1974-es BEK-döntő kudarcát, most egy sokkal emlékezetesebb estével lettek gazdagabbak.”

Bild: „Az Atlético kiejtette Messit”

A németek úgy fogalmaztak: a kis fővárosi klub még nagy meglepetést szerezhet, és nem adott esélyt a Barcának – úgy, hogy Diego Costát, a legnagyobb sztárját nélkülöznie kellett. „A Barcelona számára véget ért az utazás.”

El País:
„Sok volt az Atlético az öreg Barcának”

„A Calderónban két út keresztezte egymást: a jelen és a múlt csapatáé. Az Atlético szökőár, a Barca csak a múltjára épít, ami nem örök.”

Sport: „Az Atlético hite összetörte a Barca európai álmait”

A katalán sajtó szerint igazságos eredmény született a Vicente Calderónban. Az Atlético a saját játékát játszva két vállra fektette a Barcelonát. A Sport 50 ezer transzba esett Atlético-szurkolóról írt, akik őrültek módjára kiabáltak 90 percen keresztül. Továbbá azt sem hagyta szó nélkül a lap, hogy Tata Martino lecserélte Iniestát, aki néhány éve az utolsó másodpercekben hőssé vált a Stamford Bridge-en. „Messi teljesen eltűnt a piros-fehérek között egy furcsa 4–2–4-es felállásban.”

Mundo Deportivo: „Az Atlético az elődöntőben!!!”

„A tavalyihoz hasonlóan szomorú tekintettel, idén már a negyeddöntőben búcsúzott a Barca. Neymar kivételével egyik sztár sem tűnt ki. Messi csak bóklászott, Cesc Fabregas és Iniesta nem tett hozzá a mérkőzéshez semmit. Megérdemelten került az Atlético a legjobb négy közé, ezt még a felállva tapsoló katalán szurkolók is elismerték.”

El Mundo: „Törvényszerű elődöntős”

A spanyol újság szerint az Atlético számára semmi sem elérhetetlen.

Marca:
„Ez az Atléti a BL-ért megy”

„A csoda maga az Atlético Madrid. A Barca végig az eredmény után futott melankolikus hangulatban, vezéregyéniségei pedig csődöt mondtak. Messi és Iniesta néma volt, Neymar valamivel többet mutatott, utolsó erejéig harcolt.”

BAYERN MÜNCHEN–MANCHESTER UNITED

sport1.de: „A Bayern bevette a United erődjét"

„Tovább álmodhat a történelmi címvédésről a Bayern München, amely már csak három meccsre van a hőn áhított sikertől" – írta a sport1.de. A portál kiemelte a szurkolói koreográfiát a találkozó előtt, Patrice Evra és Mario Mandzukic gyors gólváltását, illetve azt, hogy Pep Guardiola ezúttal szélső védőként játszatta Philipp Lahmot.

Bild: „Müller a Bayern királya"

„Amikor nagy szükség van egy gólra, akkor ott van Thomas Müller és belövi. Ilyen volt korábban a Bayern Münchennél Gerd Müller is" – írja összefoglalójában a Bild. Evra gólja után volt miért aggódniuk a bajoroknak, ám 69 másodperc múlva jött a válasz, majd a Bildtől a legjobb (egyes) osztályzatot kapó Arjen Robben mindent eldöntött. A Bild szerint a címvédő nehéz, de megérdemelt győzelmet aratott a Manchester United ellen, és bárkit kap az elődöntőben, nem lesz könnyű dolga.

Kicker: „Elődöntő! Él a Bayern nagy álma"

„Evra bombája felébresztette a Bayernt" – kezdte tudósítását a Kicker, amely szerint a német csapat jól kezdte a találkozót, ám a fordulás után a Manchester United megérdemelten szerezte meg a vezetést. Ezután magasabb fokozatba kapcsolt a Bayern és szép gólokkal vívta ki a továbbjutást.

Focus: „Az MU felbosszantotta a Bayernt és kapott egy hármast"

A focus.de tudósításában kiemeli, hogy egy félidőn keresztül állóháborút láthatott az Allianz Arena közönsége, majd a második játékrészben néhány másodperc alatt látványossá vált a játék. „A Bayern csak rövid ideig volt hátrányban, de 3–1-es győzelmével bejutott az elődöntőbe."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik